Da’ cît de proști pot fi pocăiții?!… – Cazul impostorului Paul Dan

1. Paul Dan a făcut multe greșeli în spațiul public, dovedindu-se un impostor intelectual încă din 2009, cînd am scris următoarele articole:

Năzbîtii pauline (1)
Năzbîtii pauline (2)
Pauline (1)
Pauline (2)

Încă de acum 5 ani Dănuţ Mănăstireanu a pus diagnosticul: “Este însă, ca toţi fundamentaliştii, atît de sigur că ceea ce gîndeşte este corect, încît nu crede că are nevoie să verifice faptele.”

Din păcate, blogosfera evanghelică – obeză din pricina inflației de materiale pseudo-spirituale, dar și din cauza fenomenului Mahalaua Evanghelică, vizibil de-a lungul anilor pe blogurile unor pastori precum Marius Cruceru, Cristian Ionescu, Petru Lascău și pe bloguri deja consacrate prin minciuni și dezinformări, precum Mahalaua Vindecătorului și Mahalaua Arădeanului – nu reușește să producă destui anticorpi pentru a contracara cantitatea de prostie și fudulie pe care o emană pocăiții în spațiul public pe Internet.

Avînd în vedere faptul că Marius Cruceru a dezvoltat tactici de gherilă – preluate apoi de blogurile amintite mai sus – pe primul blog al său, ba chiar și pe al doilea, nu vreau să pierd ocazia să susțin că Marius Cruceru are nevoie de o nouă pasiune: Adevărul.

(Fost) pastor, dascăl, decan, lider de opinie – iată o împătrită motivație pentru ca Marius Cruceru să facă toate eforturile măcar să-și spele păcatele din trecut, dacă nu și să dea împătrit cît a primit el din partea mediului confesional evanghelic.

Vindecătoru și Paul Dan își bat joc de Dănuț Mănăstireanu (dar și de Emanuel Conțac), care a fost mentorul din tinerețe al lui Marius Cruceru.

Măcar și pentru asta, la fel cum s-a dezis de Vindecătoru, ar trebui să fie gata să dea replici clare și, mă rog, pătrățoase, lui Paul Dan și oricui care se cacă în spațiul public în timp ce alții se uită cu gura căscată ce portocalii sînt fecalele pauline.

Dar mai ales pentru că este creștin, urmașul lui Hristos, care s-a declarat a fi Adevărul, și pentru că are la îndemînă aparatul teologic (îl are?) pentru a polemiza cu idioții precum Paul Dan, Marius Cruceru ar trebui să renunțe la orice altă pasiune pentru Adevăr.

Nu lăuta sau bița, nu scula sau bascula, ci Adevărul, măi Pătrățosule!

Te-ai pregătit prea puțin pentru o astfel de pasiune de prim rang!

2. Diferența între comentatorii nătîngi, precum Gabi Bogdan sau Elisa, ca să dau doar două exemple binecunoscute, şi „activistul” Paul Dan, este că acesta din urmă îşi pregăteşteşte cu îndîrjire postările şi foloseşte un aparat conceptual mult mai amplu, ceea ce îl face mai periculos pentru guguştiucii din care este format mediul confesional evanghelic în proporție îngrijorător de mare.

În ceea ce mă privește, de ani buni sînt dedicat polemicii publice referitoare la perimetrul mediului confesional evanghelic și consider că ocup primele 10 poziții în lupta publică cu minciunile și dezinformările.

Sînt foarte îngrijorat de comoditatea evanghelicilor în ceea ce privește adevărul, acolo unde se poate afla.

De asemenea, sînt convins că evanghelicii ar trebui să își exprime solidaritatea cu anumite cauze publice în numele adevărului, nu acomodîndu-se cu situații circumstanțiale.

Avînd în vedere năzbîtiile pauline, se poate spune că Paul Dan a ajuns într-un punct maxim de idioțenie vulgară, prin care interpretează orice fenomen public din mediul evanghelic.

Dar Paul Dan, la fel ca și impostorul mincinos Vindecătoru, nu este conectat la fenomenele mediului evanghelic românesc, ba chiar nici la cel american, mai apropiat de el.

Pe cine să credem, pe Daniel Brânzei sau pe Paul Dan, referitor la Rick Warren?

Pentru Daniel Brânzei „Biserica Saddleback a fost, este și va fi una din cele mai bune biserici din Southern Baptist Convention”, pentru Paul Dan, biserica este condusă de un eretic.

Apetenţa lui Paul Dan pentru depistarea „ereticilor” este una patologică, care ne face să rîdem, dar cu spume la gură! Acest impostor idiot face de ruşine conceptul de apologetică creştină.

Metoda lui este să găsească ereticul mai întîi, şi apoi, dacă e cazul, să găsească materiale din cele mai inedite pentru a-și susține (a se citi: a ține sus) acuzațiile.

Este cu totul lipsit de cultura dialogului, este un impostor intelectual care ori nu pricepe reguli minime din practica teologiei și a apolegeticii creștine ori pricepe dar este depășit de aerul tare al planetei pe care a ajuns și are nevoie de masca de oxigen.

3. Cît de prost poate fi Paul Dan încît să încerce să ne schimbe, celor care l-am avut profesor pe Dănuț Mănăstireanu, impresia despre el?

Habar n-are de istoria Universității Emanuel din Oradea, cum habar n-are de statura spirituală, academică și umană a unui profesor de talia lui Dănuț Mănăstireanu (ne ajung degetele de la o mînă ca să enumerăm alții ca el în toată România evanghelică), dar Paul Dan ține neapărat să ne uimească cu prostia lui: „Moartea primului vis al lui Mănăstrireanu de deconstrucţie a Institutului Biblic Emanuel”, „Moartea celui de al doilea vis al lui Mănstireanu, Constantineanu şi Conţac de deconstrucţie a Institutului Teologic Penticostal Bucureşti”.

Încă puţin, şi paranoicul (încă unul!) Paul Dan demască și cel de-al treilea vis al lui Mănăstireanu, acela de deconstrucție a Institutului creștinilor după Evanghelie!…

Dacă și numai jumătate din ceea ce scrie Paul Dan ar fi adevărat, nu pot să zic decît:

Bă, pocăiți fraieri și înceți la minte, vă joacă un singur om pe degete în toată România! (și prin ceva din diaspora, nu?)

Să candideze atunci pentru președinția României, că oricum nu există alt candidat cu sînge în p…, precum Traian Băsescu!

Păi nu e Dănuț Băsescu Traianul României evanghelice?

Ia uite cîtă influenţă are la baptipenticostalii după Evanghelie!…

Sînt în culmea efuziunii – propun ca după ce ajunge președinte (Iohannis abia vorbește și s-a dus vorba că e neamț, doară n-o să aleagă românii un neamț, că îi pune la lucru!), Dănuț Băsescu să se desemneze pe sine și premier! Doară se are bine și cu ortodocșii (mai luminaţi la minte).

Avînd în vedere legăturile cu catolicismul anglican și vaticanian, Dănuț Băsescu va crea din România un avanpost al Iluminismului ecumenic. La Ministerul Turbanelor ar putea să-l pună pe Vaișamar, pe Constantineanu să-l mențină rector la penticostali, drept pedeapsă pentru gafa demisiei…

Cu budiștii nu știu cum o să facă, cum o să-i convingă să trimită un emisar, cel puțin, în Patria Ecumenismului Mondial care va deveni România dacă…

Dacă nu intervine… Paul Dan!

Măria Sa Prostia are ambasadori în toate limbile, în toate popoarele, pe orice meridian blogosferic…

Pe noi ne belește, pe românește, Paul Dan!

4. Paul Negruț ne amenința cu liberalii, Paul Dan ne amenință cu crislamiștii!

Unde-s liberalii în România?, am întrebat de atîtea ori.

Unde-s crislamiștii în România?, întreb și voi mai întreba.

Proști, da’ mulţi!… Ăsta pare să fie blestemul României!…

Dar, dacă ieșim din țară, vedem că și în alte țări sînt destui proști… Mai ales în limba americană!…

De ce budiștii sînt lăsați deoparte? Nimeni nu observă „ecumenismul” lor?…

Despre crisbudism cînd ne va atenționa prostovanul Paul Dan?

Minte de îngheață apele Paul Dan cînd afirmă că „Islamismul si crislamismul sunt subiecte de fond pe blogul Persona”.

Paul Dan habar n-are despre subiectele de pe blogurile evanghelice cu vizibilitate, darămite pe blogul lui Dănuț Mănăstireanu.

E nevoie doar de o monitorizare pe o anumită perioadă a subiectelor, pentru a fi dată în vileag ticăloșia mincinoasă a lui Paul Dan.

La fel, Paul Dan minte şi cînd scrie despre blogul lui Emanuel Conţac: „Blogul lui, sub pretextul articolelor de cercetare, a devenit un ghiveci ecumenic.”

La cît de idiot e Paul Dan, ce să ne mai mirăm că el DOAR atît vede, oriunde: conspiraţie ecumenică sub un pretext…

Cînd te crezi ciocan, e de mirare că îi vezi pe toți în jur a fi cuie?…

Dar ar fi de meditat despre vectorul idioțeniei pauliene – direcția este dinspre idioțenie spre idioțenii sau dinspre idioțenii spre caracterul grobian al acțiunilor publice ale lui Paul Dan?

5. Paul Dan: „Adevărul crud este că Mănăstireanu se manifestă extrem de evident ca fundamentalist, numai că fanatismul lui este de natură liberalo-ecumenică.”

În ceea ce mă priveşte, mă declar, încă o dată, inapt mental pentru a înţelege cum poate fi cineva acuzat, ÎN ACELAȘI TIMP, și de fundamentalism și de liberalism (ecumenic).

Adevărul crud e altul: Paul Dan e cam… idiot.

Întrebarea mea rămîne: Da’ cît de proști pot fi pocăiții?!…

Recunosc că nu am încă instrumente suficient de performante pentru a înregistra amplitudinile prostiei pocăiților cînd se trezesc vorbind în spațiul public pe Internet.

Recunosc că mă apucă tremuriciul cînd mă gîndesc că, aflîndu-ne nu la apusul epocii blogosferei evanghelice, ci în floarea maturității ei, ne putem aștepta în continuare la cele mai neplăcute surprize.

Cristian Ionescu tace de o lună. Să fie semn bun, să fie semn rău? Luptătorul Luminii se dezice de vocația sa?…

Vindecătoru trage minciună după minciună, dezinformare după dezinformare, batjocură după batjocură, precum trage vînturi…

În Mahalaua Arădeanului, e o întreagă crescătorie de guguștiuci…

În Mahalaua Texanului, se trage cu tunul!… Ținta 1: Iosif Țon. Ținta 2: Daniel Brânzei. Ținta 3: ex-pirați precum Ioachim Țunea și Ioan Bunaciu, și ce mai cade în bătaia tirului: Conțac, Obama, carismaticii…

Marius Cruceru tot învîrte roata la bicicletă și nu pricepe de ce nu e… pătrățoasă.

De-aia!

Un răspuns to “Da’ cît de proști pot fi pocăiții?!… – Cazul impostorului Paul Dan”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: