Tolba cu tîmpenii (000087) – Cît de tîmpiți și aroganți sînt pocăiții

Ioan Alexandru G: „E limpede acum precum cristalul care este religia păcii și a dragostei.”

Comentariul a apărut la postarea lui Marius Cruceru din 18 februarie, cu imaginea creștinilor copți executați recent de ISIS.

Cu două zile înainte, Adrian Papahagi scria pe contul lui de Facebook: Are dreptate Marius Cruceru: „acum nimeni JE SUIS…. ???? Acești bieți ce-au avut? N-au caricaturizat pe nimeni!!! Unde ne este solidaritatea cu cei de o credință cu noi? Ei nu reprezintă nimic? Dacă Charlie Hebdo reprezintă libertatea de expresie, copții ce au?”

Iată cîteva chestiuni pe care le-am amintit atunci în comentarii:

– Chestiunea nu e dacă are dreptate Marius Cruceru (sau Adrian Papahagi), ci dacă are spaţiu public de manevră în care să arate că are dreptate.

– Precizări: 1) Dumnezeu este unul singur, dar nu este o singură PERSOANĂ. 2) În Vechiul Testament: Dumnezeu le-a poruncit evreilor să nu ucidă, dar tot El le-a poruncit ca pe unii să-i ucidă. Ba cu Fineas a făcut legamînt de PACE tocmai pentru că a ucis în numele eticii instaurate de Dumnezeu. Așa că nu e deloc așa de clară precum am vrea chestiunea cu: Să nu ucizi! Răzbunătorul sîngelui trebuia să ucidă pe cel care îi ucisese ruda.

– Violența nu e o cauză, ci un efect. Căutați cauza: RĂUTATEA.

– Hristos nu a murit ca oamenii să nu fie mai puțin violenți, ci ca oamenii să nu mai fie răi. A murit ca să le schimbe… natura rea.

– Chestiunea violenței umane nu se rezolvă scurt, prin invocarea legii iubirii.

– Accentul pe violență (prin imagini) nu este un semn al sănătății opiniei publice.

– Finalmente, și fatalmente, violența celor (considerați) răi e urmată de violența celor (considerați) buni.

– Pentru ca Răul să triumfe este suficient ca cei buni să nu aibă suficient spațiu de manevră pentru întruparea IDEILOR lor.

– Îl cunosc bine pe Marius Cruceru. În afară că anul trecut s-a dus cu bicicleta, împreună cu alții, pînă la Auschwitz (ceea ce va face probabil și anul asta) și că a participat la cîteva discuții publice despre diverse subiecte (de ordin social, nu politic), nu știu să-și fi demonstrat civismul în mod concret. A fost cu bicicleta la un marș pentru viață în Oradea.

– Marius Cruceru, unul dintre cei mai interesanți oameni din România, de ani de zile lucrează pe Internet cu astfel de imagini și idei șocante. Nu văd rezultate.

REVENIND la formula idioată a comentatorului Ioan Alexandru G – „E limpede acum precum cristalul care este religia păcii și a dragostei.” – nu pot decît să afirm că e limpede acum precum cristalul cît de tîmpiți și aroganți sînt pocăiții! Cît de ignoranți și de gogomani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: