Dumbrava minunată (48)

Viorel Pașca pe Facebook:

„Iată-ne ajunşi la jumătatea anului 2014 şi ca de obicei am făcut un bilanţ sumar al evenimentelor din aceste prime şase luni. Realizăm că în această perioadă au fost aduşi 68 de bolnavi din care 13 au plecat, iar 17 au decedat. Numărul total al celor de aici este de 135, cu 33 mai mulţi ca în aceeaşi perioadă a anului trecut. Scriind aceste rînduri însă, mă incearca un sentiment ciudat gândindu-mă că în spatele acestor cifre de care vorbesc cu atâta lejeritate se află de fapt oameni, fiecare cu povestea lui presărată cu boală, suferinţă, dezamăgiri şi necazuri, ajunşi până la urmă în Dumbrava, pentru a parcurge aici o parte sau poate întreaga distanţă rămasă până la apus. Rolul şi menirea noastră este de a le oferi un adăpost, hrană şi îngrijire medicală. Încercăm în acelaşi timp să le aducem în viaţă un strop de bucurie, speranţă şi mângâiere deşi uneori acest lucru e mult mai greu şi mai dificil decât pare.

În acest scop, ne-am împărţit activitatea în 16 segmente pentru a putea evalua periodic fiecare din aceste domenii, ca să fim astfel cât mai eficienţi în ce facem, îmbunătăţind totodată calitatea serviciilor sau ajutorului pe care-l oferim. E extraordinar faptul că în cele 16 departamente existente nu avem nici unul care să se ocupe de strângere de fonduri, care să caute bani într-o parte sau alta, pentru reclamă sau publicitate şi totuşi avem ce mânca, ce îmbrăca şi toate celelalte lucruri necesare, deoarece, aşa cum spuneam de atâtea ori, „Dumnezeu poartă de grijă” şi o face foarte bine. E adevărat că uneori „îmi tremură genunchii” gândindu-mă la numărul tot mai mare de bolnavi pe care-i îngrijim şi la nevoile care sunt, dar imediat realizez că în acest sens eu „nu am prea multe de spus” şi că depindem în proporţie de sută la sută de ajutorul Lui, ajutor pe care-l trimite prin oameni cunoscuţi sau nu, de aproape sau mai de departe, oameni care aleg să fie părtaşi cu noi în această lucrare. Astfel, oameni dezorientaţi şi confuzi, bolnavi psihic sau fizic, mai tineri sau mai în vârstă ajung la Dumbrava, unde o parte din ei îşi găsesc liniştea şi pacea mult dorită.

M. L. are 43 de ani, s-a născut în Prahova, s-a căsătorit în urmă cu 24 de ani, dar la scurt timp căsnicia ei a eşuat. Rămasă fără ambii părinţi, fără soţ şi fără casă, având uşoare probleme psihice, nu şi-a putut creşte unicul fiu pe care instituţiile abilitate l-au preluat într-un centru de plasament. Singură, săracă şi fără casă, a căutat de lucru petrecând astfel câţiva ani păzind oile şi animalele unora în schimbul unui adăpost improvizat şi a hranei de zi cu zi. În iarnă a ajuns din nou pe drumuri refugiindu-se câteva săptămâni la câteva mănăstiri din Moldova cerşind mâncare şi un loc unde să-şi plece capul. În februaria a ajuns la Sibiu într-o biserică evanghelică, de unde au îndrumat-o spre Dumbrava.

La fel ca ea, în aceste zile alte 3 persoane au ajuns la noi, în timp ce alte trei, bolnave de cancer, au decedat săptămâna aceasta curmânduli-se astfel suferinţa şi durerea de care au avut parte în ultima vreme. Până săptămâna viitoare, fiţi binecuvântaţi şi fiţi o binecuvântare.”

Digi24.ro: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii

Observator.tv: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: