Harul viitor (1)

harul-viitor

Harul viitor – John Piper, Editura Metanoia, Oradea, 2015, 505 p.

“Alister McGrath, teologul de la Oxford şi observatorul pătrunzător al evanghelicalismului american, descrie o “criză a spiritualității în evanghelicalismul american”. El susține că evanghelicalismul, mai ales cel american, dezamăgește Biserica.

Evanghelicii au făcut o lucrare superbă de evanghelizare a oamenilor, aducându-i la o cunoaștere salvatoare a lui Isus Cristos ca Mântuitor și Domn, dar ei nu reușesc să le ofere credincioșilor modalități de abordare a vieții care să îi ajute să meargă mai departe și să crească într-o relație spirituală cu El. Mulți încep viața de credință cu mult entuziasm, doar pentru a se afla în dificultate nu mult după aceea. Așteptările lor cele mai mari și intențiile lor bune încep să dispară. Spiritul vrea, dar trupul se dovedește a fi slab… Oamenii au nevoie de sprijin ca să meargă înainte atunci când entuziasmul dispare.” (Spirituality in an Age of Change: Rediscovering the Spirit of the Reformers)

Scopul meu și ruga mea este ca această carte să ofere acel fel de sprijin și o “modalitate de abordare a vieții care să-i ajute pe credincioși să meargă mai departe și să crească”. […]

Am aflat, în cei aproape 40 de ani de predicare, predare și osteneală alături de oameni care voiau să fie creștini autentici, că felul în care gândesc trăirea creștină este adesea absorbit mai degrabă din aerul cultural pe care îl respirăm, decât învățat din categoriile Scripturii. Mai mult, unele dintre categoriile gândirii “creștine” sunt atât de desincronizate față de Biblie, încât lucrează chiar împotriva ascultării pe care sunt destinate să o promoveze.” (p. 27-29)

J.I. Packer: “Scopul scrierilor pastorului Piper este revitalizarea unui creștinism decadent care cunoaște doar un har ieftin și o credință la fel de ieftină. Îmbibat de Scriptură, intoxicat de Dumnezeu, profund evanghelic și pasionat de umanitate, Piper umple dimensiunile uitate ale credinței – speranța și mulțumirea, stabilitatea și sfințenia, prețuirea și glorificarea lui Dumnezeu – cu o mână de maestru. Aceasta este o carte bogată și înțeleaptă, una pe care s-o apreciezi și s-o recitești.”

Kevin DeYoung: “Puține cărți mi-au ascuțit gândirea teologică, mi-au deschis ochii în fața interpretării și mi-au hrănit, atât de consistent, sufletul ca și cartea aceasta. Dintre toate ’cărţile mari’ ale lui John Piper, Harul viitor a avut cel mai mare impact în viaţa şi în lucrarea mea.”

Albert Mohler: “În Harul viitor John Piper încurajează credincioșii să înțeleagă conflictele actuale ale vieții creștine în termenii harului excepțional al lui Dumnezeu în Cristos – un har care ne cheamă să ne bucurăm de lucrarea viitoare a lui Dumnezeu în noi, în timp ce experimentăm harul prezent al lui Dumnezeu și ne odihnim în siguranța harului lui Dumnezeu pentru noi din trecut.”

Wayne Grudem: “Această carte oferă o cheie necesară fiecărui creștin pentru a-l ajuta să înțeleagă cum să trăiască o viață plină de bucurie, plăcută lui Dumnezeu.”

Un răspuns to “Harul viitor (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: