De neoprit (8)

de-neoprit-180

De neoprit – Nick Vujicic, Editura Scriptum, Oradea, 2014, 223 p.

“Abuzul cibernetic a fost citat ca factor în mai multe sinucideri ale adolescenţilor din ultimii ani. Ryan Halligan, un elev de optsprezece ani din Vermont, și-a luat viața în 2003, după ce bârfe despre el au fost răspândite pe internet. Tatăl lui a descris fenomenul ca “o frenezie ce ia tot mai multă amploare”, în care copii cărora nu le stă în obicei să facă asemenea lucruri participă la cruzime. Un alt caz foarte mediatizat este acela al lui Megan Meier din Missouri, care se spune că a fost împinsă la sinucidere în 2006 de abuzurile pe internet din partea mamei unei colege de școală.

Din cauza numeroaselor cazuri de sinucideri și abuzuri cibernetice, multe guverne au promulgat legi împotriva folosirii internetului ori telefoanelor celulare pentru a-i hărțui sau a-i intimida pe alții. Dacă crezi că cineva te terorizează prin e-mailuri, postări pe rețelele de socializare sau sms-uri, există mai multe feluri de a răspunde. Dacă locuiești împreună cu părinții, alertează-i imediat, astfel încât să poată lua măsurile pe care le consideră necesare.

Dacă ești victima unui abuz, ține minte că bătălia cea mai importantă pe care trebuie s-o câștigi este cea interioară. Nu te lăsa niciodată definit de ceea ce spun alții despre tine sau de ceea ce îți fac. Dumnezeu te-a creat pentru un scop. Tu ai valoare în ochii Lui. Crede lucrul acesta, și apoi pune-ți credința în acțiune ridicându-te deasupra criticilor, bârfelor sau batjocurilor pe care le-ai suferit în trecut. Ai fost creat de Dumnezeu ca o ființă desăvârșită. Nu lăsa pe nimeni să-ți spună altceva.

Abuzatorul vrea să crezi că ești mai puțin decât ești în realitate, fiindcă înjosirea ta îl face pe el să se simtă superior. Dar nu trebuie să intri în jocul lui. Concentrează-te în schimb pe cultivarea talentelor tale și Dumnezeu va avea grijă de restul. Dacă umbli pe calea pregătită de Dumnezeu pentru tine, vei avea parte de bucurie și de împlinire.” (p. 156)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: