Mai mult decât simple păreri (9)

mai-mult-decat-simple-pareri-180

Mai mult decât simple păreri: trăiește credința pe care o declari – Ravi Zacharias (ed.), Editura Scriptum, Oradea, 2014, 454 p.

John Lennox: “Apologetica este apărarea mesajului creştin împotriva concepţiilor concurente despre lume şi viaţă. Toţi oamenii (inclusiv oamenii de știință) au o concepție despre lume și viață și diverse atitudini față de marile întrebări ale vieții, ca de exemplu cele referitoare la origine, identitate, sens și scop. Vorbind în termeni generali, concepțiile despre lume și viață se clasifică în trei categorii principale: ateiste, teiste și panteiste.

Ateismul (în principal materialismul / naturalismul) susține că universul există prin sine însuși, este conținut în sine însuși și autosuficient și că el reprezintă realitatea ultimă. Teismul susține că realitatea ultimă este un Dumnezeu personal, Creator, care este independent de univers. Panteismul susține în mod caracteristic că realitatea ultimă este impersonală și esențialmente una cu sinele interior.”(p. 143)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: