Nu mă poți obliga (9)

nu-ma-poti-obliga-180

Nu mă poți obliga, dar mă poți convinge: cum să îți educi copilul care are o „voință de fier” – Cynthia Ulrich Tobias, Societatea Biblică din România, Oradea, 2014, 161 p.

“În adolescenţă, mai mult ca sigur CPP va avea un program încărcat, fie că se va concentra pe sport, muzică sau alte activități extracuriculare. Temele, evenimentele sociale și multe alte lucruri vor solicita atenția copilului tău. Și tot acum este timpul când adolescentul tău va trebui să se gândească serios cu privire la viitor și la ce se va întâmpla după terminarea liceului. Poți să îl ajuți pe CPP să învețe din experiențele sale și să îi îndrepți atenția spre felul în care poate folosi ceea ce i se întâmplă acum pentru a-și defini interesele și abilitățile pentru facultate și carieră.

Dacă este interesat de sport, încurajează-l să identifice acele aspecte ale interesului său care îi formează deprinderi pentru viața de adult. Dacă face cursuri de muzică sau artă, ajută-l să recunoască modul în care talentul pe care îl dezvoltă acum se poate transforma în acel ceva care-l va ajuta să aibă succes în găsirea vocației pe care și-o dorește.

Dacă nu este interesat nici de sport, nici de o altă activitate școlară, unul dintre cele mai bune moduri de a descoperi talentul și pasiunea pentru o anumită carieră este să-l încurajezi să se implice în serviciul comunitar. Caută oportunități pentru copilul tău cu o personalitate puternică prin care să-și ofere abilitățile și talentele ca voluntar în încercarea de a face din lumea aceasta un loc mai bun, timp în care își testează atât nivelul de interes, cât și cunoștințele. Zeci de organizații interesante, cum ar fi spitale, departamente de poliție, biblioteci, creșe, depozite alimentare – primesc voluntari, oferind astfel experiență pentru un anumit post.” (p. 99-100)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: