Impostorul Vindecătoru (4)

În mod repetat, Vindecătoru, care are unul dintre cele mai jegoase bloguri evanghelice (blogosfera evanghelică conține peste 1.000 de bloguri în lb. română), își exprimă opinii exagerate, ba chiar dă drumul la minciuni în spațiul public, despre fenomene din mediul evanghelic românesc.

Dar în repetate rînduri Vindecătoru a arătat că nu are comptență în ceea ce privește mediul evanghelic românesc (sau american), nu are surse, este de fapt un exilat care folosește Internetul nu pentru a se informa, ci pentru a-i dezinforma pe alții.

Opiniile sale nu sînt în conformitate cu realitatea, Vindecătoru doar ciugulește, ca și alții de fapt, frînturi de știri care plutesc în no man’s land-ul virtual.

Mincinos şi nesimțit, ignorant și arogant, paranoic și semidoct, baptist ofilit și fals evanghelic, Vindecătoru construiește castele de nisip într-o lume inventată de el însuși, dar pe porțile căreia intră destui (ne)avizați.

În ultima sa postare, Regăsirea paradisului pierdut (care nu are de a face, ca majoritatea postărilor sale, cu chestiuni spirituale / duhovnicești), Vindecătoru are ceva cu Biserica Baptistă Sfânta Treime:

„La fel s-au întîmplat lucrurile şi cu biserica „Sfînta Treime” din Bucureşti, din care pastorul Taloş a plecat cu oile sale într-o locaţie diferită.

Biserica „Sfînta Treime” a continuat să facă mici averi, păstori şi turme, care s-au aventurat care-ncotro, lansînd moda independenţilor, care e veche de cînd lumea, dacă cititm Biblia.

Ideea de faliment, pe care fraţii noştri o folosesc doar în sensul spiritual, nu şi în cel material, i-a lovit pe unii, în timp ce alţii s-au îmbogăţit în oi, boi, corturi, aur şi argint.

Bisericile carismatice au luat fiinţă ca rezultat al acestor reacţii chimice de scindare, în care ecuaţia dă „rest”. Nemulţumite de Lot şi de Avram, mulţimile au luat o altă cale.”

Cum adică… LA FEL?

Vindecătoru folosește o imagine din Vechiul Testament, înmulțirea averilor – despărțirea lui Lot de Avram, pentru a sări apoi, brusc, la o biserică din secolul XXI, de fapt cea mai mare biserica baptistă din București.

După cum se poate vedea, nu doar chestiunea averilor e amintită de Vindecătoru, ci și chestiunea carismatismului, de care habar n-are, cum habar n-are de o droaie de fenomene din mediul evanghelic românesc. La finalul acestei postări voi relua cele 4 minciuni / dezinformări / gafe ale Vindecătorului care dovedesc clar incompetența sa în acest sens.

Ce surse are Vindecătoru?…

Amețita mahalagioaică Lia, care a scris două comentarii pe blogul lui Marinel Blaj, companionul de joacă pe Internet al Vindecătorului.

Vezi replica mea: Impostorul Vindecătoru (3)

Mai mult, Vindecătoru menţionează numele unui pastor cunoscut, respectat – Cristian Barbosu a predicat duminica trecută la Agape Christian Church din Glendale, Arizona, unde este pastor alt evanghelic cunoscut, Petru Lascău.

„De toate astea s-au ocupat şmecherii. Principiul plimbărilor este-vest nu l-a inventat Barbosu. Au apărut rudele celor compromişi cu securitatea, „gineri” care ştiau „şpilul”, despre cum se fac şi se desfac afaceri şi averi.”

Toamna trecută, Vindecătoru țipa ca-n gură de șarpe: Păi ce lucruri spuneţi voi, Brânzeilor, Ţonilor şi Barboşilor ca să merite să vă creadă lumea?

E evident că Vindecătoru e ignorant, şi malefic pe deasupra.

Pe Brânzei și Țoniști îi cunosc dracii, îi știu și pe Barboși; dar Vindecătorii cine sînt?….

O speță nemernică de bloggeri și comentatori care au tot timpul ceva de comentat despre fenomenele despre care au auzit / citit că se petrec în mediul evanghelic românesc (și american), dar care sînt niște ignoranți, mincinoși și provocatori. IMPOSTORI!

– La Ruginoasa cică ar fi fost măcel și peste 100 de baptiști ar fi fost băgați în spital. Nu! Au fost 9. Și nu au fost băgați în spital.

– Alin Cristea cică ar fi fost șeful / coordonatorul rețelei România Evanghelică, cu zeci de bloguri. Nu! Am dat dezmințire în mai multe rînduri, pe unii dintre bloggerii care sînt în această rețea nici nu îi cunosc.

– Beniamin Fărăgău cică ar fi pastor PENTICOSTAL. Nu! Orice evanghelic cît de cît informat știe că e pastor BAPTIST. Dar Vindecătoru nu are competențe în ceea ce privește mediul evanghelic românesc (sau american).

– Teofil Stanciu cică ar fi pastor. Nu! Nu a fost și nu este pastor.

Amintiți-vă de ispitirea lui Isus. Diavolul nu a zis minciuni. Doar a pus textele în context diferit… :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: