Mai mult decât simple păreri (21)

mai-mult-decat-simple-pareri-180

Mai mult decât simple păreri: trăiește credința pe care o declari – Ravi Zacharias (ed.), Editura Scriptum, Oradea, 2014, 454 p.

Stuart McAllister: “Ce am învăţat în cuptorul îndoielii?

În primul rând, am învățat care este rolul rugăciunii. Am descoperit că rugăciunea este o conversaţie activă, continuă şi vitală cu Dumnezeu în mijlocul luptei spirituale și a îndoielii.

În al doilea rând, am învățat care este rolul reflecției. M-am gândit la marile narațiuni ale Bibliei și la promisiunile lui Dumnezeu. Aici, amintirea versetelor biblice, a cântărilor, a mărturiilor personale și a promisiunilor a fost crucială. Ce însemnau ele și cum se aplicau la situația mea?

În sfârșit, am învățat care este rolul luptei spirituale. Oricât mi-ar fi displăcut durerea, este evident că despre încercare se vorbește în toată Biblia, în viața lui Isus și în toată istoria Bisericii.” (p. 323)

“Concepția creștină despre lume și viață consideră că întreaga viață e o luptă (vezi Efeseni 6:10-12). Această înțelegere a vieții nu este una tangențială, ci mai degrabă centrală în creștinism. În noi se duce o luptă cosmică ce durează șapte zile din șapte și nu cunoaște nici teritorii neutre, nici armistiții. În perioada pe care am petrecut-o în închisoare am învățat că adevărul, binele și frumosul sunt reale. Înainte considerasem că ele sunt ceva de la sine înțelese; crezusem că știu ce sunt aceste concepte și că ele sunt comune tuturor oamenilor. Însă între zidurile închisorii mele ateiste am aflat că locul lor este luat de alte valori, credințe și priorități, care sunt afirmate tocmai din cauza absenței lor! Presiunile au atins nivelul îndoielii de sine, asemenea unei chinuitoare voci interioare ce șoptește fără încetare: De ce să înduri toate astea? Oare chiar merită?

Când împrejurările vieții ne limitează alegerile și când ne confruntăm cu impredictibilul, suntem obligați să acceptăm natura realității. Experiența mea m-a determinat să îmi pun întrebări ce m-au obligat să îmi clarific întrebările, să îmi cristalizez gândirea și să decid ce contează cu adevărat în viață.

Nu am bănuit atunci că interogatoriile la care am fost supus aveau să-mi ofere un model pentru felul cum aveam să vestesc ulterior Evanghelia. Apostolul Petru ne îndeamnă să fim tot timpul pregătiți ca să răspundem pentru nădejdea care este în noi (1 Petru 3:15). Colegul meu din Anglia, Michael Ramsden, spune că această speranță este una concretă și unică. Ea e inseparabilă de Cristos și de crucea Lui. În teascul vieții, am învățat că întrebarea cu adevărat importantă este dacă speranța din noi e reală sau nu.” (p. 332)

PROMO

scriptum-fidelitate

Publicitate

Un răspuns to “Mai mult decât simple păreri (21)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: