Dumbrava minunată (58)

Viorel Pașca pe Facebook:

„Schimbarea, în special schimbarea în bine, este de obicei un proces lung, anevoios și care de obicei costă și nu prea se face fără un efort considerabil. Dacă vrei să schimbi aspectul exterior al lucrurilor din jur îți trebuie doar puțină imaginație si ceva bani. Când însă vrei să schimbi pe cei din jur, sau pe tine însuți, lucrurile se complică și realizezi că uneori e aproape imposibil. În această săptămână a trebuit să mă uit la multe poze făcute în ultimii ani pentru a selecta câteva pentru o carte care sper să fie tipărită în lunile următoare. Comparând pozele făcute mai demult cu cele recente, am rămas uimit văzând schimbările care s-au produs, nu doar în ce privește aspectul caselor, camerelor sau curților pe care le administrăm, cât și în fizionomia, starea de sănătate sau privirea celor pe care-i îngrijim. Dacă mai luam în considerare și schimbarea în bine a mentalității, a caracterului, a obiceiurilor sau a deprinderilor, nu putem decât să fim recunoscători lui Dumnezeu pentru ajutorul oferit în acest sens.

E adevărat că s-ar fi putut și mai bine sau mai mult dar incapacitatea noastră fizică, intelectuală și lipsa de experiență au avut și ele un cuvânt de spus. Una peste alta, însă, ne încearcă acel sentiment de bucurie și entuziasm că prin puținul sau mai bine spus de la puținul cu care am pornit în urmă cu opt ani Dumnezeu a făcut ca azi, la fiecare pas, în orice parte am privi, să vedem schimbări în bine atât iî ce privește mediul înconjurător, condițiile în care trăiesc bolnavii, tratamentul pe care-l oferim, cât și starea de sănătate atât fizică cât și psihică. Am fi nedrepți însă dacă n-am recunoaște că niciodată nu am fi putut face așa ceva singuri. Alături de noi au fost într-o măsură mai mică sau mai mare foarte mulți oameni care au participat activ sprijinindu-ne cu cele necesare. Le mulțumesc încă o dată tuturor, chiar dacă pe unii nu-i cunosc și nu i-am văzut niciodată.

Una din persoanele a cărei viață s-a schimbat în bine este B.I. Are 73 de ani, este din județul Satu Mare și în ultimii ani viața a fost aspră cu ea. După bătăile și suferințele provocate de un soț bețiv și cu probleme a decis să-și refacă viața alături de un alt bărbat care însă a decedat în urmă cu vreo patru ani. A urmat o perioadă grea în care a fost maltratată de o persoană în camera în care locuia cu chirie și astfel a ajuns în spital de unde au trimis-o la noi. Cei doi copii din prima căsătorie nu au ajutat-o în niciun fel, dar este fericită și mulțumită că are un loc care-i oferă siguranță și adăpost.

În această saătămână trei persoane au decedat, iar o alta de 83 de ani, fără casă și cu ambii copii decedați, a fost adusă la noi pentru a-i oferi îngrijirea și atenția de care are atâta nevoie. E interesant și emoționant în același timp, dramatic chiar, cum unii trăiesc așteptând parcă îngerul morții să-i cheme „acasă”. În timp ce fiul meu punea în sicriu pe unul ce tocmai decedase, colegul de cameră, și el bolnav, îi spunea: „Vezi că următorul voi fi eu”. Într-adevăr, după trei zile a plecat și el în veșnicii, eliberat de suferința și amărăciunea unei lumi tot mai dure și impasibile. Având în vedere aceste lucruri, datoria noastră a tuturor este de a „îndulci” măcar un pic amarul de care au parte unii din jur iar pentru asta e nevoie să fiți binecuvântați și să fiți o binecuvântare.”

Digi24.ro: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii

Observator.tv: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil

VoceaTransilvaniei.ro: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost

Adevarul.ro: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie

Publicitate

Un răspuns to “Dumbrava minunată (58)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RomaniaEv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: