Mai mult decât simple păreri (25)

mai-mult-decat-simple-pareri-180

Mai mult decât simple păreri: trăiește credința pe care o declari – Ravi Zacharias (ed.), Editura Scriptum, Oradea, 2014, 454 p.

Ravi Zacharias: “În final,vreau să arăt că întreaga comunitate a credincioşilor lui Dumnezeu în închinare este o formă de evanghelizare. Cu mai mulți ani în urmă am citit o definiție a închinării care şi astăzi mi se pare deosebit de clară și magnifică. Ea îi aparține celebrului arhiepiscop William Temple: “Închinarea este supunerea întregii noastre naturi înaintea lui Dumnezeu. E trezirea conștiinței de sfințenia Lui; hrănirea minții cu adevărul Lui; curățirea imaginației cu frumusețea Lui; deschiderea inimii către dragostea Lui, supunerea voinței față de scopul Lui – toate acestea reunite în adorare, adică emoția cea mai altruistă de care natura noastră este capabilă.”

Cu cât am reflectat mai mult la această definiţie, cu atât sunt mai convins că dacă închinarea este practicată cu integritate în comunitatea credincioşilor lui Dumnezeu, ea poate deveni cea mai puternică veste bună pentru cultura noastră postmodernă. E imperios necesar ca atunci când pastorul și liderii bisericii pregătesc serviciile de închinare, să acorde o atenție deosebită fiecărui element și să se asigure că închinarea își păstrează atât integritatea cât și scopul. De obicei oamenii vin la biserică înfrânți de înșelăciunea, amăgirile și cerințele acestei lumi. Secătuirea energiilor emoționale și spirituale îi aduce “goi” în comunitatea bisericii. Sarcina predicatorului este să se pregătească în timpul săptămânii pentru a putea să reumple și să împrospăteze energiile sufletului lor. Simpla prezență a credincioșilor la închinare restaurează speranța spirituală. De aceea, să nu subestimăm puterea unor oameni care vin împreună într-un singur gând și într-un angajament comun. Rugăciunea are o asemenea influență asupra inimii flămânde, încât poate să păzească piciorul, care este pe punctul de a aluneca într-un moment de neveghere.” (p. 405)

“Răspunsurile inteligente, proclamarea, muzica și închinarea sunt, în opinia mea, patru mijloace profund eficiente prin care Dumnezeu comunică unei inimi împotrivitoare. Toate acestea necesită o pregătire serioasă a minții și a inimii. De multe ori, cultivarea unei relații pregătește inima, fiindcă duce la observarea vieții celuilalt. Pastorul are privilegiul de a aduce toate aceste elemente împreună.” (p. 407)

PROMO

scriptum-fidelitate

Un răspuns to “Mai mult decât simple păreri (25)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: