Când munca și familia intră în conflict (9)

cand-munca-180

Când munca și familia intră în conflict – Andy Stanley, Societatea Biblică din România, Oradea, 2014, 119 p.

“Când bărbaţii şi femeile de succes îşi spun povestea, momentele lor definitorii din planul profesional nu sunt legate niciodată de numărul de ore lucrate. Şi nu am auzit niciodată de o afacere care să dea faliment din cauza programului de lucru. Succesul este întotdeauna legat de deciziile bune, de oportunitățile neașteptate, de starea pieței și de o grămadă de alte lucruri asupra cărora nimeni nu a avut vreun control. Cele 60 de ore de muncă din săptămâna aceasta nu vor avea aceeași productivitate precum cele 60 de ore de muncă din săptămâna viitoare. De ce? Din cauza lucrurilor asupra cărora nu ai control.

Este important să asociezi succesul profesional cu lucrurile care într-adevăr fac o diferență. Lungimea săptămânii de lucru nu joacă un rol atât de important pe cât ai crede la început. Sunt și alți factori care influențează succesul mult mai mult decât programul tău. Repet, acestea sunt lucruri pe care nu le poți controla.

Însă reversul este adevărat în viața de familie. Cuplurile care au un mariaj fericit nu atribuie succesul lor oportunităților neașteptate, condițiilor pieței, norocului, sau sincronizării bune. Nu cred că ai întâlnit nicio familie sănătoasă care să-și fi atribuit succesul faptului că au fost la locul potrivit în momentul potrivit. În cazul familiei, succesul este mereu legat de timp. În lumea familiei ai mult mai mult control asupra lucrurilor care fac cu adevărat o diferență.” (p. 88)

Un răspuns to “Când munca și familia intră în conflict (9)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: