Mahalaua Arădeanului – 30 iunie 2014

Un interesant comentariu al Vindecătorului (care a dispărut, ca și altele) pe blogul lui Marinel Blaj:

rasvancristian says:
June 30, 2014 at 10:35

„Discuţia cu pastorul Daniel Brânzei mi se pare mult prea miezoasă ca să o tulbur acum cu problemele mele. Despre predica respectivă, am spus deja: jos pălăria!

Referitor la anonimul tău (nu-i spun în niciun fel, n-are importanţă ce nume şi-a dat) vreau să fie clare cîteva lucruri, mai ales pentru tine, pentru că nu pot vorbi cu nălucile, cu tîmpiţii şi cu matracucile (Elisa este, de ani de zile, celebră în blogosferă. Dacă o foloseşti ca sperietoare de comentatori, o să reuşeşti, deşi au aş pune-o pentru ciorile din faţa secţiei, de care nu mai scap- ciori-păsări, să fim înţeleşi, nu vorbesc în metafore cu aluzii rasiale!).

Aşadar: am aşteptat să revii pe blog, ca să pot posta un comentariu. Altfel, mă trezeam călcat în picioare de delirantul cu care discuţi (adonis!).

Nu şti dacă ai observat, dar tipul a trecut la atac la persoană. Insinuează că aş avea ceva ascuns în viaţa mea şi mă va reclama la spital (!!!). Trecînd peste faptul că aici, în oraşul în care lucrez, mă cunoaşte toată lumea, că pe bloguri mă ştie o lume întreagă, că locuiesc la Târgu Neamţ, unde iar mă ştiu toţi şi că sunt membru al unei biserici baptiste cu acte în regulă, din Târgu Neamţ, că particip la cina Domnului în acea adunare (deci, cum aş putea să mă ating de pîine şi de vin dacă aş fi în mizeria morală la care face aluzie tipul cu care ai dialogat mai sus?!)- deci, trecînd peste toate astea, ce fel de om poate fi acela care ameninţă că mă reclamă la locul de muncă? :) Chiar dacă ar fi avut motive, numai securiştii şi activiştii din vechiul regim procedau aşa! Şi tu crezi că ăsta e creştin? Zice că-l înjur pe blog? Măcar de-aş fi avut intenţia sau dacă aş fi făcut-o! Altfel, nu văd care-i treaba!

Oricum, insinuările sunt josnice şi nu pot să înţeleg cum de le-ai lăsat pe blog.

Consecinţele se vor vedea, cel puţin din partea mea: blogul tău nu mai este frecventabil în aceste condiţii. Nu port să cred că tu nu ţii la moderare anonimii, mai ales după ce i-ai întrebat cum îi cheamă şi ei nu ţi-au spus!

Ăsta a intrat ca un fur, sîmbătă noaptea, pe la ora trei. Ora trădătorilor! Duminică dimineaţă am văzut toată mascarada. Cum să răspund? Cînd blogul părea complet părăsit?!

Matracuca jubilează: ăştia nu răspund! zice ea. Şi era duminică, ţine seama! ce fac ăştia de ziua Domnului, Marinel!

Seara a intrat otrava de Elisa. De curiozitate, întreab-o la ce biserică e membră. Aşa aşa, între două comentarii, şi numai dacă tu crezi că este important.

Problema nu era dacă ăştia cunosc semnificaţia unor cuvinte, ci dacă tu ştii ce înseamnă ameninţarea cu linşajul mincinos, cu calomnia. Ei se pare că nu ştiu!”

Va’s’zică, Vindecătoru o numește pe mahalagioaica Elisa (care s-a plimbat de-a lungul anilor în Mahalaua Pătrățosului, în Mahalaua lui Ionescu, în Mahalaua Vindecătorului, în Mahalaua Arădeanului) „otrava de Elisa” și „matracucă”.

DEX: MATRACÚCĂ, matracuci, s. f. (Pop. și fam.) Femeie urâtă și prost îmbrăcată; femeie proastă, bleagă; femeie rea și vulgară; femeie stricată. – Cf. ngr. matrakúka „mandragoră”.

„Nu pot vorbi cu nălucile, cu tîmpiţii şi cu matracucile”… :)

Eu am avut impresia că tocmai cu ăștia vorbește Vindecătoru de atîția ani…

Una dintre năluci, comentatorul anonim Adonis, scrisese ceva despre Vindecătoru…

Nu mai sînt comentariile, aşa că nu putem verifica dacă Vindecătoru avea motive întemeiate pentru a declara nefrecventabil blogul amicului său Marinel Blaj sau dacă e vorba doar din numeroasele momente paranoice ale Vindecătorului.

Aşadar, în Mahalaua Arădeanului, în ultimele 24/48 de ore Adonis a zis ceva despre Vindecătoru, Vindecătoru a zis ceva despre Elisa, dar și Daniel Brânzei a zis ceva despre Vindecătoru care ar trebui reținut: „Viața multora dintre noi ar fi însă mult mai săracă fără Răzvan …”

Pe contrasens, eu completez: Ah, de cîte minciuni și dezinformări ne-ar fi lipsit și ne-ar fi făcut viața mult mai… săracă.

Dar mai curată, cu siguranță!

– La Ruginoasa cică ar fi fost măcel și peste 100 de baptiști ar fi fost băgați în spital. Nu! Au fost 9. Și nu au fost băgați în spital.

– Alin Cristea cică ar fi fost șeful / coordonatorul rețelei România Evanghelică, cu zeci de bloguri. Nu! Am dat dezmințire în mai multe rînduri, pe unii dintre bloggerii care sînt în această rețea nici nu îi cunosc.

– Beniamin Fărăgău cică ar fi pastor PENTICOSTAL. Nu! Orice evanghelic cît de cît informat știe că e pastor BAPTIST. Dar Vindecătoru nu are competențe în ceea ce privește mediul evanghelic românesc (sau american).

– Teofil Stanciu cică ar fi pastor. Nu! Nu a fost și nu este pastor.

Același Vindecătoru este cel care scoate, periodic, și interogații guturale de tipul:

Păi ce lucruri spuneţi voi, Brânzeilor, Ţonilor şi Barboşilor ca să merite să vă creadă lumea?

Chiar așa, măi Daniel Brânzei, ce lucruri spui ca să merite să te creadă lumea?

Cu bogăția / sărăcia Vindecătorului, pe mine m-ai lămurit… buștean!

Cît despre Marinel Blaj, s-a văzut ce novice e atît în tehnica bloggingului (păi de ce nu stabilește setarea ca să nu apară comentarii decît DUPĂ ce le vizualizează administratorului?) cît și în a împăca varza și… matracuca.

Întotdeauna am fost impresionat, pînă la „lacrimi” (de rîs), de seturile de reguli pe care pătrățoșii (și) le impun. An de an, am putut vedea, mă rog, cine a mai avut cît de cît ochi să vadă, cum s-a format Mahalaua Evanghelică pînă sau mai ales în spațiile administrate de unii bloggeri-pastori.

Novicele Marinel Blaj nu face decît să aibă inocenta aroganță că lucrurile se învîrt, în lumea lui virtuală, așa cum ar vrea el. De fapt, prezența în spațiul public are coordonate mult mai complexe decît își imaginează acești „juriști” care încearcă să facă reguli, dar REALITATEA îi bulversează.

Sîntem în plină epocă postpătrățoasă…

UPDATE 12:15

Marinel Blaj:

„PRECIZĂRI: Ca să se înţeleagă corect dispariţia unor comentarii, vă rog să recitiţi regulile 6 şi 7 de la categoria “Reguli.” Am lăsat doar acele comentarii care se referă la subiectul postării. Pentru a respecta eu însumi aceste reguli, voi modera comentariile care ies din aria subiectului. Atrag atenţia, în special celui care semnează cu numele (pseudonimul?) Adonis, că ameninţările vor duce la spamare definitivă. Cine n-are simţul umorului şi are sensibilităţi exagerate… există mii de alte bloguri! Ştiu că acest gest va supăra, îmi cer scuze pentru faptul că toată avalanşa de comentarii “pe lângă” a apărut într-o zi (duminica) în care eu evit în general internetul şi, implicit, şi blogul. Probabil că îmi voi revizui această regulă pentru a evita situaţii similare, mai ales că observ în ultima vreme o “atenţie” specială acordată acestui blog (plecând de la persoane de-a dreptul nocive, gen… dar am promis că nu-i mai dau numele…) Voi continua să tratez aceleaşi subiecte ca şi până acum, aşa că oricine este deranjat de ele… este liber! De data aceasta m-am supărat eu!”

Ei na, şi ce dacă s-a supărat Marinel Blaj?

Ca văcaru’ pe sat!?…

2 răspunsuri to “Mahalaua Arădeanului – 30 iunie 2014”

  1. Adonis Says:

    Domnule Marinel Blaj de la Bujac,
    (comentariul asteapta aprobarea administratorului pe blogul lui M.B.)
    Asteptam mai multa onestitate de la dvs. Daca nu mergeti pe ideea „noi nu suntem ca si carismaticii aceia”, care este scopul atator postari despre carismatici? Cand te uiti pe blogurile multor baptisti, acestea abunda in postari despre carismatici, de parca acesta ar fi cel mai util subiect pt evanghelici. Sincer, pe mine chiar nu ma intereseaza subiectul carismaticii, asa ca n-am motive sa mai „calc” pe acest blog. In privinta domnului Stoica, inteleg ca mentalitatea celor din zona lui este: „e chirurg, e de ajuns, jos palaria” (nu mai conteaza cat de execrabil se comporta in afara) si acesta lipsa de obiectivitate pt ca s-ar putea sa aiba nevoie de el. In afara de faptul ca s-a lasat de bautura si fumat, la ce apucaturi a mai renuntat dupa ce s-a pocait? Eu cred ca si-a redirectionat atacurile mizerabile, e acelasi om batjocoritor (cum sunt si restul medicilor betivani) doar ca acum isi imbraca atacurile in versete biblice. Rasvan Stoica nu-si petrece timpul liber cu nimic altceva decat sa-si arate talentul de-ai ironiza pe alti evanghelici care nu sunt exact de aceeasi factura ca el. E clar ca daca toti am gandi la fel am fi cu toti baptisti tip Stoica, acum ca nu suntem, dvs recomandati sa ne ironizam reciproc pe toate blogurile? Ce-ar fi daca fiecare evanghelic v-ar urma modelul? Sa-si faca toata lumea blog si sa scrie unii despre altii… inteleg ca ati ales sa-mi blocati comentariile si sa va inchinati in fata lui Stoica, pentru ca nu vreti sa pierdeti un prieten de „valoare”.. (Apropo: am avut un ciotarnar, meserias de prima mana, cu acest nume. Imi cer scuze fata de el daca i-am atins demnitatea in aceste polemici cu vindecatoru de la Hirlau). In rest, ce sa va doresc? Spor la carismatici in continuare! :)

  2. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: