Românii sînt cei mai săraci locuitori ai Europei

„Valoarea medie a activelor deţinute de un român este de 11.200 de dolari, cifră care îl transformă în cel mai sărac locuitor al Europei, potrivit unui studiu al băncii elveţiene Credit Suisse de anul trecut. Averea netă (dacă scădem datoriile) e şi mai mică, plasându-se la 10.000 de dolari. Românii sunt mai săraci cu 10% decât în 2012 şi cu mult mai săraci decât în 2007.”

„Săracia se vede şi atunci când ne uităm la cât cheltuie o familie cu mâncarea. Peste 40% din veniturile gospodăriei medii din România se duc pe alimente şi băuturi nealcoolice, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Acest procent e depăşit doar în state precum Egipt, Pakistan sau Camerun.

Dacă adăugăm şi cheltuielile cu băturile alcoolice şi ţigările, vom şti pe ce îşi cheltuie românii jumătate din venituri. În Statele Unite, mîncarea şi viciile reprezintă sub 10% din câştigurile lunare ale unei familii obişnuite, conform Departamentului Agriculturii, citat de The Economist. Aceasta nu pentru că americanii cheltuie puţin pe mâncare, ci pentru că au venituri anuale medii de 20 de ori mai mari decât noi.”

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/cele-trei-argumente-demonstreaza-romanii-sunt-generalsaraci-1_541302be0d133766a813b577/index.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: