Comentariul lui Warren Wiersbe pe Vechiul Testament (1)

wiersbe-vt

Comentariul lui Warren Wiersbe pe Vechiul Testament, Societatea Biblică din România, Oradea, 2014, 642 p.

„Primul Sabat (Geneza 2:1-3)

Cuvântul „Sabat” înseamnă pur și simplu a „înceta”. Dumnezeu nu S-a „odihnit” pentru că a fost epuizat, din moment ce Dumnezeu nu ajunge niciodată epuizat (Ps. 121:4). Mai degrabă Și-a încetat activitățile creatoare; lucrul era acum încheiat. Iar acum a binecuvântat Sabatul, punându-l deoparte ca zi specială. Nu apare nicio poruncă pentru oameni, pe care trebuiau să o țină cu privire la Sabat, De fapt, de vreme ce Adam a fost creat în a șasea zi, Sabatul era prima zi pentru el.

Sabatul nu mai apare în Vechiul Testament până în Exod 20:8-11, unde Dumnezeu a dat Sabatul poporului Israel ca semn al legământului Său special cu ei (Ex. 31:12-17). Nu avem vreo dovadă în Scriptură că Dumnezeu le-a spus ne-evreilor să țină Sabatul; de fapt, Pslamul 14:19-20 spune clar că Legea mozaică vechi-testamentară a fost dată numai Israelului. Și chiar unul dintre motivele pentru care Israel a ajuns în exil a fost faptul că poporul a profanat Sabatul (Neem. 12:15-22). […]

Ziua Sabatului este legată de vechea creaţie şi a fost dată doar Israelului. Ziua Domnului este legată de noua creație și aparține mai ales Bisericii. Sabatul vorbește despre Legea care prevedea șase zile de muncă, urmate de o zi de odihnă, dar ziua Domnului vorbește despre har, căci noi începem săptămâna cu odihnă, care este apoi urmată de acțiune.” (p. 21-22)

Un răspuns to “Comentariul lui Warren Wiersbe pe Vechiul Testament (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: