Vai ș-amar – 8 decembrie 2014

26 august 2014
Emanuel Conțac: Nu mă preocupă nici situațiunea minimă de pe blogurile evanghelice (principale sau secundare).

8 decembrie 2014
Emanuel Conțac: „…postări precum cea de față sunt necesare pentru asanarea blogosferei evanghelice românești, spațiu virtual în care nivelul de intoxicare, minciună și dezinformarea atinge cote îngrijorătoare.”

1. Postarea la care se referă Emanuel Conțac a fost retrasă de pe site-ul Știri Creștine, în urma postării lui Emanuel Conțac cu titlul: Anatomia unei dezinformări: declarația pastorului Rick Warren despre „unirea cu catolicii”.

2. E cu totul SUSPECTĂ diferența de atitudine a lui Emanuel Conțac între 26 august, cînd se declara a nu fi preocupat de blogosfera evanghelică, şi 8 decembrie, cînd se referă, în termeni DURI, la blogosfera evanghelică.

3. Dacă mă gîndesc bine, parcă Emanuel Conțac, la fel ca și Marius Cruceru, spunea că nu prea citește blogurile evanghelice. Cum atunci își permite să-și dea cu părerea, într-un asemenea mod radical, despre blogosfera evanghelică?

Nu voi permite nici lui Emanuel Conțac, nici lui Marius Cruceru, cum nu i-am permis nici lui Dănuț Mănăstireanu sau altora, să facă astfel de generalizări FĂRĂ să aibă competență în ceea ce privește blogosfera evanghelică.

Mai mult, nu voi permite nimănui, care nu dovedește competență în ceea ce privește blogosfera evanghelică, să se poziționeze pe următoarele 3 (sau 7) locuri după mine în chestiunea BLOGOSFERA EVANGHELICĂ.

Blogosfera evanghelică cuprinde peste 1.000 de bloguri în limba română și nu este deloc ușor să se facă aprecieri la adresa ei.

Numele menționate mai sus produc formule exagerate, avînd în vedere că nu frecventează mai mult de circa 20 de bloguri evanghelice.

Toate cele trei nume menționate și-au ratat vocația de „asanarea blogosferei evanghelice românești”.

Desigur, dacă cineva îmi cere o listă cu blogurile evanghelice pe care să le frecventeze, cele trei nume ar fi pe listă. Toate trei au și fost premiate în cadrul Premiilor Thymos pentru bloguri evanghelice.

Dar vai ș-amar de formulele lor legate de blogosfera evanghelică.

Or fi ei doctori în ceva, dar nu în blogosfera evanghelică!

Un răspuns to “Vai ș-amar – 8 decembrie 2014”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: