Mai mult decât simple păreri (13)

mai-mult-decat-simple-pareri-180

Mai mult decât simple păreri: trăiește credința pe care o declari – Ravi Zacharias (ed.), Editura Scriptum, Oradea, 2014, 454 p.

Joe Boot: “Există câteva argumente şi câteva pretenţii importante cu care ne confruntăm astăzi în lupta împotriva dușmanilor spirituali. Una este ridicată de pluralismul religios necritic. Perspectiva aceasta dorește acceptarea tuturor credințelor religioase ca fiind la fel de valide și negarea oricărei metode de judecare a lor. De asemenea, ne confruntăm cu diferite grade de relativism, care consideră că adevărul despre realitate și etică e dependent de persoanele sau culturile care îl susțin. Cultura noastră mai conține un grad înalt de scepticism referitor la capacitatea noastră de a cunoaște ceva.

La baza fiecăreia dintre aceste concepții stă o atitudine față de cunoaștere care în esență contestă valoarea și certitudinea credinței în Cristos, așa cum ne este ea revelată în Sfânta Scriptură. Toate aceste concepții se sprijină pe iluzia neutralității (că e posibil să decizi ceea ce crezi de pe o poziție neutră) și autonomiei (că nu există o autoritate superioară omului și rațiunii sale). Însă credința aceasta în secular, noțiunea că există un spațiu neutru și golit de angajamentul religios, este ea însăși o confesiune religioasă. Cultura noastră este angajată religios față de autoritatea minții umane.” (p. 199)

PROMO

scriptum-fidelitate

Publicitate

Un răspuns to “Mai mult decât simple păreri (13)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: