Vindecătoru a ajuns la 1 milion de vizite. Și ce dacă?

rasvancristian.wordpress.com

E vorba de un personaj care l-a numit pe Beni Fărăgău pastor PENTICOSTAL, l-a făcut pastor, în ignoranța / paranoia lui, pe Teofil Stanciu, la Ruginoasa, în 1997, cică ar fi fost bătuți și băgați în spital peste 100 de baptiști (cînd, de fapt, e vorba de 9, și nu băgați în spital), cică Alin Cristea ar fi fost șeful / coordonatorul Rețelei România Evanghelică (dar am dat dezmințiri în mai multe rînduri).

În numeroase rînduri, Vindecătoru a folosit cuvinte grețoase, bădărane, paranoice, mincinoase la adresa lui Iosif Țon, Dănuț Mănăstireanu, Cristian Barbosu, Daniel Brânzei, Emanuel Conțac, Alin Cristea, Otniel Bunaciu. Iată doar un exemplu de acum 3 luni: „… Otniel a fost şi va rămîne un profitor suspect al unui regim criminal. Ca şi cîrpa de Ţon…”

Mahalaua Vindecătorului a fost și a rămas unul dintre cele mai jegoase bloguri evanghelice (blogosfera evanghelică cuprinde peste 1.000 de bloguri în limba română), permițînd și altor comentatori (nu de puține ori sub anonimat) să-și exhibe tîmpenia şi aroganţa, lipsa de măsură şi butoiul de răutate.

Stilul lui pseudopamfletar a fost sancționat rapid (în 2008!), de către Pătrățosu, care s-a dezis de Vindecătoru la scurt timp după ce l-a nășit în blogosferă:

“Îmi asum responabilitatea lansării lui Rasvan în blogosferă, dar se pare că a învăţat să umble pe propriile lui picioare, iar direcţia în care a luat-o prin ultimele posturi nu corespunde direcţiei pe care eu am visat-o pentru blogosfera evanghelică din România. Ironia cristică, cel mult socratică, da, puţină urzică şi un pic de acid, poate, dar nu bătaia de joc la scena deschisă.”

Vezi:

Comunicat: ironie cristică, ironie socratică, zeflemea, persiflare, pamflet, diatribă, ridiculizare

Faptul că blogul Vindecătorului a ajuns la 1 milion de vizite este un indiciu îngrijorător referitor la blogosfera evanghelică, în condițiile în care blogurile celor mai inspirați bloggeri evanghelici din ultimii ani – Dyo și Drezina, adică Dionis Bodiu și Teofil Stanciu – au un număr de vizite semnificativ mai mic: aproape 500.000, respectiv peste 300.000.

Alături de ioan8, radoinicolae, albfaragri, blogul Vindecătorului e printre primele în Lista Rușinii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: