Mai mult decât simple păreri (5)

mai-mult-decat-simple-pareri-180

Mai mult decât simple păreri: trăiește credința pe care o declari – Ravi Zacharias (ed.), Editura Scriptum, Oradea, 2014, 454 p.

Alison Thomas: “Nu putem să le oferim copiilor o “religie a minţii”, dacă nu le cerem pastorilor de tineret să parcurgă ei înșiși o instruire teologică. Din păcate, mulți oameni îi consideră pe pastorii de tineret niște dădace respectabile, de aceea nu se așteaptă ca ei să insiste pe educația biblică. În adolescență, când am pus pastorului meu de tineret întrebări intelectuale, el le-a respins, spunând că sunt doar o perdea de fum care ne împiedică să înfruntăm păcatele morale. Nu am primit ajutor nici de la lucrătorii creștini din campusul universitar; și ei mi-au dat aceleași răspunsuri arogante și au sugerat ca soluție a îngrijorărilor mele să particip la întâlnirea de petrecere a timpului liber pe care o organizau în acel sfârșit de săptămână. (Mi-aș dori ca asta să fi fost o glumă, dar în asemenea lucruri se investeau lucrătorii creștini din campusul unde învățam la acea vreme.)

Nu pot să subliniez îndeajuns cât de periculos este antiintelectualismul acesta pentru creşterea spirituală. Efectul lui este devastator, căci am văzut că tinerii părăsesc bisericile în număr foarte mare. Ei au întrebări oneste, iar noi trebuie să le luăm în serios și să ne facem timp ca să le răspundem.” (p. 78)

Un răspuns to “Mai mult decât simple păreri (5)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: