Valeriu Ghilețchi și Petro Poroșenko vorbesc în ROMÂNĂ în plenul APCE (VIDEO)

Doina Bejenaru

Gest impresionant din partea președintelui Ucrainei în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). După o alocuțiune susținută în plenul APCE, președintele ucrainean, Poroşenko a răspuns la o serie de întrebări adresate de membrii APCE.

10511123_728078393922634_162191871917643970_n

La felicitările adresate de deputatul PLDM și delegatul Parlamentului Republicii Moldova la APCE, Valeriu Ghilețchi, șeful statului ucrainean a răspuns în limba română „Mulţumesc frumos”.

„I-am adresat o întrebare domnului Petro Poroșenco cu privire la soluționarea conflictului transnistrean. La început i-am spus în română „felicitări”, la care domnia sa mi-a răspuns imediat zicând „mulțumesc frumos”, scrie pe pagina sa de facebook deputatul Valeriu Ghilețchi.

Drept răspuns la întrebarea deputatului moldovean, Petro Poroşenko a declarat: „Faptul că Moldova şi Ucraina semnează împreună Acordul de Asociere cu UE, oferă şanse mai mari de soluţionare a conflictului transnistrian”.

Preşedintele Ucrainei a mai menţionat care sunt pericolele separatismului şi a prezentat scenariul prin care poate fi soluţionat acest conflict…

Vezi articolul original 123 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: