Atenţie la dezinformările de pe blogul lui Barthimeu – 5 februarie 2015

„„Sincer și efectiv” nu avem nimic personal cu autorul, blogg-erul, bibliotecarul, doctorul în teologie (și cîte alte titluri și funcții o fi avut, nu ne preopcupă sau roade), și anume cu Marius Silveșan.”

barthimeu.wordpress.com/2015/02/04/baptisti-ni-se-pregateste-ceva-1-o-contra

Marius Silveşan nu este doctor în teologie. Marius Silveşan este doctor în științe umaniste specializarea istorie, Facultatea de Istorie, Universitatea din București (septembrie 2011 cu calificativul Summa cum laude).

Marius Silveşan este autorul cărţii Bisericile creștine baptiste din România între persecuție, acomodare și rezistență (1948-1965), în sfîrţit o istorie a baptiştilor români cu care putem ieşi în lume, în cultura română.

Istoria lui Alexa Popovici şi istorioarele lui Ioan Bunaciu sînt de folos, dar indică un stil semiurban, discontinuu şi patetic de scriere a istoriei baptiştilor români.

Faptul că pe Barthimeu nu îl interesează „titluri și funcții” e un reflex tîmpit care se întîlnește în mediul evanghelic / blogosfera evanghelică – o droaie de pocăiți români sînt atît de tîmpiţi şi de aroganţi încît nu îi interesează „titluri și funcții”. Ei sînt, spontan și axiomatic, buricul pămîntului…

Desigur, o dată cu un astfel de reflex tîmpit, o dată cu ignoranță pe care și-o exhibă în public, acești guguștiuci, acești amețiți care nu iau în considerare REALITATEA, ci o fabrică după mintea lor paranoică, ajung să furnizeze dezinformări, după cum am arătat în NUMEROASE rînduri.

După modelul de discreditare a bibliotecarului de la penticostali, practicat de Paul Dan, deținătorul celui mai jegos blog evangelic, și alți guguștiuci, Barthimeu atacă acum bibliotecarul de la baptiști.

ORICE face ceva „sincer și EFECTIV” în mediul evanghelic are toate șansele să intre în programul de discreditare publică practicat de guguștiuci, care își dau cu părerea ÎN SPAȚIUL PUBLIC fără să-și fi făcut temele mai întîi și dovedind un grotesc reflex paranoic.

Barthimeu, care și-a plictisit cititorii cu comentarii insipide despre poeziile insipide ale lui Daniel Chiu – a mai zis ceva Barthimeu despre vreun alt poet? Poate o să verific cîndva, în cincinalul ăsta -, se trezește vorbind și el. Să vorbească și nea Ion, că și el e om…

După România Evanghelică, cu peste 36.000 de postări, blogul Istorie Evanghelică al lui Marius Silveșan are cele ai multe postări, peste 5.000 de postări, precum un altul dintre blogurile lui Alin Cristea – La Rotundu. Nu am statistica pentru Creștin Total și Știri Creștine.

Barthimeu scrie: „Site-ul Istorie Evanghelică” s-a înfiripat ca o reacțiune de retușare a unor caractere mai mult decît compromise moral și creștinește, ca antipod la acțiunea de decantare a apelor atît de învolburate ale baptiștilor români de după ’46.”

Aceasta este o MINCIUNĂ. Oricine face o analiză a site-ului în discuție poate constata ce afirmație CRETINĂ a făcut Barthimeu.

Această afimație cretină în serie cu alte afirmații cretine pe care le practică guguștiucii.

Site-ul Istorie Evanghelică nu este site-ul cărții lui Marius Silveșan.

Site-ul Istorie Evangelică nu se ocupă cu fenomenul evanghelic DUPĂ ’46, de vreme ce are o cantitate semnificativă de informaţie despre fenomenul evanghelic DUPĂ ’89.

Babalîcul Barthimeu nu ştie nici să facă critică poetică, nici să analizeze fenomene din spațiul confesional evanghelic românesc. E un ignorant. Și nu are suficient exercițiu polemic.

Cei care practică minciuna ai CUI fii sînt?

La ce adîncime vor fi scufundați în smoala fiebinte a iadului?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: