Comentariul lui Warren Wiersbe pe Vechiul Testament (13)

wiersbe-vt-180

Comentariul lui Warren Wiersbe pe Vechiul Testament, Societatea Biblică din România, Oradea, 2014, 642 p.

“Isaia înseamnă “mântuirea aparţine lui Iehova”, iar cuvântul mântuire este repetat de multe ori în carte. Se pare că Isaia provenea dintr-o familie înstărită, din moment ce Isaia avea acces liber la câțiva dintre regii evrei. Profetul era căsătorit (8:3) și avea cel puțin doi fii (7:3 și 8:1-3). Isaia și-a început lucrarea aproape de sfârșitul domniei regelui Uzia (Ozia, versiunea Cornilescu; n.tr.) sau în jurul anului 758 î.Cr. Și a continuat să predice Cuvântul Domnului până la sfârșitul secolului, iar tradiția ne spune că a fost tăiat cu fierăstrăul în două de Manase, regele său (Ev. 11:37).

Cartea Isaia se împarte în două secțiuni, capitolele 1-39 și capitolele 40-66. Prima secțiune îi avertizează pe evrei despre iminenta invazie asiriană asupra lui Iuda, în timp ce a doua secțiune îi încurajează pe captivi să se întoarcă din captivitatea babiloniană.

Tema principală a primei secțiuni este pedeapsa lui Dumnezeu asupra lui Iuda, din pricina păcatelor poporului, în timp ce tema principală a celei de-a doua secțiuni este consolarea din partea Domnului a celor captivi, după ce au trecut prin suferință. Isaia a trecut prin evenimentele descrise în primele 39 de capitole și a profețit despre evenimentele descrise în ultima secțiune a cărții. În prima secțiune dușmanul principal era Asiria: în ultima secțiune marele dușman era Babilonul.” (p. 510)

Publicitate

Un răspuns to “Comentariul lui Warren Wiersbe pe Vechiul Testament (13)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: