Replică comentariului lui Marinel Blaj din 19 februarie 2015 în Mahalaua Vindecătorului

rasvancristian.wordpress.com/2015/02/19/cronici-mondene-169-cui-ii-e-frica-de-marinel-blaj/#comment-27541

Marinel Blaj: „Nu cred că este cazul să se ia în seamă atât de mult toate ameninţările şi diatribele acestui personaj care, în ultima vreme, şi-a făcut o adevărată fixaţie în privinţa persoanei mele şi a blogului pe care îl am.”

Alin Cristea: Nu am făcut vreo fixaţie în privinţa persoanei lui Marinel Blaj, nici a blogului său.

Mă ocup de cu totul alte chestiuni decît ceea ce Marinel Blaj menţionează în mod tîmpit și mincinos.

Oare ce înseamnă pentru Marinel Blaj „în ultima vreme”?

Parcă am mai scris despre chestiunile astea… Marinel Blaj n-are simțul… REALITĂȚII.

Oricum, chestiunea mai importantă e legată de faptul că eu aș fi făcut amenințări la adresa lui Marinel Blaj. Nu știu la ce se referă.

Eu am scris o scrisoare deschisă Bisericii Baptiste Golgota în care prezentat cazul CALOMNIERII mele de către comentatorul szromulus pe blogul lui Marinel Blaj.

Marinel Blaj: „Sunt o persoană care aş putea să-i fiu tată. De asemenea, sunt respectat în biserica de care aparţin şi pe care o slujesc de peste 20 de ani.”

Alin Cristea: Dacă data pe care a afişat-o pe contul său de Facebook este corectă, 31 iulie 1954, atunci Marinel Blaj e mai tînăr decît primul frate al meu cu un an și jumătate și mai bătrîn cu cîteva luni decît al doilea frate al meu.

Eu sînt născut în 6 iulie 1967, așadar între Marinel Blaj și Alin Cristea sînt… 13 ani!

Mi-ar fi putut fi tată?…

Oricum, chestiunea diferenței de vîrstă e avansată artificial, fără legătură cu chestiunile în discuție.

Acum vreo 6-8 ani, pe grupul de discuții Masa Rotundă a lui Iosif Țon cred, spunea: Pe piața ideilor, nu contează vîrsta, mașina sau piscina.

În mod previzibil, Marinel Blaj nu a avut comentarii la IDEILE și FAPTELE pe care le-am expus public, ci are comentarii legate de… persoane.

De asemenea, faptul că slujeşte de 20 de ani biserica de care aparţine nu are de a face cu discuţia din aceste zile: faptul că a permis CALOMNIEREA mea pe blogul pe care îl administrează.

Dacă permite calomnierea unei persoane de 80 de ani, ce o să mai zică Marinel Blaj?

Faptul că slujește de 20 de ani nu indică NIMIC în legătură cu plîngerea pe care am făcut-o. Este cineva nevinovat doar pentru că are ALTE merite?

Atunci o persoană de 80 de ani ar avea cu atît mai multe motive să pretindă RESPECT! Și să încerce să evite incriminările în numele multor ani de slujire!

Acest aspect pe care îl forțează Marinel Blaj e cu atît mai suspect cu cît anul acesta Marinel Blaj a repetat de cîteva ori că se află în relație bună cu Emil Bartoș, moderatorul Serilor Dialogos, încercînd astfel aceeași strategie falsă de confruntare publică a unei chestiuni, care trebuia tratată conform REALITĂȚII și conform unor VALORI / IDEI.

În ceea ce-l privește pe Emil Bartoș sau oricine altcineva menționat de Marinel Blaj, mesajul meu e acesta: Vă este prieten Marinel Blaj, dar TREBUIE să vă fie mai prieten ADEVĂRUL.

Marinel Blaj: „Eu mă rezum la un limbaj cel mult ironic sau pamfletar.”

Alin Cristea: Această formulă este cel puțin inexactă, ba chiar MINCINOASĂ.

În septembrie 2012, Marinel Blaj nu s-a rezumat la „un limbaj cel mult ironic sau pamfletar”, cerîndu-și apoi scuze pe blogul Vindecătorului:

“Pentru că aici s-a petrecut fapta… […] Da, domnule Cristea, Marinel Blaj are onoare! Atâta cât să îl doară şi de cea terfelită a multor altora! Fără fanatisme. Este adevărat. Datorez scuze. Pentru că sunt lucruri care NU TREBUIE spuse!”

În mai multe rînduri, Marinel Blaj a reluat ACELAŞI stil, depăşind limitele despre care părea de acord că nu trebuie depăşite. Să dau un exemplu:

„Apropo, m-a sunat mai devreme prietenul… cu lista pe hârtie igienică şi mi-a spus că băieţelul a ratat ora pastilei roz şi scrie de zor despre tot ce scriu eu la mine!”

Astfel de comentarii băşcălioase sînt produse la adresa mea atît de Marinel Blaj, cît şi de alţii, pe care îi încurajează în acest sens.

Am cele mai mari îndoieli, la fel ca și în cazul Vindecătorului (caz pe care îl cunosc mai bine și am deja exemplele la îndemînă), că Marinel Blaj practică „un limbaj cel mult ironic sau pamfletar”.

Mai degrabă e vorba de bășcălie, bătaie de joc la scenă deschisă, adică tocmai acel STIL pentru care Marius Cruceru s-a dezis rapid de Vindecătoru, pe care îl nășise în blogosferă.

Marinel Blaj consideră că ACEASTĂ ar fi diferența între noi doi – eu cu limbaj licențios, el cu ironie și pamflet.

Nu, nu aceasta e diferența între noi doi.

Diferența între noi doi este că Alin Cristea este dedicat ADEVĂRULUI și acționează public în numele adevărului, pe cînd Marinel Blaj se joacă pe Internet, tovarășul lui de joacă fiind un cunoscut impostor, Vindecătoru, cu o producție semnificativă de tîmpenii, dezinformări și MINCIUNI – 1) Nu, nu este adevărat că la Ruginoasa ar fi fost bătuți peste 100 de baptiști și băgați în spital; au fost doar 9 și nu au fost băgați în spital; 2) Nu, nu este adevărat că Beniamin Fărăgău este pastor penticostal; 3) Nu, nu este adevărat că Teofil Stanciu e pastor; 4) Nu, nu este adevărat că Alin Cristea ar fi fost vreodată șeful / coordonatorul Rețelei România Evanghelică. Am dat doar cîteva exemple.

Marinel Blaj: „..denigrările cuiva care şi-a făcut un obicei deja din a se ocupa de oricine nu-i convine”

Alin Cristea: Marinel Blaj MINTE! Nu am un astfel de obicei, nu mă ocup de oricine nu-mi convine.

Mă ocup de tîmpeniile, dezinformările și MINCIUNILE pe care le produc evanghelicii pe Internet.

Faptul că Vindecătoru MINTE, dezinformează și scrie tîmpenii mi-l face cu totul antipatic, desigur, dar eu nu acţionez conform antipatiei mele, ci în conformitate cu dedicarea față de adevăr, ceea ce înseamnă subminarea dezinformărilor și atacarea MINCIUNILOR.

Însuși Marinel Blaj și însuși Vindecătoru au aperciat public munca mea imensă, care are de a face cu alte chestiuni în primul rînd decît cu… a mă ocupa de oricine nu-mi place.

Marinel Blaj (2014): “Am mai spus-o şi altora: el face şi lucruri utile cu acel blog. E o muncă de apreciat culegerea şi publicarea de informaţii despre evenimente, apariţii editoriale etc din mediul evanghelic.”

Vindecătoru (2013): “Volumul de muncă la care s-a angajat este enorm. De rezultatele lui ne folosim destui. Eu sunt unul dintre cei care-i accesează foarte des blogul şi multe din trimiterile sale mi-au fost de folos. Mi-a sezizat lucruri interesante, nu neapărat din lumea evanghelică. Un amănunt esenţial pe care nu vreau să-l uit este că nu am observat să fi cenzurat informaţia, indiferent dacă ea a provenit din medii ce-i sunt, presupus, ostile. El nu gîndeşte blogosfera ca un diletant cum sunt eu, ci ca un profesionist…”

A zis-o și Marius Cruceru (2009): “Ba am să te moderez, Andrei, pentru că puteai să te opreşti la aprecieri. Pe blogurile lui Alin Cristea, cu toate că nu sînt de acord cu multe dintre postările lui şi cu un anumit stil de blogging, aşa cum nici el nu este de acord cu stilul meu, nu găseşti numai ce spui tu, apreciez seria RAvi ZAcharias, anumite cugetări, citate, anunţuri. unel chestii le-am aflat dela el de pe blog.”

Marinel Blaj e un babalîc care nu face față rigorilor prezenței în spațiul public. Cînd ajunge în corzi, ce mai scuipă sînge…

Marinel Blaj: „Având în vedere ultimul lui demers (m-aş bucura să fie ultimul, dar mă tem, cunoscându-i obiceiurile, că nu va fi) am luat decizia de a ignora orice alte lucruri care vor veni din acea direcţie. Fără îndoială, am greşit reacţionând la toate calificativele pe care mi le-a adresat în timp. Drept pentru care, blogul acela încetează să mai existe pentru mine, iar persoana care îl gestionează este liber să scrie ce doreşte la adresa mea. Mai mult, pe blogul meu va înceta să mai fie aprobat orice comentariu, fie el direct sau aluziv la această persoană, având în vedere inutilitatea oricărui astfel de comentariu pentru cineva care nu mai există pentru mine.”

Alin Cristea: Da’ ce, eu existam pînă acum pentru Marinel Blaj?

Acest comentariu este cu totul inutil, e retoric, e ipocrit! A mai scris Marinel Blaj aşa ceva. Nu le-a cerut cititorilor săi să nu mai amintească numele lui Alin Criste? Iar Vindecătoru a călcat regula… :))))

Blogul România Evanghelică încetează să existe pentru Marinel Blaj? CUM, exista pînă acum blogul România Evanghelică pentru Marinel Blaj? :))))

N-a zis Marinel Blaj că nu citește blogul România Evanghelică? La fel și Vindecătoru?

Ăștia doi sînt mincinoși de mare clasă!

Cică: „…persoana care îl gestionează este liber să scrie ce doreşte la adresa mea…”

Păi ce, n-am fost și pînă acum liber să scriu ce doresc la adresa lui Marinel Blaj?

Babalîcul ăsta bate cîmpii! Ce-i cu prohodul ăsta?

Marinel Blaj: „…eu voi răspunde prin a mă ruga pentru el”.

Alin Cristea: Doamne fereşte! Cine îl pune să se roage pentru mine? Și-a terminat lista de rugăciuni și mă adăugă pe mine?

În numeroase rînduri am declarat că nu doresc ca pocăiții să se roage pentru mine!

Cine s-a rugat pînă acuma să o facă în continuare, fără declarații de-astea pompoase!

Dar mă trezesc cu de-ăștia care nu mai știu ce să facă, cînd îi iau la rost în public pentru tîmpeniile, dezinformările și MINCIUNILE lor, că îi apucă, instant, rugăciunea pentru mine!

NU VREAU!

Nu mă interesează să se roage pentru mine cei pe care nu îi interesează viața mea, activitatea mea, habar n-au cu ce probleme mă confrunt eu, etica creștină îi obligă să fie interesați de viața mea, nu să se roage pentru mine!

Ce-i costă pe ăștia de pe Internet să zică că se roagă pentru mine? Nimic!

De ce aș fi interesat să se roage impostori și mincinoși pentru mine?

Scutiți-mă!

Singura dilemă a mea rămîne următoare chestiune: Cum îi va spune Tăticului despre mine Marinel Blaj, cel care a evitat să mă numească pe nume pe blogul lui și pe blogul Vindecătorului?

O să adopte stilul lui szromulus? Combinat cu cel al Vindecătorului și cu inspirația proprie blaj-ină?

Cum o să sune atunci rugăciunea?

Doamne, te rog binecuvîntează-l pe asasinul evanghelic de la Oradea, mogulul papagalilor, băiețelul care a ratat ora pastilei roz!

Cît de serioasă o fi Sfînta Treime, cred că o să-i bufnească un rîs!…

Publicitate

Un răspuns to “Replică comentariului lui Marinel Blaj din 19 februarie 2015 în Mahalaua Vindecătorului”

  1. Radu O. Says:

    Asta-i buna :
    ” Ma trezesc cu de-astia care nu mai stiu ce sa faca cand ii iau la rost…ca ii apuca instant rugaciunea pentru mine”
    Pai ce pot sa mai faca in ultima instanta decat sa foloseasca ,dupa cum insusi spui ,arma cea mai… blaj-ina ! Nu te bucuri ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: