Minciunile și tîmpeniile lui Paul Dan

Paul Dan devine caz patologic – scrie în neștire despre Conțac, Mănăstireanu, Constantineanu. CMC. Sau invers…

Ultima producție a sa se numește Comunicatul Oficial al Institutului Teologic Penticostal- Reactia lui D. Manastireanu.

Iată cum începe Paul Dan:

„Institutul Teologic Penticostal Bucuresti a dat un comunicat de nota zece cu privire la demisia lui Constantineanu. Felicitari! Domnul sa fie slavit! Iata punctele importante ale comunicatului prin care ITP dovedeste discernamant teologic…”

Eu am scris deja, într-un articol amplu, că acest comunicat, la care se referă Paul Dan, este un exemplu de cum NU trebuie să fie scris un comunicat al unei instituţii precum ITP.

Dănuț Mănăstireanu, la rîndul lui, și-a exprimat în mod public indignarea față de „modul superficial, lipsit de profesionism si batjocoritor” în care este ‘discutat’ documentul de la Yale în Comunicatului Senatului ITP.

Cei ce cunosc stilul nemernic în care Paul Dan își exhibă obsesiile nu vor fi uimiți că, încă o dată, Paul Dan jonglează cu elemente ale REALITĂȚII pentru a construi, în mod brutal, paranoic, demonic, puzzle-ul lui propriu pe care vrea să-l bage sub nasul multor nătărăi, guguștiuci, opincari, sau cum vreți să le mai spuneți celor care sînt duși de nas de cei precum Paul Dan.

De data asta, așa cum m-am așteptat, a sosit MOMENTUL ADEVĂRULUI, Paul Dan nu și-a pregătit materialul îndeajuns de bine ca să poată ascunde minciunile și tîmpeniile pe care le răspîndește în spațiul public.

Faptul că el socotește că ITP a dat „un comunicat de nota zece” este o afirmaţie cu totul hazardată, care, de fapt se întoarce împotriva lui.

Ceea ce însă e evident încă de la început e aroganţa lui Paul Dan – vă spune el, măi nătăfleților, care sînt „punctele importante” ale Comunicatului. Aşadar, omul nostru reaşează DOAR cîteva elemente în ordinea pe care o preferă el. Faptul că puzzle-ul lui Paul Dan conține 6 puncte nu are are de a face cu faptul că Comunicatul Senatului ITP are 6 puncte.

Primele 5 puncte ale lui Paul Dan sînt preluate din punctul 2 al Comunicatului, după care Paul Dan concluzionează:

„6. În consecinţă rectorul Corneliu Constantineanu şi-a dat demisia- ITPB speră că, Constantineanu să-şi retragă semnătura de pe documentul Yale.”

Paul Dan minte, inducîndu-i în eroare pe cititorii leneși, care preferă să primească hapuri de înghițit decît să cerceteze adevărul, în măsura în care se poate afla.

În cazul acesta, Comunicatul conține suficiente informații pentru a demasca modul mincinos în care Paul Dan și-a redactat argumentul.

Nu este adevărat că demisia rectorului ITP a avut loc „în consecință”

Demisia nu a avut loc DUPĂ întrunirile Senatului ITP din 25 iunie și 16 iulie, ci a avut loc ÎNAINTE de aceste întruniri, și anume în 15 iunie.

Paragraful al doilea din Comunicat precizează că demisia a avut loc „pe fondul gravelor prejudicii suferite de ITPB la nivelul imaginii”.

Comunicatul nu afirmă că demisia rectorului a avut loc pe fondul analizei documentului de la Yale!

Și nici nu afirmă că rectorul ar fi fost vinovat de ceva.

Dimpotrivă, punctul 4 al Comunicatului este în întregime favorabil fostului rector Corneliu Constantineanu:

„Senatul ITPB a constatat că în activitățile academice ale prof. univ. dr. Corneliu Constantineanu (prelegeri, predici, cursuri, publicații) nu a existat niciodată tendința înspre sincretism, fapt care infirmă acuzațiile de acest tip vehiculate pe internet cu privire la persoana sa.”

Dar Paul Dan continuă cu minciuna sa la adresa lui Corneliu Constantineanu: „El nu e vindecat de Crislamism.”

Știți ce-mi place, totuși, la idioți? Că-s proști!… Dacă ai răbdare, într-o zi o să-și dea singuri cu dreptul în stîngul, în văzul tuturor. :)))))

Ce a zis Paul Dan? A zis că e de nota zece comunicatul…

Ce zice Comunicatul? Că fostul rector nu se face vinovat de nici o tendință spre sincretism…

Oare o mai fi citit Paul Dan comunicatul de la punctul 4 în jos, cînd a dat de muzica care îi plăcea la punctul 3? :)

De fapt, care este subiectul Comunicatului Senatului ITP?

Subiectul Comunicatul nu este documentul de la Yale, ci Corneliu Constantineanu.

Comunicatul anunță în primul rînd faptul că data cînd a luat notă de demisia rectorului şi intervalul de timp în care vor avea loc alegeri pentru funcţia de rector.

Comunicatul anunţă că se impune retragerea semnăturii lui Corneliu Constantineanu de pe documentul de la Yale. Știți, acel document despre care tot citiți și habar n-aveți despre ce e vorba, cînd, de ce a apărut și contextul în care a apărut… :)

Nu știți nici numărul personalităților evanghelice care l-au semnat, nu-i așa? :)

Documentul de la Yale e folosit ca parte a contextului, el nu este SUBIECTUL Comunicatului.

Dar la Paul Dan este! :)

Putem să facem o pauză de zîmbet și la expresia lui Paul Dan cu privire la Emanuel Conțac: „A fost alături trup şi suflet în aducerea lui Volf la ITP.”

A fost doar cu sufletul, cu trupul era în America. :)

Așa că doar Constantineanu și Mănăstireanu l-au purtat pe brațe pînă la etaj… :)

În același mod grețos, Paul Dan pune „într-o formă de idei principale” spusele lui D. Mănăstireanu la Comunicatul ITP…

Nu mi-l pot imagina pe Paul Dan decît încălțat cu bocanci, îmbrăcat în uniformă de camuflaj, caporal creștin care trebuie trebuie să identifice întotdeauna „ideile principale”, nu contează dacă e vorba de un discurs politic de 7 pagini sau o declarație de două propoziție, lirică postmodernă sau poem într-un vers de Ion Pillat.

Una e să ia notițe Paul Dan atunci cînd vorbește Dănuț Mănăstireanu, și alta e să ne spună nouă ideile principale ale spuselor teologului pe care îl respectăm pe drept.

Dar, de fapt, în cele din urmă, Paul Dan nu ne spune prea multe nici măcar despre ce crede el că a zis Dănuț Mănăstireanu, ci zice cîteva DESPRE Dănuț Mănăstireanu.

Cică: „Mănăstireanu este Crislamist şef al României”.

Să mai zică cineva că Paul Dan nu e tîmpit!

Sau, mă rog, angajat de cineva pe post de tîmpit!

Și: „Mănăstireanu este un fundamentalist invederat în libertinismul şi sincretismul religios”

O fi vrut să spună: liberalism…

Și: „Propagandistul numărul unu al Crislamismului la ITP este Emanuel Conţac, lucrând mână în mână cu Constantineanu.”

Bă, pocăiților, fie că puneți placa cu adevărul, fie că puneți placa cu dragostea, ar trebui să vă fie clar că cel puțin una din două îi lipsește lui Paul Dan.

Părerea mea e, desigur, că îi lipsesc mai mult de două doage…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: