Daniel Cristea-Enache: Statul nostru e minimal când trebuie să-și onoreze obligațiile, dar se face maximal când e să-i impoziteze pe întreprinzătorii privați

„Simplu spus, de ce ar avea un nou Brân­cuși vreo datorie simbolică față de statul român, dacă statul român, spre deosebire de cel francez, este iarăși dezinteresat de opera lui? De ce să aducă Norman Manea și Gabriela Adameșteanu, Mircea Căr­tă­res­cu și Filip Florian beneficii de imagine Ro­mâniei, dacă ei nu sunt respectați de ins­tituțiile românești? Un artist poate fi „ciu­dat“, „nerecunoscător“, umoral, idio­sin­cratic. Dar roadele „ciudățeniei“, „umo­rilor“ sale sunt atât de importante – și tre­buie să fii complet ignorant și acultural pen­tru a-l evalua pe un Eminescu printr-o gândire măruntă de conțopist. Un stat ro­mân acultural? Cred că niciun om cu sca­un la cap nu-și poate dori așa ceva pentru țara și poporul lui.

Statul nostru e minimal când trebuie să-și onoreze obligațiile, dar se face maximal când e să-i impoziteze pe întreprinzătorii privați.”

http://www.revista22.ro/cenu537areasa-bugetului-45904.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: