Un comentariu pe blogul lui Eugen Matei – 9 august 2014

Doru Radu a mai postat un comentariu steril pe blogul lui Eugen Matei în 8 august 2014, la articolul „A Common Word” și răspunsul de la Yale: Context.

Iată comentariul meu:

Doru Radu continua sa bata apa in piua… Comentariile sale nu au legatura cu subiectul.

In ceea ce ma priveste, eu nu le stiu pe toate. Dar le stiu pe UNELE. Si cu acele UNELE observ ca stiu mai multe decit cei care cred ca le stiu pe toate…

Acele UNELE le obtin, la fel ca si Eugen Matei, prin efort, trebuie sa cercetez si sa verific si mai trebuie sa le FORMULEZ astfel incit sa fiu acceptat in spatiul public, nu doar tolerat…

Talmes-balmesul trebuie contrat, la fel cum raul trebuie biruit prin bine. Pentru asta trebuie facut efort CONCRET, trebuie prezentate comentarii la subiect si/sau cel putin interesante / de interes.

Comentariile din blogosfera evanghelica precum cele ale lui Doru Radu se potrivesc in multe locuri (de fapt, cunosc stilul tocmai pentru ca le-am observat in mai multe locuri de-a lungul anilor).

Guguștiucii care au invirtit maioneza in Cazul Zodia Lupului (Miroslav Volf inconjurind de 7 ori zidurile Ierihonului penticostal) s-au folosit tocmai de acest stil ambiguu, cel al ignoranței și al lipsei de efort intelectual și mai ales al lipsei de ONESTITATE intelectuala.

Sint numeroase incercarile multor comentatori de a folosi blogurile evanghelice pentru a-si exhiba reflexul resentimentar fata de persoane pe care nu le inghit, din diverse motive. Din punct de vedere al proportiei, acestea pur si simplu inghit dezbaterile de IDEI.

Este evident ca Eugen Matei a initiat un demers care vizeaza dezbaterea de idei, nu baterea, in public, a unor persoane, nici a unor clisee care circula, intr-o totala libertate (fata de contextul lor) in blogosfera evanghelica.

Intr-un anumit fel, putem spune ca AICI, pe blogul lui Eugen Matei, a ramas ultima speranta de dezbatere a (ne)cazului volfian / constantinean / ionescian.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: