Guguștiucii – Radio Erevan: Cu cine se luptă guguștiucii? Răspuns: Cu cine vor ei!

Dacă mă întrebați ce a vrut să spună Marinel Blaj prin postarea sa din 18 mai 2015, vă pot spune că am priceput cîte ceva, dar că nu vreau să-mi bat prea mult capul cu trăsnăile arădeanului enervat (încă din 8 mai 2015).

cetateadepiatra.wordpress.com/2015/05/18/pestele-fara-de-la-cap

Cu mult mai interesante sînt comentariile lui Paul Morar, care, vorba lui, „în aparenţă nu par să aibă vreo legătură cu subiectul articolului (alegerile)”.

Reformulez: Nu comentariile lui Paul Morar sînt interesante, ci palierele de discuție care se deschid, dincolo de postările cretine ale lui Marinel Blaj. Nu, n-am sărit nici un ș… :)

Ca de obicei, Paul Morar este prezent cu chestiunea NAR (Noua Reformă Apostolică). Ba chiar o impută, țineți-vă bine!, evenimentului Believe:

„…învăţături toxice precum cele din contextul evenimentului Believe. Audienţa NAR e destul de mică în România, dar la Believe s-au vândut aprox 10000 de bilete, deci impactul va fi mult mai mare. Plus transmisia live pe Credo TV.”

Prima chestiune pe care o ridică Atotveghetorul (anti-)NAR-(ci)-sist este:

„De ce pastorul Daniel Brânzei a luat atitudine faţă de faptul că Iosif Ţon a îmbrăţişat învăţăturile celor din NAR dar încă îl protejează pe „prietenul Cristi”?”

E vorba de Cristian Barbosu, unul dintre cei care o să vorbească la Believe 2015.

O astfel de chestiune ar putea fi interesantă… Dar nu e… Dimpotrivă, e chiar tîmpită de-a binelea!

Guguștiucul nu pare a înțelege diferența de popularitate dintre Daniel Brânzei și prietenul Cristi. Primul e un fost mogul al blogosferei evanghelice, un pastor baptist dintr-o zonă celebră – California, care nu mai are influența de acum cîțiva ani (AICI ar fi interesantă discuția: DE CE nu mai are influența de acum cîțiva ani?), un blogger veștejit, deși activist… O figură tristă…

Cristian Barbosu pare a fi într-o formă foarte bună, pe care numai Iosif Țon, la 80 de ani (sic!), o mai pune în umbră (Vladimir Pustan s-a beiușat de-a binelea…). Din cînd în cînd!

DE CE ar avea nevoie Cristian Barbosu de vreo protecție (de sorginte românească)?…

A doua chestiune e și mai… „complexă”:

„De ce pastorul Cristian Ionescu a considerat că e „big problem” să-l invite cei de la ITP pe Volf anul trecut dar anul ăsta a trecut cu vederea că pe Credo TV a fost promovat dominionistul comunitarist Os Guinness (unul dintre semnatarii documentului „catolici şi evanghelici împreună”). Şi multe altele… Sau asocierea lui Ravi Zacharias (vorbitorul de la Believe) cu mormonii nu mai deranjează pe nimeni? Dar nu ştiu ce pantomimă de la Peniel a fost cu ceva timp în urmă „big problem”…”

Paul Morar, la fel ca alţi guguştiuci care îşi culeg informașțiile, prin selecție, de pe Internet, are niște repere deformate: Daniel Brânzei și Cristian Ionescu ca BLOGGERI. Primul hiperactivist, al doilea rămas în urmă rău cu postările (anul acesta a avut 5 postări).

Desigur, cei doi funcționează ca pastori (nu în România, ci în Statele Unite, unul la Los Angeles, celălalt la Chicago), dar Paul Morar nu îi invocă ca pastori, ci ca bloggeri. În opinia lui Paul Morar, aceștia doi ar trebui să ia atitudine!… Oare ce o fi însemnînd asta? Să scrie postări pe blogurile lor?

Palierul de discuție pe care îl deschid comentariile lui Paul Morar are de a face cu chestiunea autorității în spațiul public.

CINE are autoritate în spațiul evanghelic românesc? Mai mult, CINE e în stare să poarte discuții polemice în spațiul public?

Nu există o revistă a evanghelicilor români, unde ar fi putut fi dezbătute chestiuni de ordin TEOLOGIC. Căci Paul Morar, la fel ca alți guguștiuci năstrușnici, ridică probleme teologice. Fără să fie în stare să poarte un dialog cu preopinenții săi ÎN SPAȚIUL PUBLIC.

Lecturile lui Paul Morar nu îl pregătesc pentru prezența în spațiul spațiul public, ci doar îi furnizează material pentru răfuielile lui, suspect de asemănătoare cu cele ale altor guguștiuci care nu știu cu ce se mănîncă TEOLOGIA.

Cu polonicul, bă, pocăiților!

Logica asocierii, pe care o folosește Paul Morar, îl aduce în situația de a demoniza pe… ORICINE.

Astfel, nu doar Cristian Barbosu și Iosif Țon sînt victimele gîndirismului de moară, unde sînt „măcinate” orice personalităţi vrea Morar-ul, ci și unii precum Ravi Zacharias și Os Guinness…

Ce nume mai rămîn de prețuit, după o asemenea morărească-minerească acțiune?…

Numai Paul Dan, nătăflețul guraliv care face pe apologetul, are o listă mai lungă, decît Paul Morar, cu eretici din mediul evanghelic românesc: Lista ereticilor depistați de Paul Dan.

Os Guinness a fost toamna trecută la Universitatea Emanuel… Să fi fost păcălită instituția asta, care se laudă că e singura universitate CONSERVATOARE din Europa?

Un răspuns to “Guguștiucii – Radio Erevan: Cu cine se luptă guguștiucii? Răspuns: Cu cine vor ei!”

  1. Alin Cristea Says:

    Reblogged this on Romania Evanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: