Iar scrie impostorul Vindecătoru din auzite, despre lucruri pe care nu le pricepe și despre care nu are competență să le prezinte în spațiul public

În postarea „Cronici mondene (169) Cui îi e frică de Marinel Blaj? Recursul la metodă”, Vindecătoru se referă la acţiunea mea publică din 17 februarie 2015:

Scrisoare deschisă către Biserica Baptistă Golgota din Arad

Comentariul tîmpit al Vindecătorului indică acelaşi stil paranoic, pseudopamfletar, pe care l-am demascat în NUMEROASE rînduri de-a lungul anilor.

Presupun că iarăşi a scris la nervi, dar nervi de-ăia mai moderați, că în discuție e totuși o chestiune clară: CALOMNIA.

Oricît ar încerca Vindecătoru să distragă atenția de la subiectul acesta principal (doar la atît se pricepe, adică nu se pricepe, el doar se bagă în subiecte pe care nu le stăpînește), e vorba de aceeași infracțiune de care s-a făcut vinovat Vindecătoru pe blogul lui și și-a cerut scuze, după 3 ani. :)

1.

Așa cum am făcut de vreo 10 ori pînă acum, cînd se ivește vreo polemică în care e menționat Vindecătoru, mai întîi voi preciza cîteva chestiuni în legătură cu acest impostor, ca să știm de la început cu cine avem de a face.

Iată cîteva dintre minciunile Vindecătorului de-a lungul anilor:

– La Ruginoasa cică ar fi fost măcel și peste 100 de baptiști ar fi fost băgați în spital. Nu! Au fost 9. Și nu au fost băgați în spital.

– Beniamin Fărăgău cică ar fi pastor PENTICOSTAL. Nu! Orice evanghelic cît de cît informat știe că e pastor BAPTIST. Dar Vindecătoru nu are competențe în ceea ce privește mediul evanghelic românesc (sau american).

– Teofil Stanciu cică ar fi pastor. Nu! Nu a fost și nu este pastor.

– Alin Cristea cică ar fi fost șeful / coordonatorul rețelei România Evanghelică, cu zeci de bloguri. Nu! Am dat dezmințire în mai multe rînduri, pe unii dintre bloggerii care sînt în această rețea nici nu îi cunosc.

Amintiți-vă de ispitirea lui Isus. Diavolul nu a zis minciuni. Doar a pus textele în context diferit… :)

2.

La minciunile de mai sus se mai adaugă următoarele dezinformări din articolul în discuție:

– Cică: „A scris pe blog o scrisoare deschisă către biserica lui Marinel.

Apoi, a trimis un mail cu postarea respectivă pastorului lui Marinel.”

Nu este adevărat că aş fi trimis un email pastorului lui Marinel Blaj.

Văd că a şi dispărut menţiunea aceasta din textul Vindecătorului, dar ea apare în căsuța celor care s-au abonat la postările (și comentariile) blogului Vindecătorului.

În momentul cînd am postat scrisoarea deschisă (care m-a costat destule ore de muncă), am considerat că ar fi bine să anunț pe cei în cauză în vreun fel, deși nu aveam nici un fel de obligație în acest sens.

Astfel am căutat pe Facebook pe cei al căror nume apăreau în conducerea Bisericii Baptiste Golgota, pe site-ul bisericii.

Am trimis linkul în căsuța privată Facebook a pastorului și în căsuța privată Facebook a unui membru din conducerea Bisericii Baptiste Golgota.

De asemenea, fiind menționat numărul de telefon al pastorului, l-am sunat dar nu a răspuns.

Pînă la ora scrierii acestei postări, nu am contactat și nu am fost contactat.

Dacă nu mă înșel, pastorul a sunat a doua zi, foarte scurt, o singură dată, nu am apucat să răspund.

Nu-mi aduc aminte să mă fi întîlnit vreodată cu pastorul respectiv sau cu persoana din comitet căreia i-am semnalat chestiunea.

– Cică: „A fost un Lup celebru, care a făcut reclamație ”sus”, la comunitate. Blogărul reclamat era persoană importantă în sistem. Or funcția, or blogul, i-au zis. I-a murit blogul.”

Reclamaţia lui Beniamin Lup la adresa lui Marius Cruceru, reclamaţie referitoare la denigrarea lui Petru Dugulescu pe blogul lui Marius Cruceru, nu a fost făcută la… comunitate!

De cîte ori nu am scris că Vindecătoru nu are competență în ceea ce privește mediul confesional evanghelic…

Oare are habar omul ăsta de cum sînt organizați baptiștii din România? Sau să fie o neglijență? ÎNCĂ UNA?…

Beniamin Lup făcea parte din Comunitatea Baptistă Timișoara, Marius Cruceru făcea parte din Comunitatea Baptistă Oradea. DE CE să fie făcută plîngerea la… comunitate?

Plîngerea a fost făcută la Consiliul Uniunii Baptiste.

L-am sunat azi, în jurul orei 14.00, pe Beniamin Lup pentru a-mi confirma această informație.

3.

Nu e prima oară că Vindecătoru amintește de faptul că lui Marius Cruceru i s-a cerut socoteală de activitatea blogului său în spațiul public.

Nu-mi aduc aminte ca Marius Cruceru să fi făcut clarificări publice în acest sens.

Dar menționarea ACELUI caz lîngă ACEST caz, în care Marinel Blaj nu e „persoană importantă în sistem”, iar „pîrîciosul ultragiat nu aparține niciunei denominații”, ține de stilul paranoic ‘clasic’ al Vindecătorului de construcție a postărilor sale.

Cu altă ocazie, Vindecătoru m-a numit „evanghelicul român cu cea mai mare vizibilitate pe Internet”. Păi nici atunci nu aparţineam niciunei denominaţii! :)

Chestiunea în discuţie este una JURIDICĂ. Este vorba de o infracţiune. Poate comunitatea creştină să rezolve un astfel de caz? TREBUIE? E datoria ei?

Este calomnia mai puțin vinovată decît hoția?

Dacă cineva dintr-o biserică se face vinovat de hoție, cel care a fost furat e… „pîrîcios ultragiat”?

Impostorul Vindecătoru se joacă cu cuvintele, cu FAPTELE, cu ADEVĂRUL.

Se poate vedea clar că nu este interesat de… ADEVĂR.

Din perspectiva paranoică a Vindecătorului, infractorul e văzut ca fiind… victimă.

4.

Miza documentului meu public este mult mai mare decît una legată de o persoană sau două. Eu am indicat un caz cu care orice biserică se poate confrunta în secolul XXI.

Am atenționat de-a lungul anilor că nu poate oricine să spună orice oricum oriunde despre oricine.

Cei care sînt în anumite poziții elecsiale și funcții confesionale să fie responsabili. Și să dea socoteală pentru slujirea lor, dar și pentru viața lor, fie că e vorba că a luat amendă contravențională, fie că a scris tîmpenii undeva pe Internet.

De asemenea, cei care nu au nici o funcție trebuie să fie gata să dea socoteală înaintea celor mai mari ai lor.

Cum crede Vindecătoru, sau oricare alt amețit, că funcționează organismul eclesial, instituțiile confesionale?

Ceea ce prezintă el, o caricatură despre comitet, poate să indice o slăbiciune în UNELE biserici și în UNELE perioade, dar orice grupuscul religios are lideri.

M-aș fi adresat grupului de lideri ai Bisericii Baptiste Golgota, dar Marinel Blaj e unul dintre ei. Așa că am ales să mă adresez bisericii.

Unii, mai inițiați, ar putea să întrevadă, ca prin ceață, contextele spațialo-temporale care m-au determinat să scriu ACUM o astfel de scrisoare deschisă.

Dar nu e cazul impostorului Vindecătoru, un amețit și jumătate…

Eu zic ca nici ceilalți să nu vă pripiți, au fost cel puțin 3 factori, diferiți, care m-au determinat să scriu ACUM scrisoarea deschisă.

5.

Cică: „L-a amenințat pe Marinel că-l reclamă la… biserică.”

Formula e cu totul nefericită. Nu l-am amenințat pe Marinel Blaj că-l reclam. L-AM RECLAMAT!

6.

Cică: „Scrisoarea era plină de cuvinte potrivite… pentru vite: de la ”tâmpenii”, la ”căcaturi” și ”rahaturi”, termenii individului au dat o lecție de viață spirituală comitetului în cauză.”

În mai multe rînduri de-a lungul anilor, Vindecătoru a abordat public chestiunea limbajului dur pe care UNEORI îl folosesc. Cel puţin o dată părea să fi înțeles că Alin Cristea folosește UNEORI în mod intenționat anumite… cuvinte.

Oricum, eu sînt cel vulnerabil cînd folosesc astfel de cuvinte. Într-un fel, așa scap de guguștiuci, care se vor ocupa de acești vectori inconturnabili, puncte de importanță minoră, în timp ce cititorii mei inteligenți, sau cel puțin destul de modești, de lucizi, ca să vrea să se informeze, vor fi interesați de punctele PRINCIPALE pe care eu le introduc pe agenda publică, în ceea ce privește mediul confesional evanghelic românesc.

Astfel, cuvîntul „rahatul” apare o singură dată în scrisoarea mea, cuvîntul „căcaturi” apare o singură dată, cuvîntul „tîmpit” o singură dată, cuvîntul „tîmpenii” o singură dată și cuvîntul „tîmpiţi” de două ori – sînt stînjenit de faptul că le-am folosit doar de atîtea ori, dar pentru o scrisoare deschisă adresată unei biserici ajunge…

Scrisoarea mea are… 4.000 de cuvinte! :)

Sînt o persoană destul de cunoscută, ca să se ştie că îi pot face pe oameni să se simtă tîmpiţi şi fără să folosesc astfel de cuvinte deranjante.

Nu cuvintele contează în primul rînd, ci ATITUDINEA cu care le folosim, din INIMĂ ies curviile, uciderile, furtişagurile, faptele de ruşine, trufia, nebunia, ochiul rău…

Eu nu am denunţat doar cuvintele Vindecătorului, eu am denunţat ATITUDINEA lui, ochiul rău…

Căci inima îi este rea!

Este evident că eu nu m-am pus într-o poziție de superioritate față de Marinel Blaj sau Biserica Baptistă Golgota printr-un limbaj superior (ceea ce puteam să fac relativ ușor), ci prin prezentarea FAPTELOR și apelul la ADEVĂR!

La ce folos să nu fi folosit astfel de cuvinte în scrisoare, că oricum ar fi avut grijă alții, precum Vindecătoru, să le menționeze din ALTE scrieri publice ale mele… :)

Acum vreun an, un unchi de-al meu, în vîrstă, știa cîte ceva din aceste cuvinte ale mele. L-am întrebat: Da’ de unde le ştiţi? Mi-a răspuns: Ei na, au grijă alții să mă informeze… :)

Mă tem că nu de informare era vorba – informare se numește ceea ce vă prezint eu, periodic, despre impostorul Vindecătoru -, ci de BÎRFĂ! De ochiul rău…

7.

Cică: „Marinel Blaj… este blândețea personificată.”

Niciodată nu am crezut că Marinel Blaj ar fi… blajin.

Dimpotrivă!

Iată, FAPTELE îmi dau dreptate.

Vindecătoru A ALES să creadă despre Marinel Blaj lucrul acesta.

Vindecătoru către Marinel Blaj, în 5 februarie 2015: „Poţi să te pupi şi cu Mănăstireanu, şi cu Papa, tu vei rămâne, pentru mine, acelaşi suflet bun şi curat.”

Numai alţii se pot face vinovaţi, în faţa Vindecătorului, de ecumenism, nu şi Marinel Blaj!…

Pe Vindecătoru nu-l interesează… ADEVĂRUL.

Nu-l interesează dacă Alin Cristea a fost calomniat.

Sau altcineva! El una și bună știe: Ce-aveți, fraților, tocmai cu Marinel Blaj, prietenul meu?…

Mentalitate de mahala! De clanuri încuscrite și mînjite în fărădelegi…

8.

Impostorul Vindecătoru reduce chestiunea ridicată de mine doar la un context jenant de îngust: Alin Cristea îl reclamă pe Marinel Blaj în 17 februarie 2015.

Astfel, orice tăntălău și oricine face pe prostul o să se concentreze asupra… cazului. Prezentat, cu totul simplist, și pervers, de un impostor cu „cazier” în blogosfera evanghelică.

Dar eu am scris proteste și scrisori deschise și cu alte ocazii. Face parte din modul meu de viață, din felul meu de prezență în spațiul public (iar alții de prin Oradea au avut ocazia să mă vadă și sculîndu-mă în picioare în mijlocul unor adunări, la Biserica Providența, la Sala Sporturilor, la o întrunire a Străjerilor unde făceam poze, confruntînd ADUNAREA în numele adevărului și/sau a bunului simț).

Iată cîteva dintre ele:

18 octombrie 2008
Protest faţă de numirea lui Marius Cruceru, doctor în litere, ca decan al Facultăţii de Teologie a Universităţii Emanuel

17 martie 2012
Scrisoare deschisă către pastorul Petrică Vidu

24 septembrie 2013
Scrisoare deschisă către Federaţia Baptistă Europeană

13 noiembrie 2014
Scrisoare deschisă către conducerea Cultului Penticostal din România

Intenţionez să mai scriu astfel de documente publice, întrucît sînt conștient de responsabilitatea mea în acest sens. Ritmul de scriere a unor astfel de documente publice e încetinit de diverși factori, printre care și necesitatea de a acționa public pentru denunțarea tîmpeniilor, dezinformărilor și minciunilor.

De asemenea, pe lîngă munca imensă pe care o prestez, pe care pînă și Vindecătoru a recunoscut-o public, dar și alții, consider că am „obligații de serviciu” nu doar ca blogger, ci şi ca mogul al blogosferei evanghelice.

Prezenţa mea publică nu trebuie să se rezume doar la a oferi informații și a participa la dezbateri, consider că trebuie să am acțiuni specifice care să conteze în lumea evanghelică, în memoria colectivă a evanghelicilor, fie pe Internet, fie în expresiile confesionale concrete ale evanghelicilor români.

9.

Cică: „Marinel Blaj a scris, de mai mult timp, despre carismatici, metanoici și crislamici.

Postările sale, scrise cu finețe, au supărat pe mulți. Mâța blândă zgârie rău.

Să se fi speriat șobolanii?”

Ce treabă am eu cu… carismatici, metanoici şi crislamici?

Eu am treabă cu… ADEVĂRUL.

E adevărat că la Ruginoasa au fost bătuți peste 100 de baptiști? NU!

E adevărat că Beniamin Fărăgău e pastor penticostal? NU!

E adevărat că Teofil Stanciu e pastor? NU!

Să amintesc și un exemplu de pe blogul altui impostor, Cristian Ionescu (un impostor intelectual întrucît a folosit cel puțin un concept, cel de „liberal”, de mai multe ori, în mod insistent și arogant, fără să îl stăpînească):

Este adevărat că liberalismul în teologie a început cu Karl Barth? NU!

Nu Ionescu a zis asta, dar a găzduit pe blogul lui o asemenea GOGOMĂNIE!

Eu nu fac parte din niciun partidă confesională, acţionez ca juranlist evanghelic independent, așa că Vindecătoru nu a putut să facă legătura între Alin Cristea şi niscaiva direcţie „eretică”…

Vindecătoru bate cîmpii!

Ce șobolani să se fi speriat?

Are Alin Cristea vreo legătură cu ceva șobolani? NU!

Are Vindecătoru o minte paranoică? DA!

O fi plătit pentru asta? Nu am suficientă experiență ca să mă pronunț (cum a făcut-o Dănuț Mînăstireanu)! Eu cred că Vindecătoru e fraier de bună voie!

Și toți ceilalți care nu îi verificați afirmațiile sale de senzație, dar care nu au legătură cu REALITATEA, decît în modul în care diavolul îl ispitea pe Isus cu afirmații… biblice! :)

10.

Am ajuns la punctul meu preferat. :)

De obicei mă plictiseam pînă aici…

Îl citește Vindecătoru pe Alin Cristea sau nu?

Din felul în care Vindecătoru se referă la scrisoarea mea, nu îmi pot închipui decît două variante: ori a citit cîte ceva din scrisoare, ori cineva i-a vîrît sub nas niște hapuri.

Poate Marinel Blaj l-a informat. Scrisese pe blogul Vindecătorului: „…într-un alt plan se petrec lucruri mult mai grave, despre care nu vreau să scriu aici… Este incredibil câtă ticăloşie pot descoperi în aceste zile!”

Poate că Vindecătoru l-o fi întrebat de… sănătate!

Poate că Marinel Blaj și-a vărsat… oful!

Dar eu nu lucrez cu… poate! :)

Iau în considerare și varianta că Vindecătoru îl citește pe Alin Cristea, întrucît l-am mai prins cu minciuna:

“Eu nu-l mai citesc de un an şi ceva pe Alin Cristea. Nu i-am mai deschis blogul şi nici pe facebook nu ne întîlnim.”, declara Vindecătoru în 30 mai 2014.

Am demascat minciunile lui într-o postare din 27 septembrie 2014:

Atenție la minciunile din Mahalaua Vindecătorului și din Mahalaua Arădeanului – 27 septembrie 2014

11.

E nostim faptul că, după ce Marinel Blaj ceruse cititorilor săi să nu mai amintească numele Alin Cristea pe blogul său, iar Vindecătoru încălcase regula, ACUM Vindecătoru scrie o postare DESPRE Alin Cristea în care nu îi menționează numele! :)

Păi și ultimul prost din lume își dă seama că e ceva cu numele ăsta:

Alin Cristea

Lecturi suplimentare în legătură cu Vindecătoru şi Mahalaua Vindecătorului

Vindecătoru a ajuns la 1 milion de vizite. Și ce dacă?
Paranoicul Vindecătoru – 19 decembrie 2014
Vindecătoru a avut o iluminare: Alin Cristea nu mai e papagal, e… liliac!
Trogloditul Vindecător a răcnit încă o dată din caverna-i…
Vindecătoru: Eugen Matei e o amigdală proaspăt inflamată din cercul limfatic al lui Mănăstireanu-Waldeyer
Vindecătoru, acest Becali-Gâdea al blogosferei evanghelice
Vindecătoru: Doi din marii comici ai amvoanelor din toate timpurile, Cristian Ionescu şi Dănuţ Mănăstireanu
Sper din toată inima că Sali Sabri nu e prieten cu mincinoșii precum Vindecătoru
Etapele ciclice ale Vindecătorului (1)
Toate răspunsurile Vindecătorului…
Impostorul Vindecătoru (4)
Impostorul Vindecătoru (3)
Impostorul Vindecătoru (2)
Impostorul Vindecătoru (1)
Ochii albaştri ai Vindecătorului
Mahalaua Vindecătorului – 26 iunie 2014
Dez-Mințire – 26 iunie 2014
Mahalaua Vindecătorului – 25 iunie 2014
Vindecătoru: Nu ştiu dacă Alin Cristea e malefic, dar întreg la minte nu-i
Vindecătoru: România Evanghelică, proaspăt scăpat(ă) de la balamuc
Atenție la dezinformările de pe blogul Vindecătorului – 5 iunie 2014
Vindecătoru din nou lipsit de seriozitate
Vindecătoru nu și nu! – Nu mai citesc blogul România Evanghelică de un an şi cîteva luni
Ce tevatură? Ce greață?… E dobitocenie curată!
Tolba cu tîmpenii (000080)
Atenție la dezinformările de pe blogul Vindecătorului – 3 iunie 2014 (2):

“Îmi cer iertare dlui Alin Cristea, cel care mi-a amintit de un comentariu mai vechi legat de viaţa sa personală şi pe care l-am permis pe blog. Nu ştiu dacă prin acţiunea de curăţire l-am făcut să dispară (operaţiunea, după cum am spus, nu s-a terminat), dar promit, atîta cît îmi stă în putere, ca lucrurile să nu se mai repete.”

Atenție la dezinformările de pe blogul Vindecătorului – 3 iunie 2014
Avertizare: În Mahalaua Vindecătorului nu există bază de discuţie, temă de gîndire, element de deschidere culturală, contextul unui dialog
DACĂ şi cu PARCĂ….
Dezmințiri, precizări și comentarii – 21 august 2013
Atenție la dezinformările din Mahalaua Vindecătorului – 27 martie 2014
Atenție la dezinformările din Mahalaua Vindecătorului – 25 martie 2014
Atenție la dezinformările din Mahalaua Vindecătorului – 8 noiembrie 2013
Atenție la dezinformările din Mahalaua Vindecătorului – 27 august 2013
Atenție la dezinformările din Mahalaua Vindecătorului – 26 noiembrie 2011
Atenție la dezinformările din Mahalaua Vindecătorului – 26 august 2011
Atenție la dezinformările din Mahalaua Vindecătorului – 12 august 2011
Atenție la dezinformările din Mahalaua Vindecătorului – 11 august 2011
Atenție la dezinformările din Mahalaua Vindecătorului – 29 iulie 2011
Atenție la dezinformările din Mahalaua Vindecătorului – Cazul Ruginoasa
Atenție la dezinformările din Mahalaua Vindecătorului – 27 noiembrie 2010

Lecturi suplimentare despre Marinel Blaj și Mahalaua Arădeanului

Iar urlă Marinel Blaj la lună… – 18 decembrie 2014
Iar urlă Marinel Blaj la lună… – 29 noiembrie 2014
Bă, mare nesimțit Marinel Blaj, ești cam imbecil…
Iar urlă Marinel Blaj la lună… – 24 noiembrie 2014
Marinel Blaj: N-am calificare de… mogul
Învățăturile mogulului Alin Cristea către novicele Marinel Blaj – 28 iunie 2014
Iar minte Marinel Blaj
Bă, mare nesimțit Marinel Blaj, numele meu nu e Alin, ci Alin Cristea!
Dezorientatul Marinel Blaj
Replică dezorientatului Marinel Blaj
Învățăturile mogulului Alin Cristea către novicele Marinel Blaj – 28 septembrie 2013
Învățăturile mogulului Alin Cristea către novicele Marinel Blaj – 25 septembrie 2013
Învățăturile mogulului Alin Cristea către novicele Marinel Blaj – 24 septembrie 2013
Învățăturile mogulului Alin Cristea către novicele Marinel Blaj – 23 septembrie 2013
Învățăturile mogulului Alin Cristea către novicele Marinel Blaj – 31 august 2013
Învățăturile mogulului Alin Cristea către novicele Marinel Blaj – 30 august 2013
Învățăturile mogulului Alin Cristea către novicele Marinel Blaj – 29 august 2013
Învățăturile mogulului Alin Cristea către novicele Marinel Blaj – 28 august 2013
Învățăturile mogulului Alin Cristea către novicele Marinel Blaj – 27 august 2013
Învățăturile mogulului Alin Cristea către novicele Marinel Blaj – 22 august 2013
Comentariu Blaj-in
Domnule Marinel Blaj, aveți onoare? Atunci cereți-vă scuze!

Marinel Blaj a mormăit niște scuze, în septembrie 2012 pe blogul Vindecătorului:

„Pentru că aici s-a petrecut fapta… […] Da, domnule Cristea, Marinel Blaj are onoare! Atâta cât să îl doară şi de cea terfelită a multor altora! Fără fanatisme. Este adevărat. Datorez scuze. Pentru că sunt lucruri care NU TREBUIE spuse!”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: