Chemarea ta (2)

chemarea-ta-180

Chemarea ta: Descoperă şi împlineşte scopul principal al vieţii tale – Os Guinness, Neword Press, Arad, 2014, 320 p.

“Uimitor, nici un mare reformator din istoria vestică nu este atât de puţin cunoscut ca William Wilberforce. […]

Realizările monumentale ale lui Wilberforce au fost obţinute împotriva tuturor probabilităţilor. În ceea ce-l privește pe Wilberforce însuși, toate descrierile îl înfățișează ca fiind un om mic și urât, cu un nas prea lung, o constituție fragilă și o credință disprețuită – “evanghelism” sau “entuziasm”. În ceea ce privește sarcina, practica sclaviei era aproape unanim acceptată, iar comerțul cu sclavi era pentru economia britanică ceea ce industria apărării este pentru Statele Unite azi. În ceea ce privește opoziția sa, aceasta includea puternice interese mercantile și coloniale, eroi naționali precum Amiralul Nelson și cea mai mare parte a casei regale. În ceea ce privește perseverența, Wilberforce a luptat neobosit, aproape cincizeci de ani, până și-a realizat scopul. […]

Probabil cel mai uimitor lucru dintre toate, a fost la un pas de a-şi rata glorioasa chemare. Credinţa sa în Isus Cristos a animat pasiunea sa de o viaţă pentru reformă. Într-o anumită etapă, a condus sau a participat activ în șaizeci și nouă de inițiative, multe dintre ele cu implicații mondiale. Atunci când Wilberforce a venit la credință prin “Marea schimbare”, adică experiența convertirii sale, la vârsta de douăzeci și cinci de ani, prima sa reacție a fost să pună deoparte politica, de dragul lucrării. A gândit, la fel cum au gândit alte milioane înainte și după el, că lucrările “spirituale” sunt mai importante decât cele “seculare”.

Din fericire, un pastor din acea vreme – John Newton, negustorul de sclavi convertit care a scris “Mărețul har” – l-a convins pe Wilberforce că Dumnezeu dorește ca el să rămână în politică mai degrabă decât în lucrare. “Nădăjduim că Dumnezeu te-a ridicat pentru binele națiunii.” După multă rugăciune și gândire, Wilberforce a concluzionat că Newton are dreptate. Dumnezeu îl chema să lupte pentru libertatea celor oprimați, ca parlamentar.” (p. 41-42)

Un răspuns to “Chemarea ta (2)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: