În obiectiv: Emanuelismul negruţian (11) – Mercenariatul lui Ciprian Simuț

Acum vreo trei zile (parcă au trecut trei… săptămîni), pe Facebook pe contul lui Ted Lucas a avut loc un șir lung de replici, peste 400, dintre care puține au fost la subiect.

Ted Lucas a decis să le șteargă.

Am reușit să salvez cîteva dintre ele.

Ciprian Simuț: pe mine nu ma mai impresioneaza `sfintenia” asa zisilor dreptcredinciosi baptisti, penticostali sau de orice alta culoare, pentru ca toti ofuscatii au primit acum hrana pentru ura, si toti jmekerii care nu au facut nimic pentru universitate se dau deontologi. sunt asemenea lui tucescu.

Acest comentariu este unul dintre cele mai jegoase, greţoase, bădărane, căcăcioase dintre cele au apărut în ultimele trei zile, cu sutele (dacă nu cu miile), în legătură cu chestiunea vizitei lui Victor Ponta la Universitatea Emanuel.

Printre rînduri se poate intui, cel puțin de către cunoscători, aroganța tipic emanuelistă și atitudinea de ghetou practicată de atîția pocaiți tîmpiți și fuduli, dintre care nu puțini au conexiuni cu Universitatea Emanuel.

(În paranteză: Acum cîțiva ani, cînd un grup de baptiști de la Biserica Emanuel au năvălit într-o duminică la Biserica Providența, soția mea, care a lucrat 4 ani la departamentul Contabilitate la Universitatea Emanuel, mi-a șoptit: „Miroase” a Emanuel…)

(Tot în paranteză: Cîndva, la începutul secolului, rectorul Paul Negruț a inițiat discuții cu angajații. Soția mea era programată la o astfel de discuție, care nu a mai avut loc cînd rectorul a aflat de decizia ei de a se muta cu serviciul la altă instituție, o fundație care se ocupa de copiii orfani.)

Lesne însă se poate observa dublul discurs practic de… Directorul de la ”Ethics and Society” Research Center (şi Editor la Emanuel University Press) :)))))

Ăștia de la Emanuel nu cu politica au probleme, ci cu… ETICA! :))))

Şi nu știu să-și țină gura cîte decenii trebuie… :))))

Iată și cîteva comentarii ale mele, eu precizîndu-mi dorința de a discuta doar cu Ted Lucas:

1. Scandalul nu e fără rost.

(poate Ted Lucas s-a mai luminat în privința aceasta în ultimele 48 de ore)

2. Nu toți vomităm în public. Că ne-am luat porția de lămîie… În fiecare an!

3. Scandările nu au fost un episod colorat, ci un episod NECONTROLAT!

3. Dacă Universitatea este pusă în fața faptului împlinit cu aceste întâlniri, atunci e bai mare.

(am lăsat numărul 3 de două ori, aşa cum a apărut… în original)

3. a. La 00.15 din înregistrarea de 12 minute de pe contul Guverul României de pe YouTube, Victor Ponta afirmă că e onorat de invitația care i s-a făcut…

4. Faptul că Ciprian Simuț nu știe CINE a scandat e, în sine, o chestiune de ignoranță. Dar, mai mult, un element steril al discuției. De asemenea, faptul că Ciprian Simuț nu știe cine a scandat (nu e rudă apropiată cu rectorul UE?) nu scutește în nici un fel instituția să afle CINE a scandat și peste 5 ani să nu mai permită așa ceva.

5. Faptul că Ciprian Simuț consideră că „toţi jmekerii care nu au făcut nimic pentru universitate se dau deontologi” e probabil cel mai îngrijorător aspect al discuţiei de aici (dacă are cineva îndrăzneala să o numească astfel).

5.a. Ceea ce face Ciprian Simuț este o simplificare (IDEOLOGICĂ – noi / voi) de cea mai joasă speță. Ca și cum nu ar exista DECÎT cei buni (emanueliștii) și cei răi (ceilalți, oricare ar fi). Ca și cum nu ar exista oameni interesați de… adevăr!

5.b. Ironia e că tocmai Ciprian Simuț scrie: „în loc să iubim cu adevărat și să ne rugăm cu adevărat, urăm pe oricine nu crede ca noi”… Păi tocmai el s-a burzuluit…

6. Ted, candidezi la Tolba cu tîmpenii: Nu intră într-un serviciu de închinare şi face politică, ci este întâlnire extra-bisericească.

7. Chestiunea în discuţie o reprezintă scandările? Sau faptul că Victor Ponta a fost invitat / impus la Universitatea Emanuel?

Acum cîţiva ani un actor a recitat o poezie erotică în capelă… :) Şi au fost aplauze… Să dezvolt subiectul? Marius Cruceru ştie mai bine, azi se pare că a scăpat de momentele penibile…

Oricum, el tot pre limba pătrăţoasă se exprimă…

Unora le găseşte nod în papură, altora butuci pe linia de tramvai…

(Marius Cruceru: Alin Cristea m-a executat fără milă la scenă deschisă…)

8. Adrian Bălan: „Nu sunt în temă şi nici la curent cu ce se mai întâmplă pe acolo acum, dar mă întreb dacă şi ceilalţi candidaţi au fost invitaţi pe la Universitate! Aşa ar fi dat dovadă de echidistanţă şi nu ar înţelege credincioşii baptişti că „şefu” este cu Ponta, deci pe el trebuie sa il votam”

Nu e nici în temă nici la curent, dar se întreabă, aşa, cu voce tare, în public…

Nu este adevarată chestia cu… echidistanţa.

Chestiunea e mult mai complexă. Nici măcar nu văd vreun motiv electoral de prim rang în a vizita pe alţii în afară de ortodocşi.

NOTĂ (20.10.2014):

Acum 19 ore, Ciprian Simuț a scris pe contul lui de FacebooK:

„O lecţie fundamentală de viaţă: când aproapele tău cade, înfundă-l de-a binelea, ca să se înveţe minte. Ştiu că scrie undeva în Biblie asta, da’ nu mai ştiu unde!”

Eu eu ştiu unde scrie: în sîngele emanueliştilor care au supt lapte negruţian…

Aşa îi fut emanueliştii pe alţii de numa…

Mai ales pe cei… căzuți. :)

Din seria EMANUELISMUL NEGRUȚIAN

Emanuelismul negruţian (1)
Emanuelismul negruţian (2)
Emanuelismul negruțian (3)
Emanuelismul negruţian (4)
Emanuelismul negruţian (5) – “Găseai foarte multe lucruri bune la UEO. Mai puţin har.”
Emanuelismul negruţian (6)
Emanuelismul negruţian (7)
Emanuelismul negruţian (8)
Emanuelismul negruţian (9) – Mercenariatul lui Dan Botică
Emanuelismul negruţian (10) – E vreo problemă?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: