Când munca și familia intră în conflict (5)

cand-munca-180

Când munca și familia intră în conflict – Andy Stanley, Societatea Biblică din România, Oradea, 2014, 119 p.

“Ori de câte compromiţi interesele unui membru al familiei, pentru a umple golurile din altă parte, îţi schimbi priorităţile. Loialitatea care a fost intenţionată pentru cineva drag este transferată şi dată altcuiva. Indiferent cât de puţină ar fi, ea măreşte greutatea emoţională pe care el sau ea trebuie să o ducă. Pare să nu fie mare lucru. Însă ea transmite următorul mesaj: Eşti important… dar acum altceva este mai important. Când profităm de bunăvoinţa unui membru al familiei pentru a ne susţine programul disfuncţional şi priorităţile greşite, transmitem un mesaj de respingere.

Când iei loialitatea care aparţine familiei şi o dai altcuiva – şefului, directorului, administratorului, colegilor, potenţialilor clienţi sau investitorilor – membrii familiei nu simt că ești la fel de loial precum ar trebui s[ fii, ci se simt respinşi.

Din nou, nu asta intenţionezi să comunici. Dar faptele vorbesc mai tare decât intenţiile. Nimeni nu-ți cunoaște inima. Loialitatea transferată se traduce prin respingere, lucrul de care familia ta se teme cel mai mult din partea ta.

Din perspectiva ta, tu doar încerci să supraviețuiești. Ai zeci de motive bune pentru a-ți justifica schimbarea priorităților ca să îndeplinești cererile mereu noi de la locul de muncă. Dar în structura emoțiilor umane, această distincție nu este recunoscută. Dacă ceva este mai urgent, trebuie să fie mai important. Cel puțin așa este perceput și interpretat de cei dragi nouă.” (p. 48)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: