Intoxicat de Babilon (1)

intoxicat-de-babilon

Intoxicat de Babilon: înşelarea copiilor lui Dumnezeu în zilele in urmă – Steve Gallagher, Societatea Biblică din România, Oradea, 2014, 252 p.

“Aceste trei pofte carnale – pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşenia vieţii – sunt ramuri ale păcatului. Pofta firii reprezintă întreg domeniu al plăcerii, amuzamentului, distracției și confortului și include dependențe, filme, sporturi, televizor, călătorii și multele tipuri de activități în care se implică oamenii. Pofta ochilor descrie dorința intensă a unei persoane de a obține ceea ce vede. De obicei se canalizează în jurul dorinței de a deține lucruri: haine la modă, ultimele dispozitive tehnologice, o mașină nouă etc. Lăudăroșenia vieții este aprecierea exagerată a unei persoane cu privire la valoarea proprie. Ambiția egoistă, imboldul de a avea succes, de a avea un loc de frunte, impulsul de a “ţine pasul cu vecinul” sau dorinţa îngâmfată de a fi “unicul” – toate acestea sunt dovezi ale lăudăroșeniei vieții.

Întregul arbore demonic, cu cele trei ramuri principale, poate fi descris prin termenul lăcomie, care în accepțiunea lui cea mai simplă înseamnă dorința de a avea ceva pentru sine. Majoritatea lucrurilor amintite mai sus sunt îngăduie de Domnul, dacă sunt păstrate în limitele normalului. Problema este că cei mai mulți creștini au îngăduit acestor pofte să-i conducă în același fel în care sunt conduși cei nemântuiți. De fapt, în viața de zi cu zi, este greu să percepi vreo diferență între cele două categorii de oameni.

Lumea de acum hrănește aceste pasiuni, iar Prostituata din Babilon conduce o casă de toleranță care oferă oricui – fie că își spune sau nu creștin – ceea ce își dorește.” (p. 27)

Un răspuns to “Intoxicat de Babilon (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


<span>%d</span> blogeri au apreciat: