De neoprit (6)

de-neoprit-180

De neoprit – Nick Vujicic, Editura Scriptum, Oradea, 2014, 223 p.

“Nu este nevoie să fii o persoană spirituală pentru a-ți pune credința în acțiune, dar, în calitate de creștin, trebuie să spun că a ști că Dumnezeu este puternic când eu sunt slab îmi dă multă ușurare, pace și bucurie. Mi-ar plăcea să am la fel de multă bucurie ca prietenul meu Garry Phelps, care s-a născut cu sindromul Down. Acum el are douăzeci și cinci de ani și este unul dintre oamenii cei mai motivatori pe care îi cunosc.

Într-o zi Garry a auzit niște prieteni de familie vorbind despre un copil nou-născut care fusese diagnosticat și el cu sindromul Down. Unul dintre ei, neștiind că Garry îi aude, a zis: “Oh, ce trist!” Dar Garry a sărit de pe scaunul lui și a exclamat: “Ei bine, eu cred că-i grozav!”

“De ce spui asta, Garry? l-a întrebat persoana aceea. Ce înseamnă sindromul Down pentru tine?”

“Sindromul Down înseamnă că iubeşti pe toată lumea şi nu faci niciodată, niciodată, rău cuiva”, a răspuns Garry.

Prietenul meu a descoperit în viața lui partea bună a acestei afecțiuni. Se spune că cei ce suferă de sindromul Down au o capacitate mentală redusă, dar trebuie să mărturisesc că s-ar putea ca Garry să fie mai înțelept decât mulți dintre noi. El alege să se concentreze asupra binecuvântărilor pe care le oferă condiția lui și să lase restul în grija lui Dumnezeu.

Garry duce o viață împlinită și activă; scrie, cântă, își înregistrează melodiile și face sport în fiecare zi. Nu l-am văzut niciodată “doborât” în vreun fel. Îl iubește pe Isus cu toată convingerea și cu toată inima lui, ceea ce se poate vedea cu ușurință din rugăciunile lui frumoase și sincere.” (p. 105)

Un răspuns to “De neoprit (6)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: