Ochii albaştri ai Vindecătorului

Dune. Cum a început povestea

Cică: „Dunele le scriu pentru mine. E un mijloc de exorcizare a ideilor negative, a urmelor pe care mi le lasă în suflet oamenii reali, în toată complexitatea lor.”

Cică: „…albastrul cerului care se reflectă şi în ochii noştri, seara, cînd stăm cu mana pe masă, depănînd poveşti în oaza din deşertul inimii şi-a lumii.”

Pe dracu!

În ochii şi-n mintea Vindecătorului nu se oglindește nici cerul, nici… Cerul.

Minciunile pe care le aruncă în spațiul public nu au de a face cu vreo „mirodenie” care să îl ajute pe Vindecătoru, ca în romanul SF Dune, să se deplaseze cu viteze spectaculos de mari, în spații necuprinse…

El nu scrie Dune și nici altceva pentru el! El scrie pentru a fi citit!… Altfel, le-ar fi păstrat în sertar. Sau le-ar fi citit doar împreună cu amicii săi…

Vindecătoru nu vrea să fie exorcizat, el vrea să-și consume „mirodenia” în scopuri perverse…

Personajele sale sînt de fapt pioni pe care îi așază și îi mută pe un eșichier PUBLIC, unde își aduce poveștile INVENTATE, așa cum el însuși a precizat…

Dar inventarea lor nu respectă cele mai elementare reguli MORALE, nu doar în Dune scrie despre aceste personaje, ci și în alte articole. Iar comentariile care urmează, fie ale Vindecătorului, fie ale cititorilor săi, sînt de cea mai joasă speță.

Și Marinel Blaj are… ochi albaștri.

Ieri a afișat o imagine cu el dînd mîna cu un astronaut, iar discuțiile care au urmat sînt din zona derizoriului….

Vindecătoru: „Marinel, intrebarea este cine se ascundea sub costumul de cosmonaut. Vazind, insa, data la care ai facut poza, putea fi si Danut Manastireanu, ca pe vremea aia inca era la baptisti. El a… zburat dupa. :)”

Vindecătoru are o obsesie pentru Dănuţ Mănăstireanu. Din peste 40 de articole scrise în luna iunie, în 17 este menţionat Dănuţ Mănăstireanu, ba chiar există o serie de 5 articole cu titlul „Delirul. De la Cristian Ionescu la Dănuţ Mănăstireanu”. Nu am monitorizat comentariile în care este menționat Dănuț Mănăstireanu.

Doar Cupa Mondială a mai întrerupt oarecum diareea verbală „evanghelică” a Vindecătorului.

Dar și acolo și-a exersat sindromul Münchausen (baron celebru pentru relatarea extrem de exagerată a unor date biografice și povestiri din război):

„Marius Cruceru nu se uită la fotbal. Îi vedeţi pe Paul Negruţ sau pe Otniel Bunaciu în tribunele sau pe plajele de la Copacabana? Pe Paul Dan sau Cristian Ionescu savurînd un meci Iran-Nigeria?”

Introducerea unor elemente reale, fără măsură, în povestirile fictive ale Vindecătorului, e un fapt grav.

Dar introducerea unor elemente FICTIVE în comentariile reale ale Vindecătorului este, de departe, extrem de grav.

Mincinoșii sînt amintiți în lista candidaților pentru moartea a doua, din Apocalipsa 21:7, alături de fricoși, necredincioși, scîrboși, ucigași, vrăjitori, închinătorii la idoli.

Felul în care Vindecătoru sugrumă Adevărul îl face pasibil de moartea a doua. Felul în care își vrăjește cititorii prin condeiul său talentat, dar lipsit de Adevăr, are consecințe veșnice, nu e vorba doar de o exorcizare, cum încearcă Vindecătoru să-și motiveze FAPTELE!…

Iar în următorul capitol, ultimul din Apocalipsa, „oricine iubește minciuna și trăiește în minciună” este pus în rînd cu cîinii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli.

Felul în care Vindecătorul îşi bagă pula în REALITATE pentru a-și întocmi poveștile „fascinante” – pentru capetele amețite, nu și pentru cei care au mijlocul încins cu adevărul și se roagă pentru cei care fac cunoscută cu îndrăzneală taina Evangheliei, LOR să li se dea cuvînt, nu căcășioșilor precum Vindecătoru, Marinel Blaj și atîția mahalagii și atîtea mahalagioaice „evanghelice” care au împuțit Internetul / Facebookul cu putoarea lor de pocăiți tîmpiți și aroganți -, acest viol pe care îl practică Vindecătoru este nociv, fie că este mai mult sau mai puțin premedidat.

Ideea exorcizării prin scris a preluat-o Vindecătoru de la Marius Cruceru, cel care l-a nășit în blogosfera, dar care s-a dezis rapid de el, exprimîndu-și îngrijorarea pentru „bătaia de joc la scena deschisă”.

Vindecătoru nu a ţinut un jurnal, ci a ţinut să ne convingă că varianta sa asupra Realităţii, în legătură cu fenomene din mediul evanghelic românesc, e mai atractivă decît… Realitatea.

Curva nu e Realitatea, curva e… Vindecătorul.

Feriţi-vă de ochii lui albaștri, în care nu se oglindește nici cerul, nici… Cerul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: