Mai mult decât simple păreri (22)

mai-mult-decat-simple-pareri-180

Mai mult decât simple păreri: trăiește credința pe care o declari – Ravi Zacharias (ed.), Editura Scriptum, Oradea, 2014, 454 p.

Danielle DuRant: “Putem să ajungem la o concepţie greşită despre Dumnezeu, din cauza unei doctrine eronate sau din cauza unei teologii nepotrivite. Credințele noastre greșite pot să ducă în cel mai bun caz la o înțelegere inadecvată a Lui. De exemplu, am putea considera că dacă Dumnezeu este atotcunoscător, înțelept și iubitor, El va rezolva situația în care ne aflăm sau ne va răspunde la rugăciune într-un anumit fel. Poate că adesea ajungem la concluzii greșite despre Dumnezeu din cauza unor așteptări neîmplinite sau a unor experiențe dureroase în relațiile noastre primare, în special cu părinții. De multe ori transferăm aceste concluzii și în relațiile noastre ulterioare. De exemplu, dacă am fost abandonați în urma unei trădări sau a unei pierderi, vom filtra prin această experiență nu numai concepția noastră despre alți oameni, ci și concepția noastră despre Dumnezeu. Dacă am devenit maturi în Cristos, poate că ne spunem că Dumnezeu știe de ce a îngăduit acele experiențe în viața noastră, deși s-ar putea să păstrăm îndoieli nemărturisite ori de câte ori venim înaintea Lui în rugăciune. Sau poate că ani de zile nu ne-am îndoit de bunătatea și suveranitatea Lui, dar credința noastră se destramă atunci când ne moare cineva drag ori trecem printr-o criză serioasă.

Dacă le lăsăm neexaminate, credințele noastre eronate ori suferințe prin care am trecut pot să ne doboare în văi greu de trecut. Desigur, văile și culmile fac parte din peisajul variat în care se desfășoară călătoria creștinilor prin lume, așa cum ne dezvăluie într-un mod atât de plastic John Bunyan în cartea sa. Lumea aceasta nu e casa noastră. Scriptura spune că noi suntem doar “străini şi călători pe pământ… în căutarea unei patrii”, “o patrie mai bună, adică o patrie cerească…” (Evrei 11:13-14,16). Dar să nu uităm nici măcar o clipă promisiunea că oriunde ne-am afla în călătoria noastră, cu oricine ne-am asocia sau pe oricine am pierde pe cale, nu suntem niciodată singuri.” (p. 345-346)

PROMO

scriptum-fidelitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: