În obiectiv: Emanuelismul negruţian (14) – Mahalaua Evanghelică pe contul lui Dan Botică pe Facebook

https://www.facebook.com/aurelian.botica

Ovidiu Daraban: Avea Iorga o vorba : daca raspunzi prostului te afli in vorba cu prostu” Asa ca ma abtin la a raspunde unuia de aici !

Ted Lucas: o da…Ovidiu si eu ma abtin

Ted Lucas: apropo Ovidiu Daraban: stii ce spunea un personaj Garrone din Cuore: „prostia și stupiditatea unora nu merită nici palmele mele”! Te înțeleg că te abții, simt cu tine. Dar unii așa sunt făcuți…să le vină rău instinctual și să vomite…pe unde apucă. Bine că nu-l scapă și altceva ca altfel…ne-am împuții cu toții. Și așa pe unde vorbește pute…și încă urât.

Nicu Oros: nu te pune cu prostu’…..ca are mintea odihnita!!!

Adrian Calin Rigo: si te face cu experienta pe care o are

Adrian Calin Rigo: cred ca jubileaza de cateva zile cu ochii sclipind la ocazia de a improsca cu noroi spre tinta lui favorita…

Nicu Oros: nu ma refeream la Alin …vb asa …in general!!

Ted Lucas: jubilează de câteva zile? Te înșeli domnule….jubilează de ani!

[…]

Norbi Farkas: … stiu ca aveti alaturi de dumneavoastra zeci sau sute de tineri care va sprijina si apreciaza fr. Dan. Deci nu va fie frica. Cat depinde de noi suntem alaturi de dumneavoastra cand va ataca cineva. Acum legat de ”meciuri in sporturi full contact on-line” nu ma ingrijorez pt. dumneavoastra pentru ca stiu ca aveti pregatirea academica si binecuvantarea de sus necesara sa faceti fata unor atacuri. Nu cred ca va exista unul aici care ….nu zic sa va infranga…ce nici macar sa va domine :))) =)))

Danny Corbut: Unii din nefericire chiar asa zisi frati se hranesc cu asta. Cu pietre aruncate in stanga si dreapta. Unii care nu stiu altceva. Dan si conducerea UEO nu cred ca trebuie sa dea socoteala unor frustrati care candva s-au scolat aici si acum arunca cu noroi. Atata pot probabil.

Danny Corbut: Frate Dan, foarte buna comparatia cu Pavel si Nero. Toti cei care critica (nu putini) pe actualii conducatori, rai sau buni cum or fi, oare cati dintre ei s-au rugat cel putin odata pt cei inaltati in dregatorii? Ma indoiesc!!! Trist ca unii pozeaza in adevarati apologeeti ai moralei si eticii si ei sunt cei mai mari ipocriti, fariseii zilelor noastre.

Dan Botica: Multumesc si revin cu o rugaminte. Aseara, dupa ultima mea postare, Alin Cristea a intervenit la doar 2-3 minute dupa postarea mea, cu un ton foarte agresiv si personal. Trecuse deja de la subiectul postarii mele la persoana mea. Imi pare rau, dar a trebuit sa ii blochez accesul si contributiile dupa ultima mea postare. Niciodata nu mi-am imaginat ca postarea despre UEO va genera atata mizerie din partea lui. De aceea va rog mult pe cei care doriti sa comentati, nu mai raspundeti postarilor lui Alin. Vad cu unii v-ati sensibilizat destul de mult, ceea ce nu face decat sa deturnam atentia de la subiect la persoana. As aprecia sincer orice comment pe tema subiectului, chiar daca nu sunteti de acord cu mine. Si eu, impreuna cu ceilalti, incerc sa cresc in intelepciune si discernamant. Doar asa ne poate folosi Domnul, pt. a ne arata limitele si a invata din intelepciunea celorlalti. Fierul ascute fierul, dar am sentimentul ca am trecut usor de la ascutire la taiere. Deci, va rog ocoliti comment-urile la adresa/persoana lui Alin si ramaneti la subiect, cu atitudinea de care sa nu ne fie rusine dupa ce am dat click! Va multumesc mult!

Danny Corbut: Dan, de la Alin Cristea nu te poti astepta la altceva decat la ceea ce stie cel mai bine sa faca de ani buni incoace, sa imprastie cu noroi in staga si in dreapta in toti aceia care nu-i impartasesc opiniile. Trist, pt ca ar putea sa-si canalizeze resursele in scopuri mult mai nobile. Vorba aia „fiecare da ce are” Parerea mea este ca un astfel de om cu o astfel de atitudine trebuie ignorat in totalitate, ca sa nu zic ce zice Scriptura „nu raspunde nebunului dupa nebunia lui”

COMENTARII

1. Nu cred că lui Dan Botică îi pare rău că a trebuit să îmi blocheze accesul și contribuțiile după ultima mea postare.

Presupun, e doar o presupoziție, că i-a picat mai degrabă bine. :)

Doar scrisesem (cu o zi înainte) despre Dan Botică, pe contul lui: La cit e de nepregatit pentru spatiu public (mai ales pentru o confruntare cu Alin Cristea), se pare ca va fi vorba de o executie scurta… Fara glorie pentru mine (precum in cazul Patratosului)…

2. Cît de idiot e Dan Botică ca să poată să scrie așa ceva: „Niciodata nu mi-am imaginat ca postarea despre UEO va genera atata mizerie din partea lui.”?

Pe ce planetă a trăit pînă acum? N-a auzit pînă acum de Alin Cristea? De Pătrățosu și Rotundu? De 2-0 pentru Alin Cristea, cum a zis Marius Cruceru, cînd m-am băgat în fața loviturilor destinate familiei Gheorghiţă?

N-a citit niciodată ceva ce a scris Marius Cruceru despre Alin Cristea? La ce se aștepta, să jucăm hora cu batistuța?…

Mai citește pe undeva ce zic și alții despre dulăii de serviciu de la Emanuel – Ciprian Simuț și Dan Botică? Știe oare CINE l-a nășit în blogosfera evanghelică pe pseudopamfletarul care se exprimă așa?…. Marius Cruceru!… Care s-a dezis la scurt timp de el!…

Întrebarea întrebăcioasă este: Dan Botică mi-a tăiat accesul pentru că scrisesem „cu un ton foarte agresiv şi personal” la adresa persoanei lui sau pentru „mizeria” în legătură cu UEO?

La cîte lămuriri au de dat emanueliștii, chiar așa, ce mai contează încă o întrebare?…

3. Idioțenia personajului devine paradigmatică o dată cu instituirea Legii Tăcerii: „Nu mai răspundenţi postărilor lui Alin”.

Bă, Dan Botică, numele meu e Alin Cristea, aşa am şi apărut în dreptul comentariilor, nu ne-am jucat cu putza în ţărînă ca să mă aminteşti (MAI ALES ÎN ABSENȚA MEA) pe numele mic. Nu ne-am cunoscut personal, nu m-ai salutat aseară, la lansarea de la Societatea Biblică, așa să faci în continuare.

Sau, dacă te țin brăcinarii, ne întîlnim la o discuție fie în privat, ca bărbații (sau, dacă vrei, ca creștinii) – eu așa am făcut cu Marius Cruceru, prima noastră întîlnire a durat 6 ore! – sau în public, pe chestiuni care țin în primul rînd de ADEVĂR și apoi discutăm despre mizerie, ton agresiv sau alte cele.

Eu am lăsat în spațiul public destule formule care mă fac vulnerabil în ceea ce privește imaginea mea în fața UNOR pocăiți, care, trăncălăi, se împiedică de cuvinte, fraze sau ton agresiv.

Viața mea, bă, Dan Botică, e mult mai bogată, în FAPTE și ATITUDINI, pînă și Marius Cruceru a trebuit să scrie despre așa ceva. Cică așa i-a zis Dumnezeu…

De-atîtea ori am auzit placa asta – Nu-i mai răspundeți lui Alin Cristea – că mă pufnește rîsul.

A rezolvat cineva, ceva, vreodată? NU!

Poziționarea mea publică, dimpotrivă, a devenit tot mai puternică. Nu am vreun contracandidat pe următoarele 7 locuri!…

Există vreun motiv rațional pentru care Dan Botică să aibă vreun rezultat acolo unde atîția alții nu au reușit de-a lungul anilor, să impună Legea Tăcerii?

Păi tocmai asta vor oamenii, să-mi dea MIE peste nas. Eu sînt reperul, nu Dan Botică.

4. A tăcut Danny Corbut? NU!

Cică: „Dan, de la Alin Cristea nu te poti astepta la altceva decat la ceea ce stie cel mai bine sa faca de ani buni incoace, sa imprastie cu noroi in staga si in dreapta in toti aceia care nu-i impartasesc opiniile. Trist, pt ca ar putea sa-si canalizeze resursele in scopuri mult mai nobile. Vorba aia „fiecare da ce are” Parerea mea este ca un astfel de om cu o astfel de atitudine trebuie ignorat in totalitate, ca sa nu zic ce zice Scriptura „nu raspunde nebunului dupa nebunia lui”

Văleu, iar o luăm cu explicațiile de la subsol, de la clasele de grădiniţă, apoi clasa întîia, nu mai ajungem nici la gimnaziu AŞA!

Ăsta e ignorant de-a binelea! Ce face Alin Cristea cel mai bine de ani buni încoace? De cîți ani oare? Și asta e important, că m-am trezit cu unul că a zis că mă citeşte de 14 ani, de fapt era vorba de 7 ani, a trebuit să pierd timp și energie (să-mi temperez tonul agresiv) ca să-mi exprim cele mai mari îndoilei că ar fi vorba de 14 ani. În final, omul a recunoscut, după ce a verificat emailurile cu newslleterele trimise de mine: 7 ani!

Un caz fericit, cînd s-a clarificat o chestiune.

Mă întreb CUM își permite Dan Botică să găzduiască astfel de MINCIUNI la adresa mea în spațiul public pe care îl administrează?

Danny Corbut e un caz nefericit, care generează neclaritate peste neclaritate. DIN RĂUTATE, probabil!

Cică Alin Cristea ar putea să-și canalizeze resursele în scopuri mult mai nobile! PĂI DEJA, DE ANI DE ZILE, AȘA A FĂCUT Alin Cristea!

Danny Corbut e ignorant! Dar de ce trebuie să MINTĂ? Și de ce Dan Botică trebuie să ia parte la aceste MINCIUNI?

Dănuț Mănăstireanu: “Pentru unii, nenumăratele proiecte cullturale pe care le-a inițiat sau în care este implicat Alin Cristea sunt pură apă de ploaie. Pentru mine însă, Confesionala, Revista revistelor culturale, Thymos și, mai nou, România evanghelică, sunt proiecte pe care niciun om cinstit și lipsit de prejudecăți nu are cum să le treacă cu vederea.” (septembrie 2009)

Alte referințe se pot citi aici:

Referințe despre Alin Cristea

Ba chiar Marius Cruceru a moderat un comentator de genul lui Danny Corbet:

„Ba am să te moderez, Andrei, pentru că puteai să te opreşti la aprecieri. Pe blogurile lui Alin Cristea, cu toate că nu sînt de acord cu multe dintre postările lui şi cu un anumit stil de blogging, aşa cum nici el nu este de acord cu stilul meu, nu găseşti numai ce spui tu, apreciez seria RAvi ZAcharias, anumite cugetări, citate, anunţuri. unel chestii le-am aflat dela el de pe blog.” (2009)

Și din 2009 cîte chestii interesante nu au apărut pe blogurile lui Alin Cristea…

Numai blogul România Evanghelică are 33.600 de postări!

Și cîte albume cu imagini am pus pe Facebook!

Și cîte înregistrări pe YouTube!…

Dar nu, Doamne ferește să fie atenți pocăiții tîmpiți și aroganți la REALITATE, la ADEVĂR!…

Tocmai ASTA e una din cele mai aprige critice la adresa emanueliștilor: deformează realitatea, rescriu istoria, caracterizează oamenii după cum vor ei, nu după cum SÎNT acei oameni.

Iosif Țon nu mai apare în istoria Universității Emanuel, lui Lucian Ciupe i s-a retras ordinarea pe baza minciunii lui Doru Hnatiuc, iar Alin Cristea are o obsesie cu Emanuelul!…

CHIAR?

Ia mai studiați chestiunea, MINCINOȘILOR!

Dacă Alin Cristea are vreo obsesie, atunci are obsesia ADEVĂRULUI!…

5. Cu permisiunea lui Dan Botică, Danny Corbut mai trage o MINCIUNĂ, cică Alin Cristea trage în stînga și-n dreapta cu noroi în toți cei care au altă opinie…

Păi în primul rînd nu e vorba, în multe cazuri, de… OPINII. Ci de informații!…

Zis-a Marius Cruceru că ciorile ar trăi 300 de ani… Serios? Am căutat și nu am găsit a;a ceva… După intervenţia mea, Pătrăţosu a tăiat un zero… În secolul 21, ciorile nu mai trăiesc decît 30 de ani!… :)))))

Cel pe care l-a nășit în blogosfera evanghelică, Vindecătoru, zis-a că la Ruginoasa a fost un măcel și peste 100 de baptiști au fost băgați în spital… Păi au fost 9 și au fost băgați în spital…

Să o zic și pe aia cu Karl Bath? (tîmpenia unui comentator de pe blogul lui Ionescu)

Sau că Beni Fărăgău ar fi pastor penticostal? Asta e… opinie?

Sau că Teofil Stanciu ar fi… pastor? Asta e… opinie?

Că Alin Cristea ar fi șeful Rețelei România Evanghelică? Asta e… opinie?

Pe baza INFORMAȚIILOR trebuie să dobîndim CUNOȘTINȚE și pe baza cunoștințelor să ne exprimpm OPINII!

Dan Botică ar trebui să-și ceară scuze pentru că a găzduit MINCIUNI la adresa mea.

În același fel iresponsabil, are toate șansele să găzduiască minciuni și la adresa altora.

6.

În final să ne concentrăm asupra unei chestiuni de foarte mare importanță pentru prezența evanghelicilor în spațiul public pe Internet:

O dată ce exiști pe Internet, fie cu site, blog, cont de Facebook, YouTube (sau pur şi simplu eşti menţionat de altcineva, în termeni pe care nu îi poți controla), existența este… PUBLICĂ!

E ca atunci cînd ieși din casă – uite-l pe ălă cu barbă!

Sau, dacă nu ieși – ăla cu barbă e în casă!

Am observat de-a lungul anilor această mentalitate a evanghelicilor că ei pot controla anumite parcele din soațiul public. O consider o OPINIE greșită.

Opinia mea, pe care am scris-o în mai multe rînduri, este că bloggingul nu este precum yachtingul, unde există iluzia că TU controlezi, cu pîrghii și manvre, ambarcațiunea (dacă vine furtuna, ce mai controlezi, dacă nu-ți bate vîntul în pînze ce facoi?), ci bloggingul este precum surfingul – aștepți valul, poate o săptămînă sau două, și cînd vine te sui pe placă și dă-i bătaie!

Activitatea mea publică din ultimele 3 zile (mai ales pe blogul România Evanghelică, dar și pe Facebook, acompaniat de Twitter, Messenger și semnalele pe listă de discuție) arată CUM trebuie făcut bloggingul.

ACESTA este Manualul de Blogging.

Marius Cruceru tot a zis că face manual de blogging, dar ĂLA nu era blogging, era cu totul altceva.

Despre ACEST manual, practic, din ultimele trei zile, de bloging, poate vom mai vorbi.

Dar comunicarea publică trebuie curățată mai întîi de MINCIUNI, dezinformări și de nepricepuți într-ale dialogului precum Dan Botică.

Cîinii latră, caravana trece.

Să vedem cum trece caravana emanueliștilor. Deocadată arată tare rău!…

Din seria EMANUELISMUL NEGRUȚIAN

Emanuelismul negruţian (1)
Emanuelismul negruţian (2)
Emanuelismul negruțian (3)
Emanuelismul negruţian (4)
Emanuelismul negruţian (5) – “Găseai foarte multe lucruri bune la UEO. Mai puţin har.”
Emanuelismul negruţian (6)
Emanuelismul negruţian (7)
Emanuelismul negruţian (8)
Emanuelismul negruţian (9) – Mercenariatul lui Dan Botică
Emanuelismul negruţian (10) – E vreo problemă?
Emanuelismul negruţian (11) – Mercenariatul lui Ciprian Simuț
Emanuelismul negruţian (12) – A apărut Cruceru! Nu Marius, Beni
Emanuelismul negruţian (13) – Încă un pastor amețit: Levi Prejban

Publicitate

Un răspuns to “În obiectiv: Emanuelismul negruţian (14) – Mahalaua Evanghelică pe contul lui Dan Botică pe Facebook”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: