Personalități ale evanghelicilor români de sărbătorit în 2015

7 ianuarie
Ioan Bunaciu – 90 de ani. Pastor baptist (Lugoj, Cluj Bucureşti). Directorul Seminarului Teologic Baptist din București în perioada 1970-1988. Tatăl lui Otniel Bunaciu (actualmente președintele Uniunii Baptiste din România și președintele Federației Europene Baptiste).

25 ianuarie
Vasilică Croitor – 40 de ani. Pastor penticostal (Medgidia), președintele Comunității Penticostale Constanța. Autorul cărții Răscumpărarea memoriei.

31 ianuarie
Florica Cherecheș – 55 de ani. Deputat în Parlamentul României, membru în Comisia pentru învățămînt, știință, tineret și sport, după ce în perioada ianuarie-iunie 2012 Florica Cherecheş a ocupat una dintre cele două funcții de viceprimar al municipiului Oradea.

13 aprilie
Aurel Burtic – 55 de ani. Om de afaceri din Oradea. Începînd din 2005, Aurel Burtic, Radu Gheorghiță și Emil Bartoș au organizat, la Biserica Baptistă Providența din Oradea, peste 10 ediții ale Colocviului Cornilescu, cu invitați de marcă din străinătate și din țară. Aurel Burtic este fratele lui Daniel Burtic (director Radio Vocea Evangheliei Oradea).

28 aprilie
Pavel Riviș-Tipei – 65 de ani. Pastor penticostal (Betania Arad – din 1987). Președintele Cultului Penticostal din România în perioada 1994-2014. Cavaler de onoare al României (2000).

23 iunie
Liviu Mocan – 60 de ani. Sculptor clujean, bine cunoscut în Romania mai ales ca autorul „Stîlpilor Împuşcati” din Piaţa Revoluţiei din Cluj.

8 iulie
Valeriu Ghilețchi – 55 de ani. Episcopul Uniunii Baptiste din Republica Moldova (2001-2009). Președintele Federației Baptiste Europene în perioada 2009-2011. Din 2009 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al comisiei pentru politică externă şi integrare europeană.

1 septembrie
Ben-Oni Ardelean – 40 de ani. Ben-Oni Ardelean este senator în Parlamentul României. A fost prorector al Institutului Teologic Baptist din Bucureşti.

8 septembrie
Nelu Mehedinți – 55 de ani. Nelu Mehedinți a fost directorul postului Radio Vocea Evangheliei Timișoara în perioada 1996-2011.

15 septembrie
Viorel Pașca – 45 de ani. Inițiatorul și administratorul unui proiect cu totul remarcabil prin care ajută oamenii străzii, pe care l-am numit „Dumbrava minunată”, întrucît a început și se desfășoară în localitatea Dumbrava din Bihor, unde locuiește Viorel Pașca.

28 noiembrie
David Nicola – 70 de ani. Pastor al Bisericii Baptiste Harul din Lugoj (din 1978, cînd a absolvit Seminarul Teologic Baptist din București).

22 decembrie
Dan Damian – 55 de ani. Conducătorul formaţiei The Messengers.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: