Iarăşi căcaturi pe blogul nesimţitului Nicolae Rădoi

radoinicolae.blogspot.ro/2015/01/dinastia-bunacilor-ne-afundat-in-genuni.html

1.

Cică: „Dinastia Bunacilor ne-a afundat în genuni, pe bune”

Păi de unde şi pînă unde dinastie, cu doar 2?…

Și în ce genuni ne-a afundat?… La ce se referă căcăciosul care scrie pe blogul nesimţitului Nicolae Rădoi?…

2.

Cică: „Bunaciu I, deși incult și incapabil”

Căcăciosul de pe blogul nesimţitului Nicolae Rădoi degeaba urlă la lună, că Bunaciu I n-ar fi ajuns profesor și doctor în teologie și directorul Seminarului Baptist (18 ani!) dacă ar fi fost… „incult și incapabil”.

Doară nu vorbim de Leana a lui Ceaușescu…

3.

Cică: „Ioan Bunaciu s-a specializat în colectarea de diplome, pe care probabil că nu este în stare să le citească”

Mare tîmpit poate fi căcăciosul care scrie aşa ceva.

Ioan Bunaciu e doctor în teologie (1974, Institutul Teologic Protestant din Cluj), Doctor Honoris Causa (Colegiul Creștin Milligan, Tennessee, SUA).

Și chiar dacă nu ar fi avut vreun doctorat, Ioan Bunaciu are o cultură confesional-baptistă cum nu știu să aibă altcineva. El singur știe atîtea despre baptiștii români cît următorii 10 „istorici” după el la un loc!

Ioan Bunaciu a avut o memorie de invidiat, probabil și pentru că…. ȘTIE SĂ CITEASCĂ!

Şi cărţi, şi… oameni!

4.

Cică: „După 1989 Bunaciu I a hotărât să devină istoric”

Căcăciosul de pe blogul nesimţitului Nicolae Rădoi, e clar, se pricepe să producă materie fecală într-o veselie…

Păi nu i-a apărut lui Ioan Bunaciu cartea „Istoria răspîndirii credinței baptiste în România” (1981) ÎNAINTE de 1989?

5.

Cică: „…Federației Baptiste Europene, o organizație condusă de niște indivizi porniți pe negații. În vremea comunismului negau persecuțiile din România și de aceea erau invitați mereu în țara noastră să petreacă cu Baciul cel ortoman. […]

Cei din fruncea federației neagă inspirația plenară a Scripturilor, divinitatea lui Isus, nașterea lui din Fecioară, învierea lui fizică etc.”

Căcăciosul ăsta care scrie pe blogul nesimţitului Nicolae Rădoi vede enorm şi delirează monstruos…

O fi aflat că a căzut Zidul Berlinului?…

6.

Cică: „Am realizat ceva în România după 25 de ani de la răsturnarea lui Ceaușescu? Am bătut pasul pe loc să răsară busuioc. Nu numai țara a fost priponită. Și la conducerea cultului baptist pasul s-a bătut tot pe loc. Bunaciu I a fost schimbat cu Bunaciu II. Bunaciu I a reușit să aducă un seminar întreg la nivelul său de incultură. Bunaciu II a reușit să aducă tot Cultul Baptist din România în mocirla federației baptiste europene.”

Căcăciosul ăsta care scrie pe blogul nesimţitului Nicolae Rădoi sare peste două mandate ale lui Vasile Taloş şi peste două mandate ale lui Paul Negruţ de preşedinţi ai Uniunii…

Şi, ca să vezi, cică „nivelul de incultură” al unui „seminar întreg” ar fi dat de… doi oameni!

Ce știe căcăciosul ăsta limbut și tîmpit despre nivelul de cultură al Institutului Teologic Baptist din București?

Nici măcar nu știe să scrie un articol coerent din punct de vedere al IDEILOR, ci se află în im-postură folosind CLIȘEE care put de la distanță…

Păi numai dacă îl amintesc pe Octavian Baban, licenţiat în fizică tehnologică (Bucureşti, 1985) şi licențiat în teologie biblică (London Bible College, Brunel University, 1994), doctor în Teologia Noului Testament (London Bible College, Brunel University, 1999), și deja se întrezărește un cu totul alt nivel de cultură decît dă de înțeles trăncălăul ăsta care scrie, culmea!, pe blogul unui foarte obraznic cioban!…

Sau dacă îl amintesc pe Marius Silveșan, doctor în istorie, datorită căruia avem, în sfîrșit, o istorie a baptiștilor români (1948-1965) mai puțin stufoasă decît cea a lui Alexa Popovici (și Istoria penticostalismului românesc, în două volume, a lui Andreiescu, păcătuiește în același fel) și mai coerentă decît lucrările modulare ale lui Ioan Bunaciu… Avem, în sfîrşit, o istorie a baptiştilor români cu care putem ieşi în lume, în cultura românească, să ne prezentăm și noi cumva, istoric, identitatea baptistă.

Mai mult, trăncălăul ăsta nu prea pricepe ce e cu MIȘCAREA baptistă, dacă explică, atît de grosier și bădăran, fenomene ample, complexe, cu multipli vectori social-confesionali, prin cîteva nume: Bunaciu I, Bunaciu II…

Baptiștii nu sînt BISERICĂ, precum cea ortodoxă sau cea catolică, baptiștii / evanghelicii sînt MIȘCARE.

Programul amplu de studiu biblic „Istoria Binecuvântării” al lui Beniamin Fărăgău sau fenomenul Cireșarii, condus de Vladimir Pustan, tocmai de aceea au putut să fie inițiate și dezvoltate la nivel național și internațional, pentru că nu trebuie să primească aprobare ierarhică și fondurile necesare pe cale ierarhică.

Blocajul ideologic (mental) pe vectorii INSTITUȚIONALI de care dă dovadă trăncălăul ăsta de pe blogul nesimțitului Nicolae Rădoi e în cea mai clară poziție antagonistă cu situațiunea din mediul confesional evanghelic românesc, unde în ultimii 25 de ani au avut loc fenomene dinamice, în contradicție flagrantă cu CLIȘEUL gogomănesc conform căruia timp de 25 de ani „am bătut pasul pe loc să răsară busuioc”

Şi trăncălăul ăsta se mai referă şi la toată ţara. Opinii răsuflate, tîmpîte de-a binelea, fără a fi susținute de date (semnificative), vreo analiză a vreunui fenomen social(-confesional) sau vreun citat din vreun autor de băgat în seamă.

7.

Dar oricîte tîmpenii conține articolul în discuție (în ultimii ani m-am tot gîndit dacă nivelul de tîmpenie nu are de a face cu nivelul de răutate), nici una nu o egalează pe cea din final.

Cică: „Cu Bunaciu întâi ajuns-am făr’ de căpătâi.

Cu Bunaciu doi, ne-am afundat în noroi.

Lichelele care i-au îndrăgit le cântă însă la mulți ani!”

Dacă aveam la dispoziție numai această tîmpenie finală (în care trăncălăul ăsta căcăcios, care se arată în toată splendoarea diareei sale, vrea să ne reducă perspectiva la două nume, pardon, unul!) și tot eram uimit de cît de nostimă poate fi tîmpenia cuiva.

La ce LICHELE oare se referă omul nostru dus cu pluta?

Din cîte știu, doar eu, Alin Cristea (de la Oradea), și Marius Silveșan (de la București) am afișat un articol cu ocazia împlinirii vîrstei de 90 de ani de către Bunaciu I.

Blogul meu se numește România Evanghelică și prezintă informații din lumea evanghelicilor români, blogul lui Marius Silveșan se numește Istorie Evanghelică și ghici ce informații prezintă…

Dar poate că trăncălăul căcăcios s-a referit DOAR la scurtul articol de pe site-ul revistei Creștinul azi dedicat lui Bunaciu I.

Nu văd nici un aspect problematic, suspect, în nici una din cele 3 cazuri.

Ba chiar e un gest normal ca de ziua cuiva să îi adresăm un cuvînt de apreciere, de salut, de încurajare. Sau măcar să-i spunem, PUBLIC, La mulți ani!

În ultimii ani am practicat acest exercițiu în rubrica La mulți ani, fie printr-o fotografie cu sărbătoritul, fie printr-un grupaj de fotografii și informații, în funcție de materialele pe care le-am adunat în ultimii ani.

Acum 10 ani, cînd Ioan Bunaciu a împlinit 80 de ani, a apărut volumul omagial Ioan Bunaciu, intitulat „Care împarte drept Cuvântul adevărului” – Editori: Otniel Bunaciu, Radu Gheorghiță, Emil Bartoș.

Volumul cuprinde eseuri teologice, în românește și în engleză, scrise de autori precum: Daniel Mariș, Octavian Baban, Daiel Bulzan, Radu Gheorghiță, Emil Bartoș, Sorin Sabou, Vasile Talpoș, Silviu Tatu, Liviu Țiplea, John F. Tipei, Cornel Boingeanu, Marius Cruceru, Dănuț Mănăstireanu, Alexandru Neagoe, Corneliu Simuț, Paul Fiddes, Denton Lotz, Gary E. Weedman, James McGrath.

Care or fi „lichelele” la care se referă căcăciosul ăsta tîmpit care scrie pe blogul nesimțitului Nicolae Rădoi?

Bă, pocăiților, învățați să-i prețuiți pe cei care se ostenesc între voi! Puteți face măcar un gest OMENESC: ridicați paharul și spuneți LA MULȚI ANI!

Un răspuns to “Iarăşi căcaturi pe blogul nesimţitului Nicolae Rădoi”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: