Intoxicat de Babilon (10)

intoxicat-de-babilon-180

Intoxicat de Babilon: înşelarea copiilor lui Dumnezeu în zilele in urmă – Steve Gallagher, Societatea Biblică din România, Oradea, 2014, 252 p.

“Americanii, îndrăznesc să spun, au devenit dependenți de acest stil de viață trepidant. Într-adevăr, experții în programe de televiziune spun în prezent că, pentru a menține atenția unui privitor, scena trebuie să se schimbe pe ecran la fiecare trei secunde, altfel telespectatorii se plictisesc și schimbă canalul. Cu cât mai mult așa vor arăta lucrurile pe măsură ce tinerii captivați de jocurile video devin forța motrice din spatele societății moderne?

Unul dintre efectele nefaste ale acestei trăiri frenetice este un nivel crescut de nerăbdare în viețile oamenilor. Deciziile noastre zilnice sunt influențate, mult mai mult decât ne dăm noi seama, de cât de repede reușim să finalizăm o anumită sarcină de lucru. Ray Kroc a fost primul care a fructificat acest fenomen, când a deschis lanțul de restaurante “fast-food” numite McDonald’s™. Succesul enorm de care s-a bucurat cu siguranță nu s-a datorat calității mâncării pe care o punea la dispoziție, ci faptului că o putea furniza rapid – fără să fie nevoie de așteptare. În ritmul nostru frenetic de viață, vrem să primim ACUM ceea ce dorim! […]

Nici slujitorii bisericeşti nu sunt scutiţi de această caracteristică firească. Cu programări peste programări, cu veşnicul sunet al telefonului, cu mormanele de scrisori în care trebuie să sorteze, cu multele e-mailuri la care trebuie să răspundă și goana de la o întâlnire la alta, pastorii de azi seamănă mai degrabă cu antreprenorii din lumea afacerilor decât cu păstorii turmei. Imaginează-ți efectul dezastruos pe care îl are acest fapt asupra capacității lor de a-i conduce pe oameni în prezența Celui atotputernic. Am face cu toții bine să ascultăm de avertismentul dat de Corrie Ten Boom: “Ia seama la deşertăciunea unei vieţi aglomerate!”

Să fim sinceri, ne-am pierdut capacitatea (și chiar dorința) de a ne liniști în prezența lui Dumnezeu și de a-I auzi cu adevărat vocea. Singurătatea găsită în terenurile vaste ale pustiului (un loc de o plictiseală colosală pentru creștinul modern) a produs oameni plini de Dumnezeu, precum Moise, David și Pavel.” (p. 232-233)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: