De neoprit (2)

de-neoprit-180

De neoprit – Nick Vujicic, Editura Scriptum, Oradea, 2014, 223 p.

“Am descoperit mereu şi mereu că atunci când Îi cerem lui Dumnezeu ajutorul și apoi acționăm, știind că El veghează asupra noastră, nu avem motive să ne temem. Părinții mei m-au învățat acest lucru, mai ales prin felul cum au trăit fiecare zi. Ei sunt cele mai mari exemple de credință pusă în acțiune pe care me-am văzut vreodată.

Deși am venit în această lume fără “câteva piese pe ici-pe colo” – cum spune mama – sunt binecuvântat în multe, multe privințe. Părinții mei au fost întotdeauna alături de mine. Dar nu m-au cocoloșit. M-au disciplinat când a fost nevoie și mi-au îngăduit și greșeli. Însă mai presus de orice au fost niște modele minunate pentru mine. […]

La fel ca toţi bebeluşii, nu am venit cu o carte de instrucţiuni, dar cu siguranţă că părinţilor mei le-ar fi prins bine niște îndrumări. Nu cunoșteau alți părinți care să fi crescut un copil fără mâini și fără picioare într-o lume croită pentru oameni cu setul complet de membre.

La început au fost devastați, cum fără îndoială că ar fi oricine într-o asemenea situație. Furie, vinovăție, frică, depresie, disperare – toate aceste emoții i-au copleșit în primele săptămâni. Și au vărsat multe lacrimi. Au plâns după copilul perfect alcătuit pe care crezuseră că-l vor primi, dar de care nu au avut parte. De asemenea, au plâns de teamă că viața mea avea să fie foarte dificilă.

Pe atunci, părinții mei nu și-au putut imagina ce plan avea Dumnezeu pentru băiatul lor. Dar, după ce și-au revenit din șocul inițial, au decis să se încreadă în El și apoi să-și pună credința în acțiune. Au renunțat la încercările de a înțelege de ce le-a dat Dumnezeu un asemenea copil. S-au predat voii Lui, oricare ar fi fost aceasta, și au început să mă crească așa cum au știut ei mai bine, de fapt singurul mod pe care îl știau: revărsând zi de zi asupra mea toată dragostea lor.” (p. 19-20)

Un răspuns to “De neoprit (2)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: