Precizări: Glorie Mielului – 27 august 2014

Facebook – Biserica Lui Hristos Londra: „…vă invităm la serviciul divin al Sion Romanian Evangelical Church unde tinerii vor interpreta spre slava Domnului o cunoscută melodie a Corului şi orchestrei BBSO ( Biserica Baptistă Speranţa Oradea) intitulată Glorie mielului.”

1. Cunoscuta melodie nu e a Corului și orchestrei BBSO, ci e compusă de Brian Ming: Unto The Lamb.

Written by Brian Ming
Sung by Kristen Ming

O altă interpretare – The Prestonwood Baptist Church Choir and Orchestra:

Versurile în lb. engleză:

http://lorijo.wordpress.com/2011/01/17/music-monday-unto-the-lamb

Acordurile pentru chitară:

http://www.guitaretab.com/c/christ-for-the-nations/289614.html

2. Nu este vorba de Corul si orchestra Bisericii Baptiste Speranța din Oradea, ci de Corul și orchestra NAȚIONALĂ BBSO, formații care reunesc muzicieni și coriști din România, cu ocazia evenimentului ANUAL pe care l-a organizat de două ori Biserica Baptistă Speranța la Sala Sporturilor din Oradea.

Au început înscrierile pentru cea de a treia ediție, pentru care vor fi 10 repetiții, la Oradea, Cluj și Timișoara.

3. Cu peste 1.300.000 de vizualizări, filmulețul de pe contul Biserica Speranța Oradea (cea baptistă, că există și penticostală, prima nu are clădire, se adună duminica dimineața la Casa Tineretului, cea de a doua este de cîțiva ani probabil cea mai frumoasă biserică evanghelică din Oradea, unde sînt multe biserici baptiste și penticostale) este al doilea din cele trei filmulețe cu peste 1.000.000 de vizualizări ale evanghelicilor români pe YouTube.

Vezi pagina:

YouTube Evanghelic – Postări cu 100.000 de vizualizări

Filmulețul are peste 7.000 Like-uri și 400 Dislikeuri.

Ceea ce ar trebui să îi pună pe gînduri pe cei dla BBSO (care probabil au remarcat de cîte ori a falsat solista, altminteri o prezență plăcută).

4. Am popularizat (la atingerea unor cifre rotunde) în mai multe rînduri filmulețul, atît pe bloguri, cît și pe Facebook.

Cînd a ajuns la 1 milion de vizualizări, am făcut cîteva comentarii:

Corul și Orchestra Națională BBSO: Glorie Mielului – 1.000.000

Bătălia pentru dominația spațiului public nu e deloc finalizată, cunoaște preschimbări de marcă, ne oferă surprize plăcute și neplăcute, tinerii au direcții pe care acționează cu îndrăzneală (ca să nu zic tupeu, de parcă ei ar da gaură la macaroană), toate acestea într-un context în care deocamdată predicatorii nu au mesaje “videoclipizate” care să poată concura cu invazia muzicilor pocăiești pe YouTube și alte spații ale Internetului.

De reținut și faptul trist că nu există spații publice pe Internet care să producă analize competente ale fenomenului muzical contemporan din mediul evanghelic (românesc), cum nu există o revistă a evanghelicilor, în care să fie dezbătut fenomenul muzical într-un ritm corespunzător celui cu care are loc.

Muzica a ajuns un teren minat pentru evanghelici, care îi acordă un spațiu imens, în detrimentul învățăturii creștine, al doctrinelor și dezbaterilor teologice. Creștinismul evanghelic a ajuns un casetofon uriaș, în detrimentul unei Biblii de buzunar…

Adaug ceva ce am scris zilele trecute la rubrica Pocăiții:

Din păcate, pocăiții nu mai ascultă muzică, ascultă… coruri! Nu mai au sensibilitate față de oameni, au sensibilitate față de… evenimente!

Anul trecut au fost cîteva momente importante în legătură modul în care se prezintă pocăiții cu muzică în public: Sunny – Io mi-s Doamne pui de dac; Beck Corlan; Speranța pe stadion la Oradea; Evenimentul anual BBSO.

Din motive destul de obiective, nu au reușit încă să scriu un articol despre aceste momente ale anului 2013, dar în legătură cu ultimul eveniment, cel al BBSO, am marcat încă de atunci evenimentul prin formula: Emanuelul a murit, trăiască Emanuelul!

O dată cu evenimentul BBSO (cei de la BBSO sînt, în gîndire și acțiune, puii emanueliștilor) din 1 decembrie 2013, se poate recunoaște o falie între vechiul Emanuel, biserică care a îmbătrînit și a rămas în urmă cu ritmul vieții din mediul confesional evanghelic, și noua formulă propusă de BBSO.

Totuși, doar Glorie Mielului a trecut de 1 milion de vizualizări, alte înregistrări BBSO de pe YouTube nu au ajuns nici măcar la 400.000 de vizualizări.

Iar din cele 64 de filmulețe de pe contul BBSO, doar 13 au trecut de… 50.000 de vizualizări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: