Simți că vrei să renunți? (3)

simti-ca-vrei-sa-renunti-180

Simți că vrei să renunți? – David Wilkerson, Life Publishers, Oradea, 2013, 149 p.

“Unii pastori din zilele noastre predică doar mesaje pozitive. La cum o spun ei, ai avea impresia că toți creștinii au parte de miracole; că tuturor li se răspunde instant la rugăciune; că toată lumea se simte bine, trăiește bine și întreaga lume o duce bine, mersi. Îmi place să aud astfel de predici, pentru că îmi doresc sincer ca aceste lucruri bune și sănătoase să fie reale pentru poporul lui Dumnezeu. Dar, pentru mulți creștini foarte cinstiți și sinceri, lucrurile nu stau chiar așa. E trist să auzi o teologie atât de superficială de la amvoane. Este o insultă la adresa unui Isus umil, care a devenit sărac și a murit ca un ratat în ochii lumii. Tocmai aceste predici materialiste au pregătit atât de slab o întreagă generație ca să îndure orice fel de durere, ca să se mulțumească cu ceea ce primesc, și ca să se smerească, netrăind tot timpul într-o stare de abundență. Să-i slujești lui Dumnezeu devine un fel de sport olimpic, în care toată lumea se zbate ca să câștige medalia de aur.

Nici nu-i de mirare că tinerii noștri se dau bătuți. Nu pot trăi la înălțimea imaginii create de religie, aceea de creștin fericit, norocos, bogat, de succes, care gândește întotdeauna pozitiv. Lumea lor nu este chiar atât de ideală. Se uită în oglindă și văd o față acoperită de coșuri urâte. Trăiesc printre inimi frânte, crize la fiecare oră și probleme groaznice în familie. Prietenii lor sunt dependenți și mor pe toate drumurile. Privesc la un viitor nesigur, îngroziți și îngrijorați. Sunt bântuiți zilnic de sentimente de singurătate, teamă și depresie.

Gândirea pozitivă nu le va face problemele să dispară. Nu se schimbă absolut nimic dacă spun că problemele acestea nu există de fapt. Apostolii aceștia care promovează pozitivismul ar face bine să nu scoată experiențele de tip Ghetsimani din viață. Cupa durerii, ora de singurătate și noaptea plină de confuzie, toate au făcut parte din stilul de viață al Stăpânului. Realizările noastre grozave și succesele noastre ar trebui să aibă loc în Ghetsimani, nu în Fort Knox.” (p. 39-40)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: