Impostorul Vindecătoru (3)

E uimitor, în legătură cu impostorii paranoici precum Vindecătoru, cît de repede se lămuresc cu niște chestiuni, în timp ce cu altele nu se lămuresc deloc.

Bunăoară, în mai multe rînduri acest impostor a scris despre mine că aș fi fost șeful / coordonatorul rețelei România Evanghelică (cu zeci de bloguri). Degeaba am tot scris dezmințiri, degeaba am făcut declarații publice că pe unii bloggeri din această rețea nu îi cunosc, cum atunci să le fiu șef / coordonator?

Dimpotrivă, cînd vine vorba de mahalagii și malagioaice, e uimitor cît de repede se lămurește Vindecătoru.

1. Ieri Vindecătoru scrie pe blogul lui: „La Marinel pe blog s-a nimerit să mă lămurească o veche şi bună prietenă cum stă treaba cu baptiştii din Bucureşti, cei pe care-i frecventează ea.”

Iată ce scrie Liliana Corbu, cunoscută anii trecuţi ca mahalagioaica Lia, pe blogul lui Marinel Blaj:

„In Bucuresti, de ani de zile bisericile carismatice aduna adepti, au devenit puternice. Un lucru foarte important in “scenariul general” : “Cine” se va alatura bisericilor carismatice dintre cei care inca nu sunt declarati carismatici DAR, au o linie carismatica in “conducerea” bisericilor . De ani de zile in biserica Fr. Talos tendinta este…carismatica(parerea mea) si in alte cateva biserici bucurestene. Scindarile au inceput cu multi ani in urma in bisericile baptiste…era normal sa se mearga pana la capat. Orice val se sparge pana la mal :) Dincolo de scenariu, politic vorbind, este interesant sa se afle de cine anume sunt sustinuti, care le este platforma “cerere-oferta” si ce viziune tind sa aiba. Carisma , carisma…dar sa stim si noi prin transparenta, nu prin transpiratie.”

„Da, miscarea carismatica este veche in Bucuresti mai ales de cand, din biserica Sf. Treime a plecat fr. Talos, facandu-si o alta biserica intr-o locatie mai putin conventionala si anume, o sala de cinema. Pe atunci lucrurile pareau sa fie cumva doar “altfel”. Acum, (cel putin pentru mine) lucrurile sunt clare si concrete (mai ales de cand sunt in locatia Cristal Palace). Asta nu e tot, in ce priveste “carisma” in bisericile din Bucuresti. Multe au renuntat la traditii baptiste si au imbratisat genul de muzica si inchinare pregnant carismatic. Dincolo de aspectul de forma, este cel de fond, mai greu de explicat aici. Nu vei auzi astfel de comentarii de la altii, deoarece interesele sunt mari, coruptia este si mai mare si un gen de lasi care sunt si cu unii, si cu altii. (personal, nu-s curajoasa dar nu-s nici poapa, deci, nu am nimic de pierdut…doar popularitatea!? ) Se tace mult pentru ca sunt fonduri prea substantiale sa fie pierdute, scaune prea calde si calatorii prea frumoase in locuri si locatii care costa o avere sa le faci pe banii din salariul de pastor. (adevarul e ca, daca as avea carisma, m-as plimba si eu pe banii carismaticilor, dar le-as face doar reclama proasta :) ) In ce privesc cultele “inrudite” cu baptistii, ” crestinii dupa evanghelie”- da, se aseamana cumva dar, din fericire, ei si-au pastrat linia conservatoare- baptistii au avut harul de a pierde conservatorismul. Dincolo de toate , exista si un soi de amatorism intre pastorii tineri iesiti din fabrica de popi, acestia visand la schimbari, “aduceri de noutati”(si nu, nu in mediul rural ci, aici in Bucuresti). Acum, te rog sa faci un exercitiu de imaginatie: gandeste-te ca ai fi medic aici in Bucuresti si ca ai vrea sa faci parte dintr-o biserica baptista. Cum ar trebui sa fie (pentru tine) acea biserica? – iti spun eu…nu mai sunt decat vreo doua, mai apropiate de cerintele tale :) una ar fi cumva (culmea) la Oti Bunaciu pe care stiu ca-l “admiri” si alta undeva in Popa Rusu unde este un pastor bucurestean get beget fara ifose de provincial- astea-s cam singurele care mai seamana cu ceea ce stii tu. Restul, au alta “structura” de inchinare, carismatica cam 80% (nu alt dumnezeu…sa ne intelegem :) ) Mai departe… mai povestesc si-n alte dati.
Sa auzim de bine ca de carismatici…Nu vom duce lipsa.
Sa nu uitam totusi ca lucrurile involueaza nu evolueaza in bisericile baptiste si asta nu e imaginatie ci, realitatea cruda.
Hai sa mai spun ceva.
S-a pierdut liceul, s-au pierdut sectiile baptiste din Universitate, s-au pierdut profesorii rigurosi, s-au pierdut legaturile fratesti (cele reale), familiile conservatoare, copiii educati in spirit pur crestin, traditiile baptiste, si nu in ultimul rand curajul cu care se luptau cei crestini cu comunistii, luindu-se cu ei de gat.”

Există vreun motiv consistent, logic, pentru care această mahalagioaică să fie băgată în seamă?

Oferă informații care pot fi verificate?

Dimpotrivă, ar vrea ea însăşi să aibă acces la informaţii: „este interesant sa se afle de cine anume sunt sustinuti”

Oare la ce „profesori riguroși” se referă mahalagioaica Lia?

Un alt motiv serios de suspiciune la adresa comentariilor mahalagioaicei Lia îl reprezintă lipsa de competență în ceea ce privește analiza mediului evanghelic. Face un trio grozav, în acest sens, cu Marinel Blaj și Vindecătoru.

Doară nu o avea pretenția că se pricepe să scrie vreun articol coerent despre baptiștii din București. În afară de palavrelele taman bune în Malahaua Arădeanului, nu oferă informații sau opinii articulate, care să poată fi luate înserios.

Însuși Vindecătoru înțelege că ar fi vorba de „baptiştii din Bucureşti, cei pe care-i frecventează ea”

Ce baptişti frecventează Liliana Corbu?

Coreligionarii ei știu ce tîmpenii scrie această mahalagioaică în spațiul public?

După mintea ei s-au pierdut multe…

Dar care este REALITATEA?

Mahalagioaica Lia a fost sancționată public atît de către Pătrățosu cît și de Rotundu.

Marius Cruceru i-a spus: „Am impresia că trăieşti în minte cu un Isusuţ prea roz-bombon… încearcă să mai dregi un pic icoana”.

Și: „tocmai pentrucă îţi lipseşte constructul nu-ţi dai seama că îţi lipseşte constructul”

Dacă unii vă întrebaţi dacă e vorba de acea Lia care ameninţa că face un doctorat ca să le arate ea altora, că nu prea reuşea să convingă prin replicile resentimentare pe care Pătrăţosu i le permitea, da, de ACEA Lia e vorba. Ea e „vechea şi buna prietenă” a Vinedcătorului, una dintre gospodinele pe care le-a impresionat cu condeiul său…

Are omul ăsta un talent de a aduna mediocrii și submediocrii, are o serie consistentă de astfel de „vechi și buni prieteni” pe blog.

2. Vindecătoru s-a lămurit și în privința unui nou membru al partidei mahalagiștilor: Paul Morar, pe care îl consideră a fi un om serios şi cu naivităţile noului venit în blogosferă

De unde știe Vindecătoru, pînă într-atît încît să ne dovedească, că Paul Morar este „un om serios”?

Asta este tot din seria lămuririlor Vindecătorului în doi timpi și trei mișcări…

Cu totul regretabil că Paul Morar s-a ploconit în fața celor doi bătrînei rînjitori a la Muppets, considerînd că și pe Internet sînt echipe și echipe…

Ei bine, nu e chiar așa… Se mai găsește cîte un Alin Cristea, care nu face parte din nici o echipă, dar e cît o instituție (chestia asta l-a iritat tare pe Marius Cruceru acum cîțiva ani, cînd mai multe persoane mi-au spus că sînt o instituție…).

De asemenea, nu există o echipă autentică a mahalagiilor, ci o haită care se organizează din cînd în cînd, în momente cînd se găsește vreunul să facă pe masculul alfa… Dar la primul semn de oportunitate (sau paranoia, pur și simplu), mahalagii se împrăștie și încearcă un timp pe cont propriu, pînă cînd sînt chemați la înhăitare, de obicei împotriva lui Alin Cristea, care nicicum nu vrea să tacă… :)

3. Un al treilea caz de lămurire a Vindecătorului are de a face tocmai cu mine.

A început să-mi menționeze numele tot mai des în postările și comentariile sale, taman în aceste zile în care se părea că mediocrii și submediocrii amici ai Vindecătorului ajunseseră la o concluzie comună: nu trebuie să-l băgăm în seamă pe Alin Cristea. Indiferență!

Mi-a dedicat (încă) un articol azi, 25 iunie 2014, intitulat Îndrumar de sănătate mintală. Cum să te fereşti de Alin Cristea.

Iată cum se ferește Vindecătoru de Alin Cristea: scriind, iarăși, despre Alin Cristea! :)))))

De cîte ori v-am spus că omul e paranoic? De 10 ori? De 20 ori? Sau de 30 de ori?…

Pentru cel puțin a treia oară în ultimele săptămîni, Vindecătoru afirmă că de un an și ceva nu a mai intrat pe blogul România Evanghelică.

Mi-am exprimat îndoielile că Vindecătoru nu ar fi intrat pe blogul România Evanghelică în perioada menționată de el: Atenție la dezinformările de pe blogul Vindecătorului – 3 iunie 2014 (2)

Vindecătoru scria despre Alin Cristea în 2010: “Analizele le face destul de tăios, rece şi calculat, extrem de concentrat şi cu simţ de răspundere în faţa posterităţii, meticulos şi corect, pînă la virgulă, încît te stafideşti citind stilul lui uscat.”

Sau: “Mie îmi place cum scrie Alin Cristea. Cred că am mai spus-o. Scrie alert, nu bate apa în piuă, este agresiv într-o lume cenuşie. Este colorat agresiv. M-aş plictisi fără el pe internet. Citesc pagina sa aproape în fiecare zi şi cred că poate să confirme că nu exagerez.”

Iar în 2013: “Volumul de muncă la care s-a angajat este enorm. De rezultatele lui ne folosim destui. Eu sunt unul dintre cei care-i accesează foarte des blogul şi multe din trimiterile sale mi-au fost de folos. Mi-a sezizat lucruri interesante, nu neapărat din lumea evanghelică. Un amănunt esenţial pe care nu vreau să-l uit este că nu am observat să fi cenzurat informaţia, indiferent dacă ea a provenit din medii ce-i sunt, presupus, ostile. El nu gîndeşte blogosfera ca un diletant cum sunt eu, ci ca un profesionist…”

Desigur, oricine cunoaşte puţină istorie a blogosferei evanghelice ştie că Vindecătoru nu a scris DOAR astfel de rînduri despre mine, ci mai ales m-a făcut în toate felurile. Rămîne pe altădată să vă ofer amuzamentul unei liste cu denumirile (jignitoare) pe care mi le-a dat Vindecătoru de-a lungul anilor.

Dar problema pe care o pun eu aici este următoarea: DE CE Vindecătoru își permite să facă anumite aprecieri la adresa persoanei mele, ținînd cont DOAR de activitatea mea pe Internet, dacă de mai bine de un an nu citește ce scriu pe blogul România Evanghelică. Și nici nu citește comentariile mele pe alte bloguri sau pe Facebook, din cîte am înțeles din cele scrise de el.

Păi iezistă o esplicație… :)

Sau minte și de fapt nu poate să evite în totalitate, așa cum pretinde, comentariile mele de pe Internet sau/și continuă stilul lui paranoic, care îi dă drept să se refere la oricine în ce termeni vrea el, indiferent că minte sau dezinformează.

De ce să dea sfaturi amicilor săi CUM să se ferească de Alin Cristea, cînd el nu știe cam ce face Alin Cristea?…

Faptul că Paul Morar consideră că m-am legat de el nu este o sursă credibilă de informație decît pentru Vindecătoru…

Dacă aș fi avut timp, m-aș fi legat de Paul Morar, care a lăsat o droaie de comentarii pe blogurile evanghelice din care rezultă clar cît de ignorant și zăpăcit este – de unde să știe el, din Germania, ce se petrece în România? Recunoașteți reflexul? Cristian Ionescu din SUA știe mai bine ce se petrece în România… Nu vorbește despre biserica lui, cînd participă ola conferințe / convenții, sînt prezentate în termeni superlativi – organizarea desăvîrșită, muzica excelentă, predicarea cu har, mîncarea foarte bună.

De unde are informații credibile ca să afirme că „Alin Cristea nu e întreg la minte”.

Iar dacă Alin Cristea este „produs de otrăvit suflet”, atunci DE CE să nu fie băgat în seamă? Trebuie lăsat în pace, să continue să otrăvească suflete?

Păi Paul Morar dimpreună cu ultimul samurai de la Arad și alți eroi postapocaliptici nu au semnalat fenomene grave precum cele de la Arad și din alte părți? Păi cum, o să-l lase pe Alin Cristea să-și facă de cap, ăla care s-a intitulat mogulul blogosferei evanghelice? Dacă e adevărat, atunci nu trebuie inițiată o coaliție care să-i țină piept unui astfel de mogul?

Dar, dacă ne limităm DOAR la ce se străduia Paul Morar să zică la adresa lui Alin Cristea – „Cred ca nu ar trebui sa-l mai bagam in seamna si sa discutam despre subiecte mai arzatoare”, putem observa, cu ochiul liber, cît de naiv e bietul om. CUM să nu îl bage pe Alin Cristea în seamă? E în urmă cu cîțiva ani, că au mai încercat și alții… varianta asta. :)))))

Dar CUM să nu îl bage pe Alin Cristea în seamă cînd tocmai el discută subiecte arzătoare!…

Păi tocmai azi scria Marinel Blaj despre Alin Cristea: „Ce-o fi scriind acolo, treaba lui şi a celor care îl citesc (apropo, poate n-ai să mă crezi, dar cunosc păstori care îl citesc cu nesaţ!…”

Păi ce scriu eu nu e doar treaba mea, ci e treaba multora, că scriu despre subiecte arzătoare și, mai ales, ofer informații care pot fi verificate (spre deosebire de Marinel Blaj și Vindecătoru, care mint și dezinformează).

Păi nu scria anul ăsta pastorul penticostal Laurențiu Balcan: „

„Alin Cristea are un stil aparte de a spune lucrurile, șocant pentru mintea noastră de evanghelici, neevlavios de multe ori, dar este unul dintre puținii oameni care au imaginea de ansamblu asupra mediului evanghelic online…”

Atunci cum să mă poată evita guguştiucii ăştia, care se bagă şi ei în discuţii despre mediul evanghelic FĂRĂ să aibă suficiente informaţii, dar suficientă aroganţă şi bădărănie… Fără să aibă un construct, dar plini de paranoia şi resentiment…

Vindecătoru nu e singurul impostor din blogosfera evanghelică (coroana lui Cristian Ionescu strălucește de departe), dar e cel mai uşor de depistat.

Ce fraier!…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: