Atenție la minciunile de pe blogul lui Paul Dan – 18 noiembrie 2014

Paul Dan scrie încă un articol varză, din care lipsește, desigur, onestitatea intelectuală, informațiile care să poată fi verificate și cel mai elementar bun simț în ceea ce privește relaționarea cu cititorii:

Alegeri Prezidentiale 2014, evanghelicii, ereticii, si dezamagirea mea

Iată ce scrie comentatoarea anonimă cristina: „Cred că acest E. Conţac nu are nimic de-a face cu adevărata slujire a lui Dumnezeu.

În lumea evanghelică, opinia lui referitoare la alegeri e singulară şi evident că mimetică faţă de cel preferat. Aşa alegător, aşa ales.”

Blogul lui Paul Dan, care acum 1 an s-a procopsit cu titlul de Cel mai jegos blog evanghelic (blogosfera evanghelică conține peste 1.000 de bloguri în lb. română), iar găzduiește MINCIUNI.

Nu este adevărat că opinia lui Emanuel Conţac referitoare la alegeri ar fi singulară.

Un număr de lideri evanghelici şi-au exprimat ACEEAȘI opțiune:

Creştini, citiţi încă o dată şi votaţi responsabil!

În afară de numele care se regăsesc în lista indicată, precum Iosif Ţon, Florin Ianovici, Valentin Dedu, Cristian Şoimaru, Florica Cherecheş, Teofil Stanciu şi alţii, pe NewsNet Creştin se regăsesc mesajele de ACEEAŞI opinie ale unora precum: Vasilică Croitor, Sami Tuţac, Fedor Covaci, Lucian Oniga şi alţii.

De asemenea, tot pe cel mai jegos blog evanghelic, neobositul comentator Traian scrie: „Liderii evanghelici se agită şi se înghesuie în această perioadă de campanie electorală să dea sfaturi spirituale … pardon , electorale , enoriaşilor peste care păstoresc sau peste care manifestă o influenţă.”

Nu este adevărat că liderii evanghelici s-ar fi agitat sau s-ar fi înghesuit să dea sfaturi…

Exemplul cel mai elocvent este lașul Marius Cruceru, care altădată susținea că ar apăra cu arma la picior dreptul la exprimare liberă.

La alegerile trecute, Pătrățosu și Rotundu, ca formatori de opinie, au indicat că îl vor vota pe Traian Băsescu.

Nu au fost 50 sau 100 sau 200 de lideri evanghelici care să se fi înghesuit să dea sfaturi…

Alegerile din aceste zile au avut un caracter cu totul special, care ar fi trebuit să fie în atenția liderilor evanghelici.

Nu a fost doar un eveniment electoral, ci în primul rînd o opțiune ETICĂ, o revoltă împotriva MINCIUNII, o revoltă MORALĂ, ca să-l cităm pe PDS-istul Vasile Dâncu.

„Oamenii au votat mai degrabă pentru respectul unei valori” – iată MIZA acestui eveniment!

Andrei Pleșu, o voce MORALĂ a României, nu doar intelectuală, scrie:

“Simt că ceva esenţial s-a schimbat în gîndirea şi comportamentul civic al conaţionalilor mei şi salut contribuţia tinerilor la amploarea acestei înnoiri. N-a fost vorba, propriu-zis, de politică. A fost vorba de stil. A fost o reacţie igienică a societăţii la impostură, obrăznicie, furt, suficienţă mîrlănească, lipsă de onoare şi de patriotism adevărat. A fost un vot pentru mai multă cinste, pentru bună-cuviinţă, pentru civilizaţie interioară. Sunt mai mult decît bucuros că am apucat să trăiesc o asemenea evoluţie.”

Cei mai mulți lideri evanghelici au ratat momentul de a lua parte, prin prezență PUBLICĂ, prin exprimarea clară a distincției dintre adevăr și minciună, la reacția igienică a societății la impostură.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: