Mai mult decât simple păreri (7)

mai-mult-decat-simple-pareri-180

Mai mult decât simple păreri: trăiește credința pe care o declari – Ravi Zacharias (ed.), Editura Scriptum, Oradea, 2014, 454 p.

L.T. Jeyachandran: “Este important să recunoaştem că dintre aceste două religii [orientale], hinduismul şi budismul, prima s-a născut din narațiuni, nu din crezuri. A doua, deși își are originea în învățăturile fondatorului său, Gautama, a evoluat într-un mod deosebit de interesant în direcția căutării unei relații cu acesta, ca Budhha. Dar până și în budism, credințele s-au născut din dialoguri între anumite persoane; de exemplu credința că sinele se dezintegrează după moarte apare în conversația dintre un rege și un budist bătrân.

Să ne amintim, totuși, că și credința creștină a ajuns la noi sub forma unei narațiuni. N.T. Wright și Kevin Vanhoozer insistă asupra acestui lucru – primul spune că a venit sub forma unei povestiri, al doilea că a venit sub forma unei drame. De aceea, va fi util să vedem că toate religiile, în special pe cele două despre care vom discuta în acest capitol, ca pe niște povestiri, despre care vom discuta aici dintr-o perspectivă creștină.

Este semnificativ că James W. Sire, binecunoscut pentru cartea lui Universul de lângă noi, ridică pe bună dreptate următoarea întrebare în mai recenta lui carte, intitulată Naming the Elephant: “Oare o concepție despre lume și viață este un sistem intelectual, un stil de viață sau o povestire?”” (p. 113)

Un răspuns to “Mai mult decât simple păreri (7)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: