Cum a murit postmodernismul la români

Alonewithothers's Blog

Pentru mine condamnarea lui Dan Voiculescu arată că dizolvarea mirajului postmodernismului este foarte posibilă, e terapeutică chiar:

1. pentru omul rezonabil, onest, spuma retorică, atât de îmbietoare și cauzatoare de spălare de creiere, poate fi spulberată de acuratețea și simplitatea faptelor, a referentialității care doare/ustură/trezește conștiințe solipsiste!

Orice vinovat își relativizează/ascunde/camuflează vina sub noianul descoperirii vinovățiilor altora, intenția urmarită fiind de fapt nu identificarea/cântărirea/judecarea corectă a tuturor vinovățiilor ci tocmai absolvirea lor de orice consecință. Tocmai de aceea relativismul și nivelarea valorică sunt, de cele mai multe ori, chestiuni pseudo-intelectuale pentru că ele sunt de fapt partizanele unor interese ce țin de caracter și (in)decizii morale, ascunzând astfel absolutismul propriului interes. Exemple: „a plagiat Victor Ponta? Eh, toți plagiază, chiar și Platon l-a plagiat pe…”, „A furat unul? Eh, toți fură! Uite câte locuri de muncă a creat, câți sărmani a ajutat (cu banii furați, evident)”, etc.. Este cel…

Vezi articolul original 392 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: