Mai mult decât simple păreri (16)

mai-mult-decat-simple-pareri-180

Mai mult decât simple păreri: trăiește credința pe care o declari – Ravi Zacharias (ed.), Editura Scriptum, Oradea, 2014, 454 p.

Ravi Zacharias: “Problema răului are în ultimă instanţă o singură cauză. Întreaga creație stă sub semnul răzvrătirii față de Dumnezeu. Pentru noi răul e un mister, fiindcă suntem cufundați în el – de aici orbirea spirituală. Dar există un singur antidot, manifestarea glorioasă a lucrării lui Dumnezeu în sufletul omenesc, aducând restaurarea acestuia. Transformarea aceasta schimbă și înmoaie inima făcând-o să devină parte a soluției, nu a problemei. Și această transformare începe la cruce. […]

Principalul punct al mesajului creştin este crucea. În crucea lui Cristos este prezentată contra-perspectiva creștină la orice altă concepție despre lume și viață. Până și necreștinii au admis natura extraordinară a răspunsului dat de Cristos. Aici putem vedea schimbarea supremă de paradigmă. Vedem expresia concretă a ceea ce face respingerea ordinii instituite de Dumnezeu. Răutatea a fost cea mai vizibilă atunci când dragostea curată a fost atacată și răstignită.

Când crucea este pusă în centru, accentul se schimbă dramatic. Problema răului este interioară înainte de a deveni cosmică.” (p. 264-265)

PROMO

scriptum-fidelitate

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: