Intoxicat de Babilon (6)

intoxicat-de-babilon-180

Intoxicat de Babilon: înşelarea copiilor lui Dumnezeu în zilele in urmă – Steve Gallagher, Societatea Biblică din România, Oradea, 2014, 252 p.

“Înţelepciunea lumească face apel la mintea logică a omului şi la egotism. Kosmosul înjoseşte calea crucii şi preamăreşte egoismul şi căutarea fericirii personale. Nicăieri nu este mai explicit exprimat acest conflict de idei decât în cuvintele lui Isus: “Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine… Fiindcă oricine va voi să-și scape viața o va pierde; dar oricine își va pierde viața pentru Mine o va mântui” (Lc. 9:23-23). Felul acesta de gândire este diametral opus gândirii pe care o promovează kosmosul și indică exact motivul pentru care creștinii din America au atâtea probleme nerezolvate: lipsa dorinței de lepădare de sine. […]

Biserica a acceptat idea că, dacă ai o problemă medicală, te duci la doctor; dacă ai o problemă spirituală, te duci la un slujitor; iar dacă ai o problemă emoţională, te duci la psiholog. Astfel duhul kosmosului a putut să strecoare învăţături false în Trupul lui Cristos, sub deghizarea profesionalismului.” (p. 141)

“Afirmația fundamentală, potrivit căreia conflictele interrelaționale, obiceiurile păcătoase, anxietățile, temerile, depresia și multe altele pot fi rezolvate în viața credinciosului printr-o altă sursă în afara lui Cristos, este falsă, înșelătoare și innacceptabilă.” (p. 147)

Publicitate

Un răspuns to “Intoxicat de Babilon (6)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: