Iar se bate apa-n piuă în Mahalaua Arădeanului

http://cetateadepiatra.wordpress.com/2014/08/16/inscriere-la-lista-rusinii-unui-individ-de-toata-rusinea

UNU. După se poate observa în adresa postării, Marinel Blaj îmi mai adaugă încă un titlu la cele de pînă acum.

Vezi:

Atenţie la minciunile din Mahalaua Arădeanului – 15 august 2014

De asemenea, Arădeanul afirmă la adresa mea că „unul dintre simptomele cele mai grave pe care le-am constatat la acest individ este megalomania”.

Argumente în acest sens?

Afirmații ale mele scoase din context!…

DOI. Arădeanul are și va avea în continuare probleme de credibilitate în spațiul public dacă nu poate aduce argumente pentru afirmațiile pe care le face PUBLIC.

Iată unul dintre paragrafele care îl incriminează:

„N-am inventat şi nu m-a informat nimeni despre viaţa personală şi problemele acestui individ. Le-am citi LA VREMEA RESPECTIVĂ, scrise chiar de el. Nu-şi mai aminteşte? Acum, felul în care cineva interpretează informaţiile scrise cu mânuţa lui, e o altă chestiune. Nu e nimeni obligat să îşi însuşească punctul lui de vedere, mai ales când acesta este mai mult decât evident subiectiv! Oricum, nu am intrat în detalii, ci am adus aceste aspecte în discuţie doar ca să arat că omul chiar îşi face probleme singur.”

Marinel Blaj scrie clar: „Nu m-a informat nimeni despre viața personală și problemele acestui individ.”

Singura sursă de informaţie a Arădeanului în legătură cu mine este ce a citit. Problema este CUM a citit. ŞTIE să citească? NU!

Cum am mai afirmat, atît despre Vindecătoru, cît și despre Arădeanul, aceștia practică o construcție PARANOICĂ din piese de puzzle pe care le pescuiesc de pe Internet și apoi oferă varianta lor perversă asupra REALITĂȚII.

Mi-am adus aminte de o întîmplare de acum vreo 8 ani – Biserica Providenţa din Oradea, unde eram membru fondator, trecea printr-o perioadă grea – cînd am fost „invitat” la Comunitatea Baptistă Oradea, că cică am fost propus de cineva (după încheierea termenului de propuneri, din cîte îmi aduc aminte) pentru a candida pentru secretar al bisericii (pe la începuturile bisericii fusesem secretar, eu am pus actele bisericii în ordine, cînd eram student). Aveau 13 întrebări (cică pentru fiecare care candida pentru comitet, nu mă întrebați ce articole statutare susțin o astfel de intervenție a unei Comunității în viața unei biserici baptiste autonome) în vederea cercetării credinței și vieții mele. Le-am spus: Dacă vreți să aflați despre viața mea, de ce nu mergem în mijlocul bisericii, că acolo se află cei care mă cunosc și puteți să-i întrebați despre credința și viața mea.

Au sărit în sus de bucurie și au zis: Să mergem!

Chiar credeți AȘA CEVA? :)

Același Marinel Blaj scrie: „Am afirmat că nu mai citesc de o bună bucată de vreme blogul pe care îl administrează”.

Spre deosebire de Vindecătoru, care a precizatlte rînduri că nu îl mai citește pe Alin Cristea de un an și ceva, Arădeanul nu menționează perioada de… abstinență.

Iată concluzia ui Marinel Blaj în acest sens:

În concluzie: nu citesc acel blog, toate lucrurile pe care le-am afirmat fiind din lecturile anterioare deciziei de a ignora această regulă.”

Aşadar, Marineol Blaj şi-a întemeiat afirmațiile referitoare la Alin Cristea DOAR pe baza lecturii blogului România Evanghelică (32.000 postări) și DOAR pe baza lecturilor ANTERIOARE deciziei pe care a luat-o de a nu frecventa blogul România Evanghelică (oare nici unele dintre cele 85 de bloguri ale mele, unde se găsesc lucruri… UTILE), dimpreună cu decizia de a nu îmi menționa numele pe blogul său.

Foarte matură decizie, asta cu numele. Creștinească de-a binelea! :)

TREI. S-ar putea pentru unii să fie greu să-și dea seama care se amuză mai bine, Marinel Blaj sau Alin Cristea.

Eu zic că eu mă amuz mai bine, cînd văd stilul defenisiv al novicelui Marinel Blaj, care crede că el zice: Gata!

Că e de ajuns să zică Gata! ca să fie… gata!

Păi nu! Eu sînt cel care zice: Gata!

E gata cînd zic eu Gata! :)

Același lucru l-am comunicat și lui Emnuel Conțac, care avea pretenția că poate hotărî el singur cînd să se oprească dintr-o anumită dezbatere PUBLICĂ. NU! NOI, cei din spațiul public, care avem oareșce pîrghii la îndemînă, stabilim cînd e vremea să punem cărbuni pe foc și cînd e vremea să îl stingem.

Vindecătoru a făcut încă o construcție paranoică cu acea ocazie…

Să revin însă la Arădean. Nu-i prima dată cînd zice că vrea să încheie „odată pentru totdeauna prostia asta pe care o fac de a băga în seamă aberaţiile şi elucubraţiile personajului…”

Da, aşa e, o prostie. Marinel Blaj a intrat în şirul bloggerilor fuduli care au crezut că pot să facă față „elucubrațiilor” lui Alin Cristea.

Cel mai celebru din galeria bloggerilor de felul acesta e Pătrățosu. La un moment dat Marius Cruceru mi-a interzis comentariile, apoi mi le-a permis, apoi mi le-a interzis din nou, a zis că nu pe viață, dar…

A zis și nea Ionescu că Alin Cristea nu mai există pentru el (de parcă Ionescu ar fi reperul, și nu Alin Cristea), parcă la un moment dat mi-a permis să scriu comentariu, acum bag de seamă că iar sînt… fantomă!

Vindecătoru, acest bufon „evanghelic”, la modă printre gospodine șli guguștiuci, nu și printre oamenii cu scaun la cap, s-a jucat și el cu… focul! După cum el însuși a mărturisit.

Dacă ar fi să vă luați după el, nu exisă remediu împotriva otrăvii pe care Alin Cristea o împrăștie pe Internet!

Singurul antidot pe care l-a găsit Vindecătoru este să nu dea ochii cu Alin Cristea pe Internet!

Marinel Blaj pare și el pornit să înghită hapul ăsta!…

Nu pot să nu zîmbesc cît de novice e Arădeanul…

Vasăzică, Marinel Blaj a comentat la adresa cuiva (Alin Cristea) folosind lecturi pe Internet (cărora le-a dat INTERPRETARE paranoică!) din trecutul apropiat.

Vindecătoru însă a comentat la adresa aceluiași Alin Cristea folosint lecturi pe Internet din trecutul mai îndepărtat – un an și ceva reprezintă o perioadă relativ îndelungată în blogging.

Dar nesimţitul ăsta n-are nici o rușine să afirme: „Știi cum e e cu tipul? E ca o țigăncă căldărăriță, din alea cu fuste largi și înflorate. Știai că nu poartă chiloți pe dedesubt? Nici vară, nici iarnă? Și cînd le superi își ridică poalele în cap și-ți arată… toate alea? Alin Cristea e o căldărăriță ratată. :)”

Păi de unde ştie Vindecătoru… cum e tipul? Folosind DOAR lecturi de acum un și ceva?

Păi ar putea zice așa ceva despre ORICINE, nu?

Iar celălalt nesimțit îi publică un astfel de comentariu! Care nu ar trebui să apară la adresa NIMĂNUI!

Vindecătoru şi Arădeanul sînt fraţi întru nesimţire!

PATRU. Arădeanul bate apa-n piuă nu doar cînd se plînge (IAR!) că nu are timp (de parcă alții am avea, dar ne facem, conform cu prioritățile pe care le avem), dar reia, la per tu, rugămintea / sfatul / solicitarea ca eu să nu-l mai băg în seamă.

Doamne, cît de greenhorn poate fi acest Arădean!

După ce mă face în toate felurile și le permite altora să mă bălăcărească în public, mai vine și cu astfel de pretenții?

Nu am nici un motiv de a le lua în seamă.

Cu atît mai mult cu cît eu pun în discuție MINCIUNILE, dezinformările, tîmpeniile din Mahalaua Evanghelică. Și nu o fac de ieri sau de săptămîna trecută, ci de ani buni!

Marinel Blaj însuși nu are tendințe de îndepărtare de zona fierbinte, ci și-a intitulat articolul într-un mod care îl relaționează cu… Lista Rușinii.

Știe prea bine că va avea un loc pe acea listă, alături de alți guguștiuci impertinenți și aroganți.

Și-a acordat atenție mult prea mare, fără a păstra rațiunea faptului că Alin Cristea se ocupă de FENOMENE din mediul evanghelic, cu alte cuvinte, aria preocupărilor mele este vastă și nu sînt interesat de vreun blog evanghelic decît în măsura relaționării cu acest perimetru de care mă ocup, în sensul monitorizării și prezentării datelor obținute.

Am fost numit cu multe jigniri în public ÎNAINTE să existe blogul lui Marinel Blaj, care a devenit Mahalaua Arădeanului, așa că episoadele demente ale acestuia nu mă prea ating, fiind obișnuit să fiu luat la ochi IMEDIAT ce exprim un punct de vedere critic asupra unui fenomen din mediul evanghelic.

Iată ultimul comentariu, care a apărut la articolul “Mahalaua Arădeanului – 14 august 2014” de ieri, 15 august:

„Boule! Rahat in ploaie! Pisat in vant, asta esti!”

M-a cam pus în încurcătură – sînt și rahat și pișat? E vorba, totuși, de DOUĂ stări, una solidă și una lichidă!… Sînt o combinație a celor două? Sau sînt în stare solidă cînd plouă, după care, avînd în vedere situațiunea lacustră, devin… pișat?

Dacă eram numit doar bou, ar fi trebuit să mă bucur că am avansat de la nivelul de papagal, cum mă definește Vindecătoru?

De obicei, nu afișez astfel de comentarii, dar din cînd în cînd las cîte unul, din motive evidente… :)

CINCI. Marinel Blaj: „Eşti spamat deja de o vreme pe acest blog. Asta nu-ţi spune că opiniile tale nu sunt dorite?”

Novicele ăsta n-a făcut nici măcar clasa pregătitoare pentru blogging în Blogosfera Evanghelică!… Şi se dă şmecher de liceu!…

Păi chestiunea în discuție nu e dacă OPINIILE lui Alin Cristea sînt dorite, ci dacă INFORMAȚIILE pe care le oferă Alin Cristea sînt COMPETENTE, dacă au de a face cu REALITATEA, dacă pot fi VERIFICATE.

Cum am mai scris de-a lungul anilor, nu există Cazul Alin Cristea. De fiecare dată cînd cineva se apucă să scrie despre Alin Cristea în blogosfera evanghelică, pierde timpul. Bate apa-n piuă!

Uitați-vă cu luare aminte la numărul postărilor (pe zi, pe lună, pe an) și la calitatea lor, ba și la prezența mea zilnică pe Facebook (așa cum au remarcat alții și mi-au și spus), nu mai vorbesc despre Twitter, Messenger sau listă de discuție.

Aș fi putut face AȘA CEVA, în ritmul acesta, dacă aș fi stat la taclale cu cei din Mahalaua Evanghelică? Dacă mi-aș fi pierdut timpul cu palavre și opinii, în loc să contribui la circulația INFORMAȚIILOR, a IDEILOR și, într-o oarecare măsură, la DEZBATERI?

Dacă vreți să vă luați la harță cu vreun primar sau, mai rău, cu un MOGUL, atunci faceți mai întîi exerciții cu președintele asociației de locatari, cu directoarea grădiniței unde vă duceți copilașii, treceți apoi pe la vreun profesor din ciclul gimnazial, încercați-vă puterile cu funcționarii de la ghișee, trăiți cît de cît în REALITATE!

Evanghelicii români nu sînt pregătiți pentru spațiul public – reaționează pripit la stimuli interni și externi.

Un răspuns to “Iar se bate apa-n piuă în Mahalaua Arădeanului”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: