Care o fi ordinea de zi la Congresul baptiștilor?

Astăzi, 28 aprilie 2015, s-a hotărît data, locul desfășurării și, probabil, ordinea de zi ale Congresului baptiștilor. De asemenea, au fost stabilite tema Congresului și componența nominală a biroului de conducere a Congresului.

Spun probabil întrucît așa prevede Statutul – Art. 100, alineat 4 și pentru că așa s-a anunţat:

ȘEDINȚA CONSILIILOR REUNITE ALE UNIUNII BAPTISTE

Acest anunţ de pe site-ul Comunității Baptiste Timișoara a fost făcut în conformitate cu prevederile Statutului.

Anunțul de pe site-ul Revistei Creștinul Azi nu a fost făcut în conformitate cu prevederile Statutului, care precizează:

„În ședința comună se vor stabili: tema Congresului, ordinea de zi și componența nominală a biroului de conducere a Congresului.”

În postarea din 28 aprilie 2015, Sedinta consiliilor reunite ale UBR, nu este menţionat al treilea element: ordinea de zi.

În a doua postare din 28 aprilie 2015, Deciziile consiliilor reunite ale Uniunii Baptiste cu privire la Congresul Cultului, sînt precizate tema Congresului și componența nominală a biroului de conducere a Congresului, dar nu este menționat al treilea element: ordinea de zi.

Nici postarea din 28 aprilie 2015 de pe site-ul Comunității Baptiste Timișoara nu menționează al treilea element: ordinea de zi.

Despre cum e „aranjat” acest congres, care va avea loc la Biserica Baptistă Emanuel din Oradea și din al cărui birou de zi fac parte 3 mercenari ai lui Paul Negruț, voi scrie într-un alt articol.

Mult mai amplu… :)

În care voi reflecta asupra temei Congresului – Isus Cristos: Calea, adevărul și viața.

Eu cred că ar trebui scos cuvîntul adevărul din tema Congresului, avînd în vedere relația conflictuală cu adevărul a castei emanueliste – Paul Negruț, Doru Hnatiuc, Marius Cruceru etc.

Astfel de personalități gonflate ale evanghelicilor nu au nevoie decît de un AC ca să se dezumfle.

În ochii celor care au o relaționare cotidiană cu adevărul, desigur.

În ochii altora, care sînt obișnuiți să se uite mult mai mult la titlurile și statutul social decît la adevăr (incomod) și REALITATE (dureroasă), perspectiva nu se va schimba prea mult… Căci, pentru aceștia, interesul poartă fesul… Sau, cel puțin, pentru ei a gîndi e o treabă prea complicată atunci cînd pot înghiți hapuri pregătite de acești păpușari, pe care îi știm de mulți ani cum acționează…

Astăzi am semnalat faptul că Congresul nu va fi convocat în conformitate cu Statutul Uniunii Baptiste:

Se va face convocarea Congresului Cultului Baptist conform Statutului?

Pentru a intra în atmosfera… de Congres, vă invit să (re)citiți două articole ample, unul scris de Pătrățosu și altul scris de Rotundu.

Parcă niciodată nu a fost nevoie mai mult de o astfel de poziționare antagonică a unor doi exponenți IDEATICI ai mediului confesional evanghelic românesc, doi lideri de opinie, moguli ai blogosferei evanghelice.

Marius Cruceru (2 iulie 2007): Ce s-a întîmplat la Congres? Părerea mea…

Alin Cristea (Revista Confesionala, Nr. estival 2007): D’ale Congresului – 2007

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: